Linnaea borealis - en favorit från skogen

torsdag 6 oktober 2016 - 09:20 | 4 Kommentarer

Den är kanske min största favorit bland skogsväxterna. Linnean. Den stora botanisten Carl von Linnés favoritblomma. Nästan obemärkt slingrar den sig fram på mossan mellan granarna. De ljust rosa blomklockorna är något av det skiraste som finns, men dem ser jag nästan aldrig. Linnean blommar just då det är som mest myggor i skogen och då brukar jag hålla mig borta.

Linnaea borealis Spira

Linnaea borealis Spira

Anledningen till att jag skriver om linnea är inte bara att jag tycker om den. Tar man tag i växten och drar försiktigt kan man få med sig långa revor av de små runda bladen. Dessa revor är fina att använda i buketter och andra blomsterarrangemang. Jag har tänkt använda dem till en bukett i helgen. Fortsättning följer.

Taggar:

Kategorier:

Blommor & Växter

4

Kommentarer

 • Cecilia

  06.10.2016 09:52 (1 år sen)

  Min också!! Det finns ju hur mycket som helst av dem i Tölbyskogarna! Vi har massor bakom garaget och det är så roligt! Jag gillar mitt andra namn mycket ;)

  • Nina Överholm

   06.10.2016 12:21 (1 år sen)

   Ja, då man väl får upp ögonen för linnea så ser man den både här och där! Jag skulle inte ha nåt emot att heta Linnea jag också ;)


 • Kitty

  06.10.2016 10:54 (1 år sen)

  Så roligt att du öppnat en ny blogg! Detta har vi väntat på! Linnéa har vi här i skogen på gården, den nästan kryper in på grässlänten, så jag får se den blomma från trädgården! :) /Kitty

  • Nina Överholm

   06.10.2016 21:40 (1 år sen)

   Vilken lyx att ha linnea så nära inpå knuten :) Det är nog roligt att vara in i bloggemenskapen igen. Tack för peppen ;)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.