Om mig

Välkommen till Spira!

Spira som i spirande kreativitet och spirande grönska. Det här är en blogg för dig som tycker om att pyssla i hem och trädgård. Spira! står för skaparglädje, enkelhet och en naturnära stil. Mitt mål är att inspirera till mer kreativt skapande. Att hålla igång både min och din kreativitet. Som så mycket annat är kreativitet en muskel som måste användas för att vara stark.

Ta gärna kontakt via nina.overholm@netikka.fi, alternativt @spirablogg på Facebook eller Instagram. Jag blir mycket glad om du gör något av mina pyssel och visar mig via någon av kanalerna ovan eller annars bara vill dela med dig av nån kreativ idé! Kanske kan vi hitta på något roligt tillsammans?

 

Sevendays.fi/Spira

 

Jag som driver bloggen heter Nina Överholm. Jag är en kreativ mångpysslare med huvudet bland molnen och fingrarna i jorden. Jag tycker om att skapa vackra saker, äta gott och se plantor spira. Min årsmodell är 1981 och till min familj hör maken Jonas, lejonungen Lenni (f. 2014 i graviditetsvecka 23) och de två hundtanterna Lilja och Snövit av rasen Chinese Crested dog. Vi bor i Österbotten, Finland.

Då det kommer till mitt stora intresse - skapande och kreativitet - kan jag lite av mycket. Jag samlar på gör-det-själv-idéer och odlingskunskap, men får lätt inspirationsöverdos. Därför gör jag mitt bästa för att koncentrera mig på några få områden: inredningsdetaljer i naturmaterial, snygg-pyssel tillsammans med barn samt floristik och odling av blommor. Och fotografering förstås, för att dokumentera allt det vackra omkring mig.

 

Sevendays.fi/Spira

 

Efter studenten utbildade jag mig till miljöbiolog och jobbade i flera år med olika uppgifter inom statens naturskydd. Främst spred jag information om naturen och dess rekreationsmöjligheter. Sen fick jag väl nån slags 30-årskris. Jag tänkte på hur bra jag mår av att skapa vackra saker med mina händer. Detta i kombination med mitt intresse för växter fick mig att utbilda mig till trädgårdsmästare. Där kom jag in på hantverket blomsterbinderi och idag arbetar jag i blomaffär.

 

Sevendays.fi/Spira