Renoveringstankar, färger och tapeter

måndag 2 oktober 2017 - 23:12 | 4 Kommentarer

Jag har funderat hit och dit idag på vad jag ska blogga om, och mina tankar kör som en boomerang hela tiden tillbaka till vår husrenovering. Det har inte hänt så mycket på den fronten än, men då det verkar stört omöjligt att få ihop ett blogginlägg om något annat, så pysslade jag ihop något litet om det.

Vår byggare ska ta itu med vårt hus nästa vecka, och kaklare och rörmokare är också beställda. Det har känts som en lång startsträcka, men vi konstaterade idag att om det blir förseningar i renoveringen så kommer det högst sannolikt att vara på grund av att vi själva inte hängt med i svängarna.

Vi har ju redan byggt ett hus, så vi vet ju hur det går till. Men hjälp vilken djungel av material som ska införskaffas! Så många beslut som ska göras och varor som ska beställas. Inte blir det bättre av att jag har en tendens att fastna för allt möjligt "special", och allra mest sannolikt dyrt sådant.

Hur som helst, inredningen kommer att gå i dämpade blå, grå och gröna toner, plus svart och vitt. De kalla tonerna ska balanseras med ljust trä, bl.a. i golvmaterial och i köksbänkarna. Naturmotiv är sånt jag gillar, och det kommer att synas i tapetvalen.

 

Renovering av 80-talshus | Sevendays.fi/Spira

 

Renovering av 80-talshus | Sevendays.fi/Spira

1. Kaktustapeten från Esta home är en stark kandidat till arbetsrummet.
2. Boråstapeters Herba är vacker och har de rätta gröna nyanserna. Var vi ska ha den vet jag inte.
3. För länge sen pinnade jag Hannah Nunns Meadow-tapet på min Pinterest, och blev så lycklig då jag ikväll hittade den på Etsy (tydligen kan man köpa tapeter där också). Nu har jag beställt hem provbitar och ser redan framför mig denna blåa variant som fondvägg i vardagsrummet.
4. I sovrummet vill jag ha en fototapet, och med den här Into The Woodlands från Murals wallpaper skulle jag nog sova gott och fridfullt.

 

Jag är bra på att drömma och planera, men det faktiska arbetet skulle jag gärna hoppa över. Ännu ser det ut ungefär som på bilderna nedan. Men bara vi kommer igång på allvar går det väl av bara farten. Åh, den dagen då denna vägg mellan kök och vardagsrum är borta!

 

Renovering av 80-talshus | Sevendays.fi/Spira

Renovering av 80-talshus | Sevendays.fi/Spira

Kommentarer

 • Sandra Neuman

  03.10.2017 12:07 (2 månader sen)

  Jag älskar varenda en av dina inspisbilder OCH den fantastiska färgskalan!!! Jag har precis fastnat för att sätta little trees i english grey eller aquamarine som fond i vardagsrummet :)

  • Nina Överholm

   03.10.2017 12:54 (2 månader sen)

   *googlar* Ja den är fin! Sku passa superbra hos er. Jag blir så lugn av de här färgerna. Perfekt då man alltid lyckas ställa till kaos ändå i huset :D


 • Tidstjuven

  04.10.2017 22:34 (2 månader sen)

  Det ska bli kul att följa er renovering! :) Vi är ääääntligen på slutrakan av vår. Känns som att det varit ett evighetsprojekt, men nu ser vi ljuset i tunneln. Idag blev badrummet fogat och imorgon kaklas väggarna i toaletten. Halleluja!

  • Nina Överholm

   09.10.2017 22:44 (2 månader sen)

   Det har varit bra att få följa med er renovering lite och se att det visst kan bli ett modernt hus av en gammal tegelskrutt ;) Härligt att det börjar bli klart!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.