Tankar från Strömsö

torsdag 16 mars 2017 - 22:05 | 6 Kommentarer

 

Just nu har jag en period då jag har minst tio saker att blogga om men tiden räcker inte till att få ner dem till inlägg. Men ett besök på Strömsö är så stort, så det måste jag genast berätta om.

Det var ju inte särskilt länge sen jag julpysslade på Strömsö, så jag är verkligen tacksam för att jag fick inbjudan att delta i en påskpysselkväll tillsammans med tre andra bloggare. Tillsammans med Strömsös hantverksexpert Lee Esselström fick jag, Sandra Neuman, Sandra Sund och Victoria Snellman presentera varsitt påskpyssel och prata kreativitet och bloggande. Så roligt! Det är så många tankar som snurrar i huvudet efter träffen med Strömsö och dessa fantastiska kvinnor, så jag bestämde mig för att skriva ner några.

 

Tankar från Strömsö | Sevendays.fi/Spira

Sandra N, Sandra S, Victoria, Lee, och jag
 
Tankar från Strömsö | Sevendays.fi/Spira
 
Här skymtar våra påskpyssel. Jag ska blogga mer om dem senare.

 

Vilket maskineri det är bakom inspelningen av ett tv-program! Redaktör som styr upp det hela, flera som sköter kamera och ljud, sminkös som pudrar näsor, rekvisitör som bland annat trollade fram en krukväxt som jag behövde och tejpade över reklamen på våra verktyg (och bjöd på makalöst goda räkcroissanter), produktionskoordinator som håller koll, och ännu programledaren. Och då har jag inte nämnt dem som varit inblandade före inspelning!

Vi filmade i en dryg timme ungefär, gissar jag. Lee intervjuade oss och vi hade en väldigt bra diskussion som vi alla gärna fortsatt ännu längre. Så det känns lite sorgligt att det bara ska bli 5-6 minuter i tv. Det blir väldigt spännande att se resultatet sen.

Jag undrar om jag satt i min vanliga kutryggiga pysselposition, som jag automatiskt går in i då jag ivrigt jobbar med händerna. Det hoppas jag verkligen inte!

Ända sedan Lee för länge sen började pyssla på Strömsö har hon varit en stor inspiration och hennes jobb mitt drömjobb (bland andra). Lee är verkligen ett pysselproffs ut i fingerspetsarna med en egen stil och originella idéer. Det är så roligt att ha fått umgås på riktigt!

Tänk att få chansen träffa så proffsiga och inspirerande människor. Det är verkligen det jag tänker då jag går in på Sandras, Sandras och Victorias bloggar och då jag hör dem prata. Och då slår det mig att jag placerats i samma skara, och det får mig att känna både tacksamhet och stolthet.

 

Tankar från Strömsö | Sevendays.fi/Spira

Sevendays var välrepresenterat av både Lagombackan-Sandra och mig.

Tankar från Strömsö | Sevendays.fi/Spira

Victoria och Sandra S. Såklart fotograferade vi en hel del.

Tankar från Strömsö | Sevendays.fi/Spira

Lees häftiga pompom-rya som är gjord av 443 garnbollar. Ett galet fint hantverk.

 

Jag är så begeistrad i Strömsövillans stora sal. De gråa stockväggarna, de vita fönsterkarmarna och de färg- och formstarka möblerna. Vi har fortfarande inte hittat vårt nya hem i Närpes, så om någon har en rätt centralt belägen, stor bondstuga som inte behöver grundrenoveras...

Programmet sänds på palmsöndagen 9.4 kl. 17.25 och det ska gå att ses utomlands på arenan.yle.fi.

Kategorier:

Inspiration

6

Kommentarer

 • Ann-Lis

  17.03.2017 15:03 (1 år sen)

  Så underbart! Ser fram emot att få se det avsnittet!


 • Kitty

  17.03.2017 23:35 (1 år sen)

  Avundsjuk!!! Vi hade ju såå kul när vi var där på julpyssel... :) Ser framemot sändningen! /Kitty

  • Nina Överholm

   18.03.2017 14:26 (1 år sen)

   Ja, det var jättekul! Nu var det ännu mysigare med mindre folk. Vi får sitta bänkade på palmsöndag :)

   • Kitty

    19.03.2017 00:49 (1 år sen)

    Kan tänka mig det :)


 • Elin Skagersten-Ström

  20.03.2017 16:33 (1 år sen)

  <3<3<3 Tusen tack Nina för att du ville vara med igen! Och du har all orsak att vara stolt, ni är alla så duktiga!

  • Nina Överholm

   21.03.2017 14:08 (1 år sen)

   Tack Elin, jag blir så glad <3


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.