Varför bloggar jag - 3 anledningar

tisdag 17 oktober 2017 - 15:55 | 10 Kommentarer

Jag har haft en riktigt djup bloggsvacka nu. Spiras ettårsdag, som var den 6 oktober, gick obemärkt förbi medan jag funderade på att sluta blogga helt och hållet. En dag tog jag mig i kragen och bestämde mig för att skriva ett inlägg om mina mest lästa inlägg under bloggens första år. Bara för att upptäcka att inget av de 10 mest lästa handlar om skapande, det som Spira egentligen kretsar kring. Rakt ner i svackan igen då.

Det är väl nån slags rampfeber som slagit till. En ovilja att bli sedd. En rädsla för att bli diskuterad. Inne i mitt skal har jag det bra. Utanför det vet man ju inte vad folk tycker och tänker.

Sevendays.fi/Spira

 

Men nu är det dags att sträcka på ryggen och höja självkänslan. Jag tänker mycket på orden Confidence is not: "They will like me". Confidence is: "I'll be fine if they don't". Det viktigaste är att göra något du själv tycker om och som ger dig energi. Men om du själv gillar det du gör finns det alltid någon där ute som också gör det.

 

Sevendays.fi/Spira

 

Och vad är det med bloggandet som får mig att fortsätta?

1. Jag tycker om att skriva, fotografera och skapa i största allmänhet. Bloggen hjälper mig att hålla igång mina intressen och utveckla mina färdigheter. Bloggandet ger det också ett syfte genom att jag kan dela med mig av det jag gör. Författare publicerar böcker, konstnärer håller utställningar, musiker håller konserter. Jag bloggar.

2. Genom bloggandet har jag fått spännande och intressanta möjligheter och människomöten. Ta bara pysselkvällen på Strömsö och medverkan i Blomstrande bröllop. Lysande möjligheter att få göra det jag gillar med härliga, likasinnade människor. Plus alla vänner jag fått via min hobby. Jag är ingen föreningsmänniska, sociala medier är mer min grej.

3. Social media är en så intressant branch! Social influencers tar allt med plats och det finns så mycket möjligheter. Branschen utvecklas mycket snabbare än jag hinner följa med, men så länge jag bloggar, instagrammar och facebookar kan jag ha lite koll. I väntan på den dag jag kan satsa mer.

 

Sevendays.fi/Spira

 

Så yes, mitt i mitt lilla kaos ska jag prioritera bloggen mer och börja leverera material. Husrenoveringen är ett ämne i sig som behöver få ta sin plats, och där emellan blommor, handarbete, trädgård, natur och något diy. Och vet ni, julen närmar ju sig med stormsteg! Häng med om du vill, så kan vi peppa varandra <3

Förresten: Vill du berätta för mig var för du bloggar, eller varför du läser bloggar? Kommentera gärna!

Kategorier:

Bloggande

10

Kommentarer

 • Hanna Stigzelius

  17.10.2017 20:14 (5 månader sen)

  Jag bloggar lite av samma anledning som du, för att uppehålla mitt skapande, skrivande och kreativitet. Puffa mej själv att göra något lite mer. Som får mej att må bra!

  • Nina Överholm

   17.10.2017 22:14 (5 månader sen)

   Jamen just så, bloggen motiverar mig att göra lite mer och lite bättre.


 • Charlotta

  17.10.2017 21:43 (5 månader sen)

  Känner igen det om att trivas i sitt eget skal.. Jag vill egentligen skriva, fota, berätta och vara kreativ, men samtidigt trivs jag så himla bra i min egen vrå där ingen kritiserar mig eller vet vad jag gör. Det känns jobbigt att tänka på att alla som vet vem jag är skulle läsa min blogg, och ja - känner man på det sättet är det väl nog bäst att avstå eller åtminstone ha en väldigt nischad blogg där man inte är så personlig. Jag uppskattar dock att det finns gott om andra dom vill berätta om sin vardag och sina liv! Jag läser hemskt gärna om husrenovering och DIY så hoppas du vill blogga vidare!

  • Nina Överholm

   17.10.2017 22:19 (5 månader sen)

   Vi känner nog ganska lika. Personliga inlägg får oftast mer läsare, men om det inte känns bekvämt ska man låta bli. Å andra sidan ska det väl inte behöva behöva kännas obekvämt. Kul om du vill läsa! Jag ska göra mitt bästa för att hålla igång :)


 • Christina

  18.10.2017 06:31 (5 månader sen)

  Den här frågan och det här inlägget kommer lägligt. Jag vill blogga för att dokumentera det kreativa som händer i min vrå av världen, samtidigit vill jag väva in lite vardag. Fast mest vill jag dokumentera och utvecklas. :)

  • Nina Överholm

   18.10.2017 14:39 (5 månader sen)

   Dokumentera och utvecklas, det var en bra sammanfattning!


 • Mia - Solskensmakeri

  18.10.2017 09:46 (5 månader sen)

  Tänkvärt inlägg! Jag läser för att det är så intressant och inspirerande att få ta del av andras tankar och livsvärldar. Jag har börjat blogga för att jag så gärna vill skriva, och för att det bästa med att skriva är när känslan av flow infinner sig (vilket i och för sig är lite för sällan, men ändå.)

  • Nina Överholm

   18.10.2017 14:38 (5 månader sen)

   Det där med flow är en härlig känsla. Jag får det oftast då jag gör sånt som har med bloggen att göra, och det är ju definitivt en anledning att hålla på. Vilket fint namn du har på bloggen, och fina texter också. Lycka till med skrivandet!


 • Annika

  18.10.2017 10:11 (5 månader sen)

  Jag bloggar inte men läser gärna din blogg i fortsättningen också :-).

  • Nina Överholm

   18.10.2017 14:33 (5 månader sen)

   Tack, va roligt! :)


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.