Vårt hus är till salu!

lördag 18 februari 2017 - 13:00 | 6 Kommentarer

ORIGINAL

Nu händer det! Vårt hus är till salu.

Jag ska ta det från början. Det var ungefär ett år sen som vi började fundera på saken. Min svärfar ska gå i pension och Jonas bestämde sig för att börja jobba på hans företag och så småningom ta över det. I juli bytte han arbetsplats och sedan dess har han pendlat till verkstaden som ligger i Närpes, en timmes körväg hemifrån. Vi var redan från början överens om att vi måste flytta närmare hans arbete, så vi har hela tiden hållit utkik efter hus och tomter som finns till salu. Tyvärr är utbudet inte stort och det rätta objektet har ännu inte dykt upp.

Samtidigt som Jonas bytte arbetsplats fick jag ett arbetserbjudande i kommunen där vi bor nu, Korsholm. Efter en hel del funderande hit och dit bestämde jag mig för att avsluta min föräldraledighet och tacka ja till arbetet, trots att vi var på väg bort. Det har bromsat upp flyttprojektet lite, men jag är glad för den erfarenhet och livsinsikter som arbetet har gett.

Nå, nu har jag lyckats få ett arbete i Närpes! Vi bestämde oss för att sälja huset i samma veva, och nu är jakten på nytt boende rätt intensiv. Visst känns det vemodigt att lämna huset och trädgården som vi byggt, men framför allt ser jag fram emot det nya. Och här passar jag på att lägga in en efterlysning: Om du eller någon som du känner har ett nytt eller nyrenoverat hus att sälja, eller en naturnära tomt med fin utsikt till salu i Finby med omnejd - hör av dig! Mejladressen finns i min presentation. Vi är också intresserade av att hyra hus eller lägenhet för en tid.

 

ORIGINAL 2

ORIGINAL 4

ORIGINAL 6

För fem år sen skulle jag aldrig ha kommit på tanken att flytta tillbaka till hemkommunen, men nu känns det helt rätt. Framför allt längtar jag efter att ha familjen och släkten närmare. För Lennis skull förstås, men också för min egen. Och jag längtar efter vårt nya hem och vår nya trädgård. Inte allt arbete som det innebär, men nystarten. Jag vet så mycket mer nu än för tio år sedan om vad jag vill och vad jag tycker om.

Vill du kika på annonsen för vårt hus finns den här.

 

Foto: Annala & Kurtén

 

Taggar:

Kategorier:

Hemma hos oss

6

Kommentarer

 • Charlotta Palander

  18.02.2017 16:38 (11 månader sen)

  Vad roligt och spännande! Lycka till!

  • Nina Överholm

   18.02.2017 20:15 (11 månader sen)

   Tack Lotta! Jag blev ju faktiskt lite inspirerad av er flytt också! :)


 • Cecilia

  18.02.2017 17:56 (11 månader sen)

  Som blivande granne inom några månader befarade jag detta när du i ett tidigare inlägg skrev att det är förändringar på kommande. Är glad för er skull, säkert skönt att ha gjort beslutet. Och huset kommer att bli sålt i ett nafs, för så fint har ni det!! :)

  • Nina Överholm

   18.02.2017 20:14 (11 månader sen)

   Jag kom inte ihåg om jag berättat för dig eller ej. En av de tråkigare sakerna med flytten är ju att vi inte hinner bli grannar :( Tack, det är nog faktiskt skönt att allt rullat igång nu.


 • Kitty

  22.02.2017 13:10 (11 månader sen)

  De som köper erat hem kommer garanterat att trivas! Det är snyggt och personligt. Hoppas det perfekta nya hemmet dyker upp snart. (Nackdelen är väl att det nu blir ännu längre avstånd mellan oss...) Kram på er! /Kitty

  • Nina Överholm

   23.02.2017 22:16 (11 månader sen)

   Tack Kitty! Avståndet till dig och resten av trädgårdskaffegänget är ju en av de tråkigare sakerna med att flytta...


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.