Veckans fem snabba

söndag 26 mars 2017 - 16:53 | 2 Kommentarer

Veckans fem snabba | Sevendays.fi/Spira

Veckans vårtecken: Jag såg de första tofsviporna då jag körde till jobbet en morgon. Jag är ingen direkt fågelmänniska, men de första tofsviporna fyller min värld med vår. Sen då jag hör den första koltrastserenaden i skymningen är vårlyckan total.

Veckans vänskap: Mina trädgårdssystrar. Så inspirerande och goa. Igår var vi på Korsholms vuxeninstituts trädgårdsyra där vi bland annat fick träffa odlingsgurun Lena Israelsson. Vilken grej! Nu spinner vi vidare på fler roliga planer. (Här har Sandra N bloggat om dagen.)

Veckans vinnare: Jag fick en bild på min farmor som var ute på promenad i vårsolen. Min farmor som i somras var helt sängliggande på grund av sjukdom. Vi vet nu varifrån vår prematur-lejonunge har fått sin styrka <3

Veckans vemodiga: I fredags var jag sista dagen på mitt nuvarande jobb. Jag är så tacksam för allt jag fått lära mig och de fina människor jag lärt känna. Imorgon väntar nya utmaningar!

Veckans viktigaste: I tisdags var det internationella Downs Syndromdagen och landet fylldes av rockande sockor. Som syster till någon med Downs känns det viktigt att uppmärksamma dagen och det ger mig en påminnelse om allt vad det gett mig att ha en annorlunda person så nära. Min syster har stärkt mitt tålamod, gjort mig lyhörd och fått mig att förstå att alla, precis alla, behöver en meningsfull tillvaro.

Imorgon ska jag för första gången på 2,5 år jobba på en måndag. Jag känner söndagsångesten komma krypande. Men det blir nog bra! Ha en fin ny vecka du också!

Taggar:

Kategorier:

Allmänt

2

Kommentarer

 • Kitty

  27.03.2017 07:21 (8 månader sen)

  Våren är verkligen här nu när man spanat in både tofsvipor, svanflockar och tranor! Trädgårdsyran var faktiskt en riktigt toppendag! Mera sådant. Vår grupp med trädgårdssystrar är guld <3 Mitt inlägg kom typ inatt för jag bestämde mig att göra en film av det hela. Den är inte lång, men av nån anledning tog den två timmar bara att spara i filmformat och så skulle den ännu laddas upp på youtube... blev lite sent... ;) Hoppas vi träffas snart igen! Kram kram, och kram till lejonungen också! /Kitty

  • Nina Överholm

   28.03.2017 13:00 (8 månader sen)

   Jag ska genast gå in och kika på din film! Jag ser också fram emot nästa träff! Kram!


Skriv kommentar

Observera att kommentarsfunktionen inte stöder användningen av emojis.