style by shya sevendays

Visa alla inlägg skrivna maj 2020

Vi stylar våra föräldrars kläder

Skrivet av Sandra Sundström 11.05.2020

upcycling style by shya sandra sundstrom
Jag vet inte hur det är med er -
 ni kanske har läst 10 böcker om hjärnkirurgi, planerat ett nytt hus och lärt er ett helt nytt språk under denna lockdown. Jag har dock målat och fixat om köket och vardagsrummet. Jag behöver prestationslösa projekt för att kunna fungera på de plan var jag behöver prestera. Balansen, ni vet...
Jag insåg att jag kunde göra stora förändringar med liten budget, vilket fick mig att vela ta reda på hur mycket jag kan göra med vad som ligger och samlar damm uppe på vinden hos mamma.

Sandra Emilia och jag har startat en liten miniserie, Styling session with Sandra & Sandra, på IGTV var vi stylar våra föräldrars (och mor/farföräldrars!) kläder. Flera avsnitt är på gång och här kan ni kika på det första avsnittet.
Under våra stylingsessioner har vi konstaterat flera gånger hur sjukt det är att vi bär 30+ år gamla kläder och det känns helt rätt i tid! Lite skrämmande är det också hur bra våra mammors kläder sitter... 

Att sy om gamla kläder är ju inget nytt. Men vad som kanske ansetts gammaldags kan bli den nya innegrejen efter lockdown. Upcycling som det kallas på engelska, tickar alla boxar för vad som anses viktigt idag: Originalitet, etik och hållbarhet.

Hur tror ni Covid-19 påverkar fashion industrin och vilka trender tror ni att vi kommer se efter lockdown?

styling session with sandra sandraupcycling blazer style by shya sandra sundstromPå bild ser ni morfars kavaj (ca 40 år) med ett par biker shorts från Zara och sandaler från Calvin Klein. Jag tyckte det här blev en hur grym sommaroutfit som helst! Lääängtar tills jag får gå på möten och AWn iklädd så här. Snyggt jobbat moffa!