style by shya sevendays

THE MUSEUM OF SELFIES

Skrivet av Sandra Sundström 05.04.2018 | 0 Kommentarer

STYLE BY SHYA MUSUEM OF SELFIES STATEMENT

STYLE BY SHYA MUSEUM OF SELFIES BOXING

STYLE BY SHYA BOXING MUSEUM OF SELFIE


Här kommer lite nytänk! - Ett museum som utforskar vårt kulturella fenomen "Selfie". I dagens samhälle var vi kommunicerar mera genom sociala medier och den virituella världen än den verkliga världen så kändes detta koncept väldigt rätt även för ett museum. 


Vi drog till The Museum of Selfies igår som ligger i Glendale - en förort till Los Angeles. Här fanns så mycket att se, fota, läsa och lära sig. (Ett till blogginlägg/del två utlovas). Jag var särskilt fascinerad av museets lekfulla installationer. Installationer inom konsten är något som är skapat av många olika saker för att få fram en bild, känsla och upplevelse av allting som sammansatts till att bli ett komplett konstverk.  
Här representerade installationerna några av de förmodligen vanligaste ställena var vi alla tar en selfie eller två: gym, badrum och i bilen. Andra installationer du kan hitta här är konstnären Vincent Van Goghs sovrum i Frankrike och ett svartvitt rum där du kan resa tillbaka till en fotostudio från 1920-talet.
Jag var snabb att ta några bilder i en bekant miljö för mig: gymmet.

GYM SELFIE THE MUSEUM OF SELFIES

SELFIE MUSEUM STYLE BY SHYA

THE MUSEUM OF SELFIES
Här kommer lite roligt fakta om Selfies:


Det finns betydligt fler selfies av kvinnor än män:
I Moskva finns det 4,6 gånger mer selfies av kvinnor än män.

I Bangkok och San Paulo ler man :) 
Du kan hitta många leende ansikten i Bangkok och San Paulo. Personer som tar selfies i Moskva ler minst.


Medelåldern i selfies:
Bankok har den yngsta medelåldern (21), medan New York har den äldsta (25,3). Männens genomsnittliga ålder är också högre än för kvinnor i varje stad.

MUSEUM OF THE SELFIE STYLE BY SHYA
SELFIE MUSEUM STYLE BY SHYA ART

VAN GOGH MUSEUM OF SELFIES

Vaknade upp i Van Goghs sovrum


Vincent Van Gogh var en holländsk konstnär. Han började måla i senare 20-års ålder och dog ung vid 37 år. Trots sin korta karriär skapade Van Gogh tusentals konstverk och dussintals självporträtt. Ett av Van Goghs mest kända konstverk, La Chambre à Arles (Sovrum i Arles), är en serie av tre målningar som skildrar hans sovrum i Frankrike. Rummet ni ser här ovan är en avbild av denna serie och designat så att det faktiskt ska se ut som en målning. Kolla väggen, stolen! Fantastiskt!
Van Goghs konst och stil är fortfarande några av de mest inflytelserika i världen.

 Så om vi går tillbaka till selfies -det är ju vår nya, moderna version av självporträtt, vilket har rötter tillbaka 40 000 år sedan. Innebär det att vi kan vi kalla selfie för konst? Om inte, vad skulle det krävas för att vi skulle kunna kalla det för konst? Eller är detta helt enkelt bara ett resultat av någon slag av självfixering? Eller är det vårt nya sätt att kommunicera, i så fall, vad är det vi vill säga? Kommentera gärna!


Hur som helst så var det en färgglad, kreativt och lärorik dag. Ett perfekt ställe att åka till med vänner och ta några minnesvärda selfies!

Mera bilder kommer, ha så fint! ♥

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar