Skördetid

För många av oss har skördetiden dragit igång på allvar.
Förutom trädgårdens och skogens alla bär har också svamparna
varit i gång under en tid.Hemma vid infarten växer det år efter år kantareller så det knakar.
Vill inte plocka dem själv för det kan finnas avgaser
och vägdamm på dem. Jag söker mig till skogen.Här växer de i den fria naturen.
Det blev en sväng i dag också, så ikväll blir det kantarellsmörgås.
Tomaterna i växthuset mognar också från dag till dag så det
blir någonting med den i kväll också.Så blev det. Smörstekta kantareller med lök och
Oravais Rökeris rökta bacon.
Tomaterna blev en spanskinspirerad ”tomato frito”
Stekta tomater i olivolja med lök, vitlök, basilika, paprikapulver, en skvätt rödvins vinäger;
salt och peppar.
Det blev så gott.
Närodlat och helt naturellt

Vet att some börja fyllas med kantareller och annat gott, så även här.
Men att få känna lyckan av att hitta svamp eller skörda från eget land, är obeskrivlig.
Svamptider

Otroliga tider vi lever i, så mycket god svamp i skogen!
Var en sväng i Malax skären och kollade dagsläget.
Pepparriskor, skäggriskor, taggsvamp, fårticka och en hel del annat.
Allt fick vara för det ”var inte läget för det”.
Väl hemma skulle det bli nåt enkelt. Åkte ner till S-Market
för att köpa lite färskpasta och några musslor på burk (lättlagat då man inte orkar).
Väl hemma stiger jag ur bilen och får syn på en förväxt Karl Johan svamp.
Tar den med mig in och sätter kniven i den.
Hela foten är perfekt!
Nu blev det ny meny.
Tagliatelle, mjukost med rostad paprika, stekt svamp, persilja och riven pecorino ost.
Blev typ fest i kväll igen.