sevendaysxbernys

Citronmoussetårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 07.04.2020 | 1 kommentar(er)

Citronmoussetarta 1

Spröd kexbotten, syrlig citron-mascarponemousse och citronkräm på toppen gör denna tårta ett måste till påsken!

Läs hela inlägget

Krämig lemoncurd

Skrivet av Sofia Rönnbacka 19.07.2019

Kramig lemoncurd 1

En härlig lemoncurd piggar upp vilket bakverk som helst, denna är även extra krämig!

Läs hela inlägget

Mintchoklad­mousse­tårta

Skrivet av Sofia Rönnbacka 18.04.2019 | 2 kommentar(er)

Patkismoussetarta 2

Choklad är ett måste på påsken, och denna mousse har endast fem ingredienser!

Läs hela inlägget

Morotskaka med syrlig creamcheesefrosting

Skrivet av Sofia Rönnbacka 17.04.2019

Morotskaka med syrlig frosting 2

En maffig morotskaka med en syrlig creamcheesefrosting är ett perfekt avslut på en påskmiddag!

Läs hela inlägget

Fastlagsbullekaka

Skrivet av Sofia Rönnbacka 21.02.2019

Foto 30 01 2019 14 27 52

Om det är något jag älskar när det kommer till bakverk är det allt som har nötter eller mandlar i sig. Brownies, mazariner, snickersrutor (recept på dessa kommer inom kort), mmm.. Det blir på något sätt ett mycket saftigare bakverk när det innehåller nötter, och så tycker jag att bakverk som innehåller nötter/mandel håller längre på något sätt. Min fastlagsbulle kaka är inget undantag! Den blir godare och godare för var dag den står i kylskåpet! Det går även att frysa ner kakan hel eller i bitar, skippa då bara fyllningen. Perfekt att ta upp en bit när du är sugen på något sött, vispa bara upp en klick grädde och halv tina lite bär så har du en fikabit! Denna vecka ska den ju förstås fyllas som en fastlagsbulle med en härligt krämig mandelmassa och hallon ;)

Läs hela inlägget

No bake rhubarbcake

Skrivet av Sofia Rönnbacka 25.05.2018 | 1 kommentar(er)

No bake rhubarbcake 6

En enkel no bake rabarbertårta som du bakar i ett nafs och går bra att frysa in! Rabarbersäsongen är inledd iallafall hemma hos mig och vad passar då bättre än att bjuda på ett recept på en tårta som lämpar sig bra för student-/examensfesten. Tårtan är en blandning av en moussetårta och en cheesecake får smak av rabarber och kardemumma. Den innehåller rå-rabarbersaft koncentrat, här finns recept på det. Det går minst lika bra med köpt saft! Denna tårta går att göra på förhand och fryses enkelt in, lämna då bort rabarber-jordgubbsspegeln eftersom den har en tendens att skrynkla ihop sig i frysen. Ta upp tårtan dagen före servering eller på morgonen samma dag och gör rabarber-jordgubbsspegeln då istället. 

Läs hela inlägget

Vitchokladmoussetårta med kinder-topping

Skrivet av Sofia Rönnbacka 26.03.2018

Vitchokladmoussetarta med kinder 1

Äntligen påskvecka! Som jag väntat på all mat och alla chokladägg. Som vanligt planeras menyn för påskbuffén för fullt. Någon annan som är som jag så ni vill planera länge på förhand?

Läs hela inlägget