DSC 7646 1

3 bra-att-ha saker till din bebis.

Skrivet av Sofia Donner 15.09.2021 | 3 Kommentarer

Med den kommande ankomsten av baby nr 3 så har vi blivit rätt duktiga på att veta vad man behöver - och vad som är helt onödigt - när man ska få bebis. Vi har som tur är allt vi behöver denna gång (men lite nya kläder har det ju blivit ändå, fast jag lovade mig själv att jag inte skulle..).

Men jag tänkte här dela med mig av mina 3 absolut bästa barnrelaterade köp!

1) Britax Römer: Swingfix M i-size

Ingenting du behöver direkt kanske, men sen när babyn flyttar ur babyskyddet i bilen och in i nästa stol. Denna! Helt fantastisk uppfinning. En svängbar bilstol, där du svänger stolen mot dig när barnet ska in och ut ur den, och sedan svänger tillbaka den på rätt när det är dags att åka. Det sparar SÅ enormt på din rygg kan jag lova! Denna är också ställbar i två lägen, så barnet kan antingen halvligga eller sitta rakt upp i stolen! DRÖM! Vi absolut älskar denna stol och kan inte rekommendera den nog åt alla föräldrar! Finns säkert andra märken som gör samma idé, men vi har hållit Britax på alla stolar.

01 SWINGFIX M i SIZE CosmosBlack 02 RWF 2017 72dpi 2000x200007 SWINGFIX M i SIZE CosmosBlack 01 90Degrees 2017 72dpi

2. Bedside crib

Vi fick faktiskt denna säng när jag väntade Sigge, och hade då redan köpt en spjälsäng. Så jag var inte helt övertygad. Men det tog bara några nätter hemma från BB innan jag var helt såld. Jag visste redan innan han kom att jag inte ville sova med honom i samma säng. Dels för att Rasmus väger 100+ och far på som en torktumlare i sömnen, och dels för att jag visste att jag inte skulle kunna slappna av. Och detta var perfekt! Vi fäste fast den vid min sida av sängen, och det var precis som att sova tillsammans men med tryggheten att veta att han var säker där. Och när det var dags att amma så drog jag bara honom närmare. Verkligen SÅ nöjda med denna. Både Sigge och Melker har sovit i den till ca 6 månader, och då flyttat över till spjälsängen.

100112 3611 3a

3. Åkpåse till babyskyddet

Igen lite bilrelaterat. Men jag vet inte hur vi hade klarat oss utan denna!? SÅ smidig när man bara ska iväg med bilen. För det första sitter ett fullt vinterpåklätt barn (halare och allt) inte helt säkert i stolen - och för det andra är det otroligt onödigt bökande om man bara ska ta sig från punkt A till B. Med denna kunde vi lägga en tunn ylledräkt (om det var riktigt kallt, annars bara en fleecejacka) på Melker och mössa - och så iväg. Så otroligt smidigt och enkelt och tacksamt! Med Sigge behövde vi dock ingen, då har är en vårbebis och ändå inte rymdes i babyskyddet när det blev kallt igen. Men med Melker använde vi den dagligen - och nu med nästa också!

(Hittade ingen bild på Melker i sin, så fick helt fräckt låna bild på någon annans bebis!)

201808091012322276 sbig

-------------------------------------

Dessa tre tycker jag (vi) har varit ovärderliga för oss. Sen finns det ju mycket annat såklart. Hur mycket som helst. (Som tex Reimas kypärämyssy - bästa, bästa bästa). Men när det kommer till kritan behöver man egentligen väldigt lite. Visst, sakerna här ovan kan också ses som onödiga - men för oss har dom underlättat vardagen enormt. Vilket är allt man vill ha när man har smått: En lite lättare vardag!

Dock ska jag ge er en bonus till:

4. Ellos fleece regnhalare (sök på fleece-sadehaalari på deras hemsida), från deras eget märke

Jag skojar inte när jag säger att detta är det absolut BÄSTA barnplagget vi har och har haft. Sigge är inne på femte storleken nu, och vi kommer fortsätta köpa den så länge det finns storlekar. Med vårt klottiga klimat på vintrarna är den i princip den enda halaren vi har behövt på vintern. Fleecefodret är riktigt varmt - och har det varit -10 ute så har vi även satt en ylledräkt under åt honom. Vi har varje år haft även Didriksons vinterhalare, men när vi nu insett att vi använt dom 4-5 dagar på hela vintern - och denna resten, så känns det inte värt det mera! Igen! Bästa! Plagget! Åt! Ditt! Barn! Kommer alltid i all världens olika färger och mönster!

ell 7007830 01 Fs

Kommentarer

 • Karolina 15/09/2021 9:41pm (8 månader sen)

  Hur tycker du det har gått att flytta till spjälsäng efter att de har sovit i bedside crib? Vi har en torktumlare till dotter som sover i bedside crib och jag funderar om det löns att köpa spjälsäng snart

  • Sofia Donner 16/09/2021 7:02am (8 månader sen)

   Jättebra! Vi har haft samma gosedjur, filtar och en sådan sovorm i babycrib:en som vi sen flyttat med till spjälsängen, så dom har nog aldrig riktigt hajjat att det är nytt tror jag. Spjälsängen har ju ännu stått ett tag efter detta i vårt sovrum, så dom har ju hört att vi är kvar där :) med en liten torktumlare låter det nog klokt att börja flytta över, så ni båda får sova!! Kram

 • Sandra 15/09/2021 10:06pm (8 månader sen)

  Hej! Kul att läsa om vad ni har tyckt mest om! Väntar första barnet nu (i v.21) och det känns ju som att det är så himla mycket grejer som ska fixas och köpas.. har ni använt exempelvis babygym och babynest? Har du tips på vad man ska tänka på när man ska köpa första babyskyddet till bilen? :)

  • Sofia Donner 16/09/2021 6:58am (8 månader sen)

   Åh, stort stort grattis!! Hur mår du? Och jag vet precis vad du menar! En djungel! Babygym har vi, men inget av våra två hittills har varit intresserade alls.. kanske trean nu överraskar ;) men babynest är himla bra! Första veckorna hade vi det i Bedside Crib:en och sen alltid i soffan dagtid :) då kunde dom somna i den på kvällen så var vi hela nestet till sängen sen :) Vad gäller bilstol så googlade jag på bäst i test när vi väntade Sigge, och så körde vi på det helt enkelt! Ett Britax Römer Babysafe 2 i-Size! En bra sak att tänka på då du kommer ha babyn i babyskyddet under sommaren är att inte ta ett svart, dom blir så otroligt varma. Vi har ett grönt och det har iaf varit lite svalare :) oj nu blev det mycket text! ;)

  • Sandra 17/09/2021 9:06pm (8 månader sen)

   Tackar som frågar. Nujust mår jag bra, så det är jag tacksam för. Okej, tack så mycket för ditt svar! Roligt att läsa. Alltså att ett svart babyskydd blir varmt hade jag inte ens tänkt på, känns som att de flesta är svarta men har inte riktigt börjat kolla på babyskydd än så säkert finns det andra färger också. Tusen tack! :)

 • Camilla 16/09/2021 8:29am (8 månader sen)

  Håller med om elloshalaren, mina barn är stora nu, men vi har haft den i alla storlekar. Bästa plagget båda höst och vår och inget krångel med kurakläder utanpå vanliga ytterkläder på dagis.

  • Sofia Donner 16/09/2021 9:31am (8 månader sen)

   Ja! Visst är den helt perfekt!? :D På Sigges dagis tackade dom oss för att vi har den till och med, för den var så smidig för dom också att bara dra på! Kul att fler gillar den! :) Men.. vad gör man sen när storlekarna tar slut..? ;D

Skriv en kommentar