DSC 7646 1

Att inte hinna med någonting..

Skrivet av Sofia Donner 20.08.2021 | 0 Kommentarer

...men ändå alltid göra något. Så känns dagarna just nu. Sigge är hemma på sista veckan sommarlov - nästa vecka börjar inskolning på nytt dagis (hans förra var bara upp till 3 år, plus att kommunen stängt ner det - BLÄ!) och Melker är en liten tornado i vanlig ordning. Det är egentligen först nu som man känner av att man har två barn - när ena inte är en bebis längre. Men det är bara att hålla igång - och sedan somna dregglandes i soffan vid kl 20 när huset blivit tyst!

Så, kortfattat har det inte hänt mycket här. Vi bara är. De flesta av Sigges kompisar har alla börjat dagis redan, så man märker att han börjar tycka att jag och Melker är lite långtråkiga att hänga med. Även fast jag försöker variera aktiviteterna och hitta på nytt pyssel och nya böcker och nya uppdrag ute på gården, så är det ju inte samma som att leka brandman med en kompis. Det är en ny fas i föräldraskapet - när man inser att barnen behöver mer än bara dig. Stort och fint, ändå! Han blir mer och mer sin egen lilla individ.

IMG 4349IMG 4281Melker har blivit så stoooooooor! TÄNK att han blir 1 år om en månad!? Va!? Hur gick det till...?

I helgen: Ska Rasmus på svensexa - för nästa helg ska vi på min kära väns bröllop. Jag blir nästan lipis när jag tänker på det. Och kommer antagligen lipa hela dagen där. Men det är så fint! Bröllop måste ju ändå vara det absolut bästa man kan bli bjuden till, eller hur? En dag med bara kärlek! Jag längtar så tillbaka till vår bröllopsdag. Att bli mamma till barnen är absolut livets hittills bästa dagar. Men vårt bröllop var utan tvekan livets roligaste dag! Tänk - om typ 2 veckor har det gått 2 år. 7 år tillsammans och 2 år som gifta då. Och ändå ger han mig pirr i magen ännu! (hjärtögonemojin insätts här med hjälp av din fantasi)

Sigge: Har klippt sig! Eller ja, frisören klippte honom såklart. Och jösses det var känslosamt för mig, och Rasmus! Hans underbara lockar bara föll till golvet och kvar blev en stor pojke som såg typ 5 år äldre ut. När vi tittade till honom i sin säng samma kväll viskade Rasmus: "Nej, dethär går inte. Vi låter det växa ut igen!" - Yesss, samma känsla här!!IMG 4433IMG 4432IMG 4359Veckans tips: Fick jag av min fina vän Mia. Nu när vardagen rullar på brukar vi använda oss av matlista för veckan. Men, ibland tar ju som känt fantasin slut. Så Mia tipsade mig om att skriva ner alla vardagsrätter man kan komma på (ta gärna hjälp av typ köket.se för inspiration), klippa ut dom som lappar och lägga i en skål. Och varje vecka drar man 5 lappar och skriver ner veckans matsedel. HUR smart!? Detta ska jag rodda med i helgen. Man kan även separera skålarna med kött, fisk, vege etc - och ha en separat skål med tillbehöv (potatis, ris, olika pastasorter) och en med grönsaker (morot, broccoli, sallad) om man vill komponera ihop det lite extra! Så, tips tips tips!

Nu: Ska jag börja förbereda för lunch! Älskar fredagar! Rasmus slutar alltid 14 och vi har eftermiddagen som familjetid. Idag ska vi besöka Jakt- och fiskemuséet i Eckerö, och efter det möter vänner upp oss där så det blir middag i Käringsund! Lite sommar kvar, lite lite lite!

Ha: En jättefin fredag, och resterande helg också!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar