DSC 7646 1

BB-väskan och vecka 35.

Skrivet av Sofia Donner 18.08.2020 | 2 Kommentarer

Hej tisdag! 

Jag är inne på sista arbetsveckan nu. Känns väldigt märkligt. Ska jag faktiskt vara hemma med barn igen..? Tog inte den fasen just slut? Jag gick på mammaledigt med Sigge 11 mars, och det kändes helt annorlunda när vi hade vår och sommar framför oss. Med mycket happenings, alla långlediga i olika omgångar och en massa äventyr. Nu har vi ju hösten framför oss.. Det känns lite.. Ja.. Mörkt. Vi får hoppas på vackert höstväder och en vit fin vinter! Kom förresten på igår att syskonvagnen saknar regnskydd - det måste fixas!

Inköpslistan: Börjar bli klar. Förutom regnskyddet då. Lillebror har fått byrå för sina kläder, nytt babyskydd till bilen är köpt och jag har hunnit gå igenom Sigges storlek 56 kläder. Kvar är ett babynest, måste beställa ett denna vecka. Eller om jag orkar sy ett..? Resten har vi från förut.

Bebisen: Har fixerat sig! Oj - vilken chock jag fick. Sigge fixerade sig aldrig, så jag visste inte riktigt vad jag hade att vänta. Men nu känns det som jag med jämna mellanrum för en elstöt över blygbenet när han rör sig. Inte jätteskönt. Det lixom ilar och känns obehagligt. Gissar att det är en massa nerver som han kommer åt med huvudet.

BB väskan: Tänkte jag försöka har klar här inom 1-2 veckor. Det är skönt att veta att den är packad och redo. Tänkte lista upp lite grejer jag kommer packa med. Förra gången följde jag en lista jag hittade på nätet, och det var sååå mycket jag aldrig använde. Så denna gång kör jag på talang och tar det som känns nödvändigt och det som känns bra!

Att packa:

Mamma-leggings
Bodde i dessa första tiden efter förlossningen med Sigge. Så sköna!

Amnings-bh och amningslinne
Brösten sväller ju till ordentligt när mjölken rinner till efter förlossningen, så en skön BH är A och O. En varm kofta får också åka med!

Varma sockor
Sjukhus är alltid så kalla och det är skönt att tassa runt där med varma, gosiga, sockor på.

Toalettväska
Schampo, balsam och bodylotion.. Tandborste och tandkräm! Och rakhyvel! Man kanske inte börjar raka benen där på BB, men under armarna vill i alla fall jag känna mig nyrakad och fräsch.

Läppfett
Ännu ett måste. Man får så galet torra läppar av lustgasen!

Hårsnoddar

Hem-resa kläder samt filt åt bebis
På BB har man oftast barnet bara i blöja, hud mot hud, men en skön filt kan vara gosigt att dra över den lilla. Och sen såklart, den viktiga outfiten till hemresan!

Napp till bebis

Godis!
Massor, massor, massor med gott godis. Under förlossningen för snabb energi, efteråt för återhämtning och sedan bara för att det är gott!

Energidricka
Jag gillar inte koffeinbomber som Battery eller Red Bull, så jag hade med mig Gatorade och VitaminWell. Ger lite energi där bland alla värkar. Cola zero kommer också följa med.

Laddare och elektronik
Till telefon, iPad etc. En iPad om man har är guld, för att kunna ligga och titta på film/serier.

Inte packa:

Förra gången hade jag med en del som inte användes, och som denna gång från bli hemma.

Toapapper
I alla fall här på Åland hade dom helt bra toapapper, så det tips jag fått om att ta med en mjuk rulle var helt onödigt.

Bindor
Här på Åland får man det.

Böcker
Hade med mig 1 bok förra gången. Den öppnades aldrig. Slötitta på serier medan man halvsov och ammande var grejen.

Smink
Jag tänkte att man kanske vill känna sig lite piffig och fräsch när man ligger där i sängen på BB.. Ja, det kanske passar någon, men jag hade absolut inte tankarna på sådant. Så allt smink blev helt orört. Dock har jag inför denna gång bokat tid för att fixa fransar och bryn före.. Det känns välförunnat! :)

Nallar
Hade med en dinglis och en nalle åt Sigge. De blev också orörda i väskan. Visst känns det mysigt, men den lilla nyfödda vill ju ligga tätt intill dig - inte bredvid en nalle. Lade dom i vagnen istället när vi kom hem.

--

Har du något tips på vad som är bra att packa med? Vad använde du dig av i din väska?

Kommentarer

 • Caroline Eriksson 18/08/2020 11:07am (3 år sen)

  Det bästa jag packade med mig var vattenflaskan och hårband. Det onödigaste var ipaden och kameran. 😀

  Gjorde ett blogginlägg där jag gick igenom vad vi packat, och vad vi sist och slutligen hade nytta av (sjukhuset igen och vad vi hade användning av i BB väskan, heter det inlägget) och det är nog inte mycket man behöver med bebis första tiden. Vare sig på BB eller hemma.
  Bebisen är ju som du skriver nöjd bara hen är nära. ❤️

  Lycka till. Nu är det nära. :)

  • Sofia Donner 18/08/2020 7:21pm (3 år sen)

   Jaa, kom just tips om vattenflaska så det lägger jag absolut med! :D Hur länge var ni på BB? Här är man oftast ca 5 dagar med första, men känner nu att jag vill hem mycket tidigare än det! Och TACK - ja, nedräkningen är startad ;)

  • Caroline Eriksson 19/08/2020 8:13am (3 år sen)

   Det är väl så individuellt. Runt 3 dagar om det varit vaginal förlossning och allt gått bra, och om man är förstföderska. Vet nog av de som var längre.
   Vet även av de som fött sina andra barn och åkt hem samma dag / dagen efter. :)

   Min förlossning blev ju akut snitt och de hade väl velat ha mig längre kvar på BB, men på tredje dagen åkte vi hem.

   Det viktigaste var dock för mig att vara där de där två första dagarna så eventuella hjärtproblem skulle höras på läkargranskningen tredje dan, och att man slapp åka tillbaka enbart för den :)

   Förhoppningsvis så slipper ni hem så snabbt som du önskar, men om inte så får du se det som en chans att vila lite (även om ja int såg BB tiden som någon vila) och en möjlighet att ba bonda och mysa extra med er skatt. ❤️

 • saara 18/08/2020 1:18pm (3 år sen)

  Saknade verkligen en sportflaska så man kunde ha druckit vatten medan man ammade.. Vår minsting ville amma mest hela tiden och jag blev så galet törstig, men kom inte åt att dricka vatten förrän fröken var färdig : )

  • Sofia Donner 18/08/2020 7:19pm (3 år sen)

   Ahh, jättebra tips!! Det lägger jag genast på listan och tar med! <3

Skriv en kommentar