DSC 7646 1

Det har gått lite över styr..

Skrivet av Sofia Donner 05.05.2022 | 0 Kommentarer

Igår hade vi som sagt möte med en köksplanerare (eller inredare, som det så fint heter) och i ärlighetens namn blev vi inte mycket klokare. Eller jo, vi har nu en ritning över hur vi vill ha köket uppbyggt. Men sen då? Val av bänkskiva, färger på skåpsluckor, handtag, yta på luckorna.. Pah, min hjärna snurrar. Så nu vi har några dagars tankepaus innan vi kontaktar henne igen med en plan. Det är ju ändå rätt stora beslut. Jag menar, sovrummet målar man ju lätt om - om man ångrar färgen man sätter dit. Men köket är både tidskrävande och dyrt att renovera, så man vill ju helst vara nöjd med valen man gör i många år framåt. Jah, det visar sig.

Innan dess: ska allt tömmas. Vårt nuvarande kök ligger vägg i vägg med Rasmus kontor. Den väggen ska slås ut, så köket blir jättestort. Så Rasmus kontor måste någon annanstans ett tag. Och så ska matsalsdelen färdigställas. Men innan det - ska också den tömmas. Och det har ju blivit lite av mitt lilla växthus i väntan på att mina odlingar kan flytta ut till riktiga växthuset. Till Rasmus "stora glädje" (fniss). Och som varje år så spårar ju mina odlingar lite ut. Jag är fullt medveten om att vi inte behöver 16 körbärstomatplantor - men det är ju en kul grej att ha lite extra och kunna ge bort en planta när man blir bortbjuden eller så. Utöver detta har vi här gurka, zucchini, bifftomat, luktärter, popcornsgräs, vattenmelon - och viktigaste av allt, mina äääälskade dahlior. Ja, för att inte glömma Sigges kära pumpaplanta. Han vill odla en egen halloweenpumpa (kul när ens egna intressen smittar av sig på barnen), och sköter så fint om den varje dag. Jag hoppas på lite, lite varmare väder snart så jag kan börja plantera om allt inne i växthuset - så odlingarna skulle få en skjuts och börja trivas bättre. I helgen tänkte jag ta itu med pallkragarna ute. Det blir rädisor, spenat, morötter, sallad, grönkål och ärtor till att börja med. Tror vi skippar potatis i år.

Åh, har jag sagt hur mycket jag ÄLSKAR mina små odlingar. Verkligen en crazy-plant-lady. Det är bästa avkopplingen för mig, att bara få sitta och pyssla på med dom. Tacksam att Rasmus underbara Farmor (som vi köpte huset av) uppskattade trädgården ännu mer, och har lämnat massor och åter massor med krukor åt oss att fortsätta odlandet i. Det bidrar ju också lite till att det går över styr, när det nu finns hundratals krukor att fylla.. (heheh).

Odlar du också denna årstid? Vad är din favorit i trädgården?

Såhär ser vår matsalsutbyggnad ut just nu.. Hehehe, dags att börja flytta ut grejer så golv kan börja läggas.Skarmavbild 2022 05 05 kl. 12.23.02Skarmavbild 2022 05 05 kl. 12.23.12Skarmavbild 2022 05 05 kl2. 12.23.19Skarmavbild 2022 05 05 kl. 12.23.27

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar