DSC 7646 1

Drinkkväll och hemlagad mjuklglass!

Skrivet av Sofia Donner 13.06.2022 | 0 Kommentarer

Måndag idag igen då-hå-hå. Nu får någon faktiskt ta och sakta ner tiden lite, för jag har längtat efter den här sommaren i en evighets evighet, så nu får den faktiskt inte bara rusa förbi. Sådär som den gör varje år, av någon märklig anledning.

Helgen: Kom och gick! I fredags var jag ut och åt med några vänner, följt av en drinkkväll på några av stans olika uteserveringar. Otroligt härligt! Jag rullade in vid 03:30 (HALLÅÅ!??) och Rasmus (PUSS) hade tagit alla kids till vårt rum, så jag kröp ner i Sigges säng och somnade direkt. (Så värt att köpa 120 cm sängar till era kids, istället för dom där yttepyttesmala växa sängarna. Tips tips tips!). Nästa morgon åkte dom hemifrån typ direkt (ännu större PUSS), så jag fick sova ut - och låg sedan i soffan och kikade Netflix fram till lunch. Ja, ord kan nog inte rättfärdiga hur skönt det var!

Skarmavbild 2022 06 13 kl. 12.02.45

På eftermiddagen kom Melkers kompis Agnes över (och hennes mamma som var med ut kvällen innan), så sådär halvpigga lagade vi egen pehmis och bara hängde ute på gården. Hemlagad mjukglass? tänker du säkert nu. JA! Så enkelt, och så så så så gott!

Hemlagad mjukglass

Ta en liter vaniljglass (eller mer, förstås) av valfri smak och låt den stå framme tills den är mjuk, men inte rinnig. Lägg sedan över den i en skål och vispa med elvisp på full effekt tills den når rätt konsistens. Enklare kan det inte bli. Och inte godare heller!

Skarmavbild 2022 06 13 kl. 12.13.59

På kvällen åt vi middag hos vänner - och efter det kan jag lova att jag sov som en stock. Hela söndagen spenderades granngårds, hos svärföräldrarna, då Rasmus byggde upp deras uthus/orangeri. Kidsen gick all in som hjälpredor, och en nattning har nog aldrig gått fortare än efter denna dag. Älskar årstiden nu. När man går ut efter frukost och går in när det är dags att gå raka vägen till sängen. Magiskt!!Skarmavbild 2022 06 13 kl. 12.02.35

Idag: Skruvar jag ner luckorna i köket och tar bort alla handtag. Dom ska vi spara. Är inte helt 100 på att jag vill ha dom i nya köket, men ändå inget som behöver slängas. Dock tog det 1,5 h att få ner 6 st luckor med Melker som arbetsledare - så ska passa på att ta resten nu när han sover. Igen kommer den där svåra balansen, när man vill inkludera barnen och göra saker tillsammans (och samtidigt lära dom något), men man vet att det går 150 gånger snabbare utan dom. Så, kompromissa är väl det magiska ordet! Lite med barn, lite utan.

Nu: Ska jag käka lunch och sedan fortsätta skruva. Älskar (!) att köra på med skruvdragaren. Klippa gräs, använda röjsågen och använda skruvdragaren är mina favoritsaker här hemma, haha! 

Nej nu: Slutar jag babbla!

Ha: en jättefin start på veckan! Tänk, nästa vecka är det midsommar!? Hur gick det till...?

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar