DSC 7646 1

En dag på Kolmården

Skrivet av Sofia Donner 30.05.2022 | 0 Kommentarer

Hej måndag! Fast det känns som söndag. Vi var iväg till Kolmården över helgen (for i torsdags kväll), och det känns aldrig riktigt som helg när man är iväg på något sätt. Men, inte att förakta. Det var en riktigt härlig resa!

Kolmården: Vår första plan var att spendera 2 dagar där, med en natt på deras hotell. Dessvärre hade (vad som kändes som) hela Sverige tänkt likadant, så hotellet var fullt. Istället bodde vi 2 nätter hos Rasmus morbror i Stockholm, och körde ner tidigt fredag morgon. Med facit i hand hade nog två dagar där varit bättre, men en var ju också riktigt bra. Parken är otroligt fin att gå runt i. Det finns något att titta på överallt, så det blir inte några "tråkiga" stigar mellan djuren. Melker är vår stora djurfantast så han var i extas precis hela dagen (och vägrade såklart sova sin dagsvila där, men orkade ändå utan minsta pip!). Sigge älskar allt med hav och fiskar, så för honom var delfinerna och delfinshowen magisk. Han hade lätt kunnat sitta och titta på dom hela dagen. Men summa summarum. Alla tummar upp! Glada och tacksamma barn! Bra väder hade vi också, lagom varmt och lite småmulet så man orkade gå. Bra och genomtänkt park. Det finns matställen, bänkar och bord och toaletter precis överallt. Sedan var vi även väldigt tacksamma för blandningen av underhållning. Det var både massor med olika djur att besöka, men även en liten nöjespark i form av Bamses värld. Det var här dag 2 skulle lämpat sig. För när vi kom till Bamses värld, efter att ha varit 6 timmar i själva djurparken- var klockan mycket och barnen trötta, så Sigge hann inte åka allt det han ville. Så en natt på hotellet och en halv dag till i Bamses värld hade nog varit kanon! Men nu vet vi det till nästa år, för vi kommer absolut att åka dit igen!

På lördagen: Besökte vi Ikea för att sätta alla smådetaljer till köket. Där mötte Melkers gummor upp oss, och vi hann med lite häng hemma hos dom också innan det var dags att köra mot båten igen. Och jag säger såhär: Vi är lätt nya VM mästare i familjehäng, efter en halvdag på Ikea med 3 småbarn. Vi fick allt vi skulle ha, ingen grät, ingen var irriterad - alla var på bra humör och hade roligt. Slå den ni! ;D

Nu: Är vi hemma och denna vecka ska ugn och kyl/frys installeras i grovköket så vi har tillgång till det. Vi hade hoppats på att börja riva till helgen, men denna vecka fyller både jag och min svärfar år, samt att min kusin tar studenten och Sigge är bjuden på sitt första dagiskompiskalas - så jag tror den tanken är lite väl optimistisk. Men vi ser hur långt vi hinner, helt enkelt.

Bjuder: På lite bilder. Det var lite att hålla reda på, med 2 barn som sprang kors och tvärs, och vagnen med Teddy. Så tog inte alls lika mycket bilder som jag hade hoppats på. 

Och ps: Det ROLIGASTE. Utanför Kolmården finns ett litet akvarium (heter det så..? ett mini-zoo med fiskar och sånt). Och eftersom Sigge älskar sånt, så köpte vi inträde dit också på vägen hem. Där fick man gå in i en liten regnskog, där apor hoppade fritt. Varpå en lemur hoppar upp på Rasmus axel. Ok. Inget märkvärdigt här - det stod till och med på en skylt att dom gör så. Men, denna vägrade hoppa bort. Hur vi än försökte, så satt den kvar. Och jag skrattade så jag varken kunde stå upp eller andas. Och Rasmus blev mer och mer stressad. Så till sist fick jag gå till infon och säga: "Ursäkta, men det sitter en apa fast på min mans huvud och vi får inte bort den." Skrattade mig, utan att överdriva, genomsvettig när det till sist kom en djurskötare som fick assistera bort den. Jag vet. Det går säkert inte att föreställa sig komiken bara genom att läsa detta nu - och jag lyckas inte ladda upp filmen heller. Men du store tid - det var så himla roligt! Och SÅ typiskt oss, att hamna i en sådan situation!

Nå nu: Ska jag äta något medan kidsen sover. Ha en fortsatt fin dag!

Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.04.29Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.04.40Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.04.48Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.04.56Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.05.05Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.05.13Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.05.22Skarmavbild 2022 05 30 kl. 12.05.29

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar