DSC 7646 1

En helg för mig!

Skrivet av Sofia Donner 09.05.2022 | 3 Kommentarer

I fredags eftermiddag hämtade min vän Sandra upp mig hemifrån, och så bar det iväg till deras stuga tillsammans med vår vän Erika. Och jag hade tänkt återge en liten story om det här - men det går inte. Det var så fantastiskt underbart härligt att jag saknar desto mer ord. Ett helt dygn där vi i princip satt i samma stolar hela tiden. Åt gott. Drack gott. Och gjorde absolut ingenting. På lördagen satte vi oss vid frukostbordet kl 9:45. Och vi steg upp därifrån 13:45.  Bara satt kvar där och små-åt och pratade. Jag tror alla småbarnsföräldrar kan känna igen sig i den eufori det ger att kunna sitta sådär, ostört, och prata utan att bli avbruten av 250 stycken "mamma mamma mamma mamma". Nä alltså detta dygn gav mig så mycket energi och livsglädje - och jag kom hem igen avslappnad och glad och redo för massor med bus med barnen! Mer sånt här! Mycket mer!Skarmavbild 2022 05 09 kl. 11.47.44Skarmavbild 2022 05 09 kl. 11.47.31Skarmavbild 2022 05 09 kl. 11.47.26Skarmavbild 2022 05 09 kl. 11.47.20På söndagen, igår, var det dags ju morsdag. Man måste faktiskt ge Rasmus all cred, för han är superduktiga på att överraska och skämma bort på just sådana här dagar. Blev ordentligt firad av min lilla liga - och min enda önskan för dagen var att växthuset skulle färdigställas. Så vi gick alla ut och pysslade på med det. En middag med min syster och familj och mamma med man hann vi också. Soltuna här på Åland ordnar alltid en morsdagsbuffé som är riktigt bra! (Sagt från en som annars tycker bufféer är både röriga och ofräscha, så betyget är högt!)

Min lilla liga. Melker var sjuk i princip hela förra veckan och har rinniga ögon och en massa virusutslag i hela ansiktet, lilla hjärtat.
Skarmavbild 2022 05 09 kl. 11.47.11

Nu: Är det måndag igen, vilket betyder alla kidsen hemma. Sigge är alltid hemma måndagar och fredagar. Men på senare tid har han själv börjat säga på måndag morgon att han vill åka och leka med sina kompisar. Det är ju toppen betyg för dagis, känner jag. Och från hösten kanske vi ska börja ta det i beaktande.. Vänjer man sig någonsin vid alla dessa "bli stor" steg som dom tar..?

Annars: Ska jag testa laga nässelsoppa idag. Plockade nässlor igår som fått stå i vatten över natten och som jag förvällde imorse. (Obs! om du lagar - kom ihåg att spara vattnet, dunderkur för blommor och odlingar) Det är ju så, så, så gott! Vi är väldigt glada och tacksamma över att både Sigge och Melker äter precis allt (och Teddy verkar följa samma spår), men har ändå tänkt att det kanske är bättre att koka lite korv ikväll, för säkerhets skull.. Har du plockat nässlor? Om inte, passa på. Dom är perfekta nu!

Sen: Ska vi börja tömma Rasmus kontor ikväll. Och i vecka ska vi kolla på golv. Vad har ni i era kök? Klinkers gåt bort känner vi. Men parkett? Plastmatta? Trägolv? Tell me! 

Nu, igen: Ska jag stänga ner. Melker och Teddy sover, så ska ta Sigge med ut och börja planera jordgubbsland. Vi har haft det på samma ställe för länge nu, man märker att jorden där behöver vila. Så nu ska det flyttas!

Ha: En jättefin start på veckan!

Kommentarer

 • Pia 09/05/2022 9:08pm (17 månader sen)

  Plastmatta i köket, mjuk att stå på och lätt att tvätta av. Vi har skålat golv i köket. Resten av huset trägolv förutom i wc, badrum, grovkök och tambur där har vi klinker.
  Hade velat ha trägolv i köket oxå men insåg att det är svårt att hålla rent där.

  • Sofia Donner 10/05/2022 6:12am (17 månader sen)

   Jaa, det lutar nog åt plastmatta! :) Finns ju så himla fina sådana idag, som ser nästan ut som trägolv också. Tack för din input! <3

 • Johanna 10/05/2022 4:21pm (17 månader sen)

  Vi har plastmatta i köket uppvikt en bit på väggen där allt vatten finns så vid eventuellt läckage rinner vattnet ut på golvet istället för ner under mattan. Minus med mattannär ju om mam tappar en vass kniv kan det bli märken. Vi har bott drygt 5 år och har några små hack.

  • Sofia Donner 11/05/2022 8:40am (17 månader sen)

   Vad smart att ha den uppvikt! Verkligen! Det tar vi med oss i planeringen. :) Lite hack och sånt visar ju bara på att det är ett hem och inte en katalog man bor i ;)

 • Pia 10/05/2022 11:20pm (17 månader sen)

  Japp, finns många fina att välja på :)
  Tips, kolla oxå så mattan är lätt att skura. En del plastmattor kan ha lite "struktur" som gör dem svåra att moppa.

  • Sofia Donner 11/05/2022 8:43am (17 månader sen)

   Bra att du sa det! Fick lära mig detta när jag skulle köpa vaxduk till bordet för barnen- den var snygg men omöjlig att håll ren när allt fastande i texturen (suck). Skulle helt säkert gjort samma miss med golvet 🙈

Skriv en kommentar