DSC 7646 1

Ett mer socialt liv nu, tack!

Skrivet av Sofia Donner 11.02.2022 | 0 Kommentarer

Nä men hej och godmorgon - eller god lunchtid snarare - nu får det faktiskt ta och bli vår! Jag vet inte om det bara är här på Åland, eller om det är ett fastlandsproblem också - men denna vinter kan verkligen inte bestämma sig för om den tänker vara vit och fin, regnig och grå - eller ett hav av slask blandat med livsfarliga kamouflerade isfläckar. Man blir ju helt slut! Men, idag skiner solen och fåglarna kvittrar och jag suuuuuger in mig av all energi det ger! 

Ja men nu till roligare saker. Våren kommer nog, likt Snusmumriken alltid gör. Jag har fått nog av denna mammaledighet instängd i isolering. Eller inte bara mammaledighet. Detta osociala liv överlag. Både Rasmus och jag är väldigt (!) sociala och trivs bäst när vårt hus är fullt av folk och det är trångt runt matbordet. Så dit vill vi tillbaka, nu nu nu. Men sakta, sakta försöker jag kliva ut ur bubblan och tillbaka till det verkliga livet. Du vet, den där vardagen man gnällde på innan Covid fanns. Nu önskar man ju att man inte hade pipit så mycket om den, eller hur. Nåväl. Häromdagen hade jag min vän Erica över, och då våra äldsta går på varsitt dagis med typ 1 km mellan sig så promenerade vi efter kidsen. Okej syskonvagn och 3 åring på ståplatta och snöslask - det kan man kalla crossfit pass - men hem kom vi och umgås fick vi. Igår mötte jag upp min kollega och vän Jeanette och hennes två tvillingar som är födda dagen innan Teddy (hur kul!?) och vi stånkade också iväg på en promenad. Och efter lunchen var min vän Eeva över med sin lilla Agnes som är lika gammal som Melker. Dom börjar precis strax bygga hus här några hundra meter från oss - SÅ ROLIGT!! Och roligheterna fortsätter, för idag ska Rasmus, jag och kidsen åka och hämta deras två kusiner för en eftermiddag i Ålands pyttelilla lekland och sedan pizza-kväll. Så ni ser, det börjar ge sig. Ännu känner vi väl inte riktigt att vi vill börja planera en stor fest (Teddys dop och Melkers dopfest), men bara att börja träffas ute och ta promenader gör mer än själen gott!

På tal om promenader. Jag har kommit riktigt ordentligt igång med min träning nu, vilket känns otroligt roligt och givande. Jag följer ett lite annorlunda koncept som har startat upp på Åland - och jag ska berätta allt om det i ett kommande inlägg. Men bara att vara igång, och ha fått in det i en ganska så fullspäckad vardag - känns kanon! En stark och glad mamma som orkar bära och springa runt med alla barn - det är mitt enda mål med träningen!

I helgen då: Händer inte så mycket. Vi är två veckor från Rasmus Vasalopp, så han har full fokus på det. Otroligt imponerande att som trött småbarnspappa, som jobbar mer än heltid, ta sig an den utmaningen. Men också en av dom stora sakerna jag föll för. Målmedvetenhet och drivkraften att jobba hårt mot ett stort mål är otroligt sexigt i en karl, håller du inte med? Ibland när jag är på dåligt humör och svär inne i mitt huvud över hur lite han är hemma när han tränar nu, så inser jag också att jag ju valde honom just därför. För jag hade blivit totalt knäpp av att ha en karl som bara sitter hemma och ugglar när han är ledig också. Så heja Vasaloppet, haha!

Nästa helg: Blir däremot BETYDLIGT mer givande! För då ska vi ÄNTLIGEN, efter TVÅ ÅR, åka till Ekenäs och hälsa på min andra halva Fia och hennes familj. Pandemijäkelskapet har verkligen gett det här med distansvänskap en ny innebörd. Men, nu nu nu är det äntligen dags.

Nä, i vanlig ordning får jag sätta punkt nu innan du har läst ut en halv bok här. Ska försöka få min 3 åring att andas lugnt en stund - han är lite väl exalterad över sin eftermiddag med kusinerna.

Ha: En så bra helg som det bara går. Och kom ihåg: Att ha en bra helg sitter varken i vädret eller sällskapet eller programmet. Det sitter i DIG! KRAM

Skarmavbild 2022 02 11 kl. 12.03.56Både Sigge och Melker är väldigt kramiga av sig, och vill krama om allt och alla. En väldigt fin egenskap känner vi.
Men igår fick Agens nog när Melker förföljde henne och skulle kramas vartannat steg, haha! Bra att han lär sig att flickor (och alla andra 
såklart) bestämmer själva när dom vill bli kramade eller inte.

Skarmavbild 2022 02 11 kl. 12.04.05Sigge och Sigrid påväg hem från dagis <3

Skarmavbild 2022 02 11 kl. 12.04.12Och en bonus på Teddson bara för att jag vill äta upp honom när jag ser denhär bilden!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar