DSC 7646 1

Fånga, fånga sommaren.

Skrivet av Sofia Donner 28.06.2022 | 0 Kommentarer

Vad det är svårt att komma på rubriker till blogginlägg. Sitter alltid en stund och försöker vara finurlig, men slutar alltsom oftast i att det bara blir något random. Förut hade jag en blogg där jag alltid lade rader ur någon låttext som rubrik - kanske får gå tillbaka till det.. 

Utöver bristen på fantasi, så är resten rätt härligt just nu. Även om det är väldigt (vääääldigt) varmt just nu, så stortrivs jag. Sigge har simskola denna vecka, och Rasmus har inte tagit semester än - så lite pyssligt är det med att få alla barn fraktade hit och dit. Men simning är Sigges absoluta favoritgrej, så vi njuter båda två.

Skarmavbild 2022 06 27 kl. 21.39.42

Midsommarafton: Kom och gick. En riktigt härlig dag! Vädret var ju magiskt och sällskapet, maten och drycken lika så. Att vi kom i säng vid 02 och Melker tog morgon 05:30 var inte riiiiktiiiigt lika magiskt. Men väl värt det, ändå.

Midsommardagen: Tog vi det bara lugnt. Vi hade vänner över på lek och stoj på dagen, och på kvällen gick vi över till ett annat gäng vänner som lånat en stuga här bredvid. Åt rester hela dagen och Rasmus började på min födelsedagspresent - insynsskydd till altanen. Ska fota och visa. Blir så bra! Efter nattning grillade vi räkor och delade på en flaska av vår favoritchampagne. En mini-dejt i sommarvärmen.

Skarmavbild 2022 06 27 kl. 21.39.26

Midsommarannandagen (hittade jag just på det där ordet själv?): Började vi dagen med att packa med frukost till stranden och avslutade med pizza hos Teddys gudföräldrar. Så sammanfattat: Midsommar 2022 gav oss massor med kvalitetstid med härliga vänner - och varandra!

Skarmavbild 2022 06 27 kl. 21.39.20Skarmavbild 2022 06 27 kl. 21.39.15

Annars: Är det ett heltidsjobb att ta hand om min kära trädgård just nu. Vattna, vattna, vattna! Evigt tacksam att vi har egen brunn på gården - annars hade ju det kostat en förmögenhet i vattenavgift att hålla alla odlingar vid liv just nu. Men kolla, det börjar ge resultat. Första gurkan är på gång!!

Skarmavbild 2022 06 27 kl. 21.39.33

Imorgon: Blir Teddy hela 8 månader. Jäklars jäklar vad fort det har gått. Han är så stor redan. Och stor, även bildligt talat. Ett besök till rådgivningen igår visade på en kille på 11,2 kilo och 76 cm. Han har redan 8 tänder och är nog livets lättaste unge att ha att göra med. Alltid glad, sover 11-12 timmars nätter och nöjd med att bara sitta och kika på brorsorna och deras påhitt. Tänk ändå. Den ångesten och stressen och rädslan jag kände för ett år sedan, inför att han var påväg. Hur bra det ändå blev. Bättre än bra! Helt perfekt och precis så som det skulle!Skarmavbild 2022 06 28 kl. 19.34.07

Nu: Ska jag slänga mig på soffan under AC:n och göra något jag inte gjort på evigheter: Se på TV. Orkar inte vara ute mer idag nu, puh huh. Hur gör ni med TV tittande med kidsen nu när det är sommar och så fint väder? Vi har satt att dom får titta fram till frukost - sen har vi ingen TV resten av dagen förutom fredag kväll då vi har popcorn och film som tradition. Sigge får spela lite på paddan när Teddy och Melker sover efter lunchen, så han också får vila lite (och jag får någonting gjort).

Imorgon: Är första dagen på väldigt länge utan planer (förutom simskolan på eftermiddagen), sååå skööööönt!

Och just det ja, KÖKET: Att riva det är ju mitt jobb. Och om vi säger såhär. Jag var liiiite väl kaxig när jag sa åt Rasmus att jag "löser det på två dagar" - med alla 3 barn hemma och i denna hetta. Herrejösses vad tungt jobb det är!! Men, det tar sig. Bara diskskåpet och ett överskåp kvar nu. (Stark arm emoji) Väggen som ska tas ner får nog bli ett team-arbete känner jag dock...

Nu, igen: Önskar jag dig en fortsatt fin kväll!!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar