DSC 7646 1

Fredagsfeeling och bröllopsiver!

Skrivet av Sofia Donner 27.08.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Okej - det är fredag idag (tjoho!) och Sigge är inne på sista inskolningsdagen på nya dagiset. Som vi gissade har det gått utan problem - redan första dagen bad han mig gå för han ville leka själv med sina nya kompisar. Hur jag tog det? Satte mig i bilen och hulk-grät och ringde Rasmus och hulkade över att vår förstfödda kommer flytta hemifrån imorgon och inte behöver mig mer. Ja, så är det ju inte riktigt. Men inskolning och gravidhormoner är kanske inte laddat för succé. Och som min kloka vän sa - mycket mer hälsosamt för mammahjärtat med ett självständigt barn som är trygg i nya miljöer och som hanterar förändring så bra, än att stå och krama ett gråtande barn hejdå varje dag. Men där och då kändes det som tiden bara runnit mellan mina fingrar och han just kom upp på mitt bröst på BB - och nu vill leka själv med sina vänner. Utan mig! Jag gissar att många föräldrar där ute känner igen känslan..

Annars: Har barnens minsta moster Tyra varit här från Vasa under veckan. GULD värt med hjälp med Melker så jag kunde lägga all tid och energi och närvaro på Sigge och hans inskolning. Och barnen avgudar henne. Igår åkte hon till vår andra syster för att hänga där också - och det var stor sorg vid nattningen kan jag lova. Bara piss-covid tar och chillar lite så ska vi ta och masa oss upp till Vasa också!

Men dom har bland annat hunnit baka dessa (sinnessjukt söta) muffins, Melker har fått måla för första gången (japp, mer färg i munnen än på pappret) och dom har lekt, lekt och lekt!

IMG 4629IMG 4633IMG 4665Tyra med alla syskonbarnen (kusinerna). Detta var bästa och redigaste bilden av sisådär 42 försök.

Imorgon: Är det äntligen dags för Lynn och Krilles bröllop. Jag är så, så, så ivrig. Försöker att inte messa sönder henne men det är svårt. Dock kanske jag borde lägga min fokus på att hitta något att ha på mig. Skulle vilja ha långklänning (för jag tycker att man klär upp sig lite extra på någons livs stora dag) - men jag tror inte jag kommer i någon av dom jag har (eller snarare magen inte ryms) och jag är inte jättepepp på att köpa något nytt gravidplagg som kommer användas en gång. Men ska se lite - det borde ordna sig!

Graviditeten: Löper på. Magen hänger lixom bara med. Finns varken tid eller energi att fundera desto mer på den. Men måste säga att jag är mer ivirg denna gång att få träffa vem det är som finns därinne. Men Sigge så hade man ju inte en blekaste aning om vad som väntade - utan man fick ta det som det kommer bara. Med Melker trodde man ju att det skulle bli en mini-Sigge och ungefär likadant som senast. Men nu är vi lärt oss hur galet olika Sigge och Melker är som personer, så förstår man ju att nu kommer det ju ännu en helt unik individ till vårt gäng. Så spännande! Är han lika mörk i ögon och hy som Sigge, eller ljus som Melker. Är han också lugn och mysig och kramig som Sigge - eller en tornado som Melker? Eller är han en mix av allt? En mittpunkt? Kanske han får gröna ögon? Och mörkbrunt hår? Om några dagar är vi inne i vecka 30 - då kör vi en ny uppdatering!

Nu: Ska jag njuta av att Melker sover, köket är undanröjt, tvätten upphängd och det är en timme kvar tills Rasmus och Sigge kommer hem. Lyxxxx! Hur man som gravid firar det? Netflix, en påse Polly och en alkoholfri öl. Yeess!!

Ha en härlig helg!!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar