DSC 7646 1

Hej älskade vardag!

Skrivet av Sofia Donner 09.08.2021 | 0 Kommentarer

Godmorgon från vårat köksbord! Klockan har just precis passerat 9. Diskmaskinen är igång, katten äter sin frukost, Melker somnade just för sin förmiddagsvila och Sigge sitter i soffan framför Barnkanalen med en skål äppelbitar. Jag dricker en kopp koffeinfritt kaffe och äter min nya drog - grekisk joggis med massa nötter och honung på. Och jag känner ett sånt lugn i hela kroppen. För vardagen är här igen. Och jag visste nog inte hur mycket jag hade saknat den. Rasmus är första dagen på jobb idag och livet kan återgå till rutiner. Ja, vi har haft en alldeles fantastisk semester tillsammans. Så mycket äventyr och kvalitetstid och vänner och vackert väder. Men det är lite som när man åker utomlands. När man är borta en vecka känner man att man bra kunde ha stannat lite till. När man är borta två veckor så känner man att man bra kan åka hem igen. Och jag är verkligen en riktig rutin- och vardagsnisse. 

Jag vet, än är det sommar. Men jag välkomnar ändå hösten med öppna armar. Sigge har ännu 3 veckor hemma innan det är dags att börja nytt dagis - så lite bus ska vi nog hinna hitta på ännu. 

IMG 3952Detalj från övre våningen. Ska snart ta itu med att fota hela!

Annars: Har dagarna bara snurrat iväg. Vi har hunnit med ännu ett litet äventyr med båten, och fortsätta reda upp här hemma. Övre våningen i nya delen börjar kännas riktigt mysig nu - lite små detaljer till bara. Och jag kan STOLT säga att jag gått igenom alla mina och barnens kläder - och fått ihop 3 Ikea kassar som ska iväg till loppis! SÅ SKÖNT att få bort sådant emellanåt. Rasmus är en riktig samlare som inte kan skiljas från något materiellt - men ett par 12 år gamla shorts fick jag till sist ner i kassen. Alltid nåt! ;)

I fredags var vi ut på sjön med vänner och barn! Vi har lovat Sigges kusin hela sommaren att hon ska få sova i båten med oss, och nu fick vi äntligen till det med allas olika scheman. Succé! Vi besökte en mysig liten ö utanför Kökar, och for sedan vidare över till Korpo för middag på Buffalo. Är det inte livets charm ändå - dessa oplanerade äventyr som leder en lite vartsomhelst? Jag hoppas att spontana och härliga dagar som dessa kommer väcka en nyfikenhet och en upptäckarglädje hos barnen också, och att dom lär sig att världen är deras att upptäcka. Man bara väljer vart man vill styra sitt skepp och så åker man!

IMG 4003

IMG 4014

IMG 4109Barnen sover så himla bra i båten - det är nästan lite magiskt!
Såhär glad vaknade Melker i lördags efter en hel fredag på havet!

Denna vecka: Har jag kontroll på mödrarådgivningen, Sigge har lekterapi och sen har han läkartid för kontroll av sina blodvärden. Lekterapi, kanske du fastnade vid nu. Och ja, det är en helt fantastisk grej som Röda korset erbjuder tillsammans med barnavdelningen här. Och terapin är då kopplad till sjukhusvård och rädsla som tillhör det - blodprov eller andra undersökningar. Inför eller efter operation. Ja, ni hajjar. För Sigges del är det hans jätterädsla för att ta blodprov som är i fokus. Och för någon som måste ta blodprov väldigt ofta är det så tacksamt att detta finns som hjälp och stöd. Jag tänkte även försöka återgå till att börja veckohandla igen och skriva matlista för veckan. Har ni också förätit er på grillat? Nu vill vi ha ugnskorv och makaroner, lasagne och pasta köttfärssås igen!

Jag har: Helt skiftat fokus gällande den kommande bebisen. Hittills har allt känts så övermäktigt. Hur ska pysket orka. Hur ska kroppen orka. Hur ska vi orka. Men i torsdags fick jag hem detta från Babyshop, och mitt hjärta svämmade över. Och istället blev det - hur ska allt detta få plats i hjärtat..?! Vår lilla trio blir mer och mer riktig för varje dag som går.

5F927547 D8D5 4990 886A E18429A6968C

Nu: Ska jag joina min förstfödde i soffan innan vår lilla tornado vaknar. Jag hoppas du får en helt ljuvlig dag och fin vecka. Vare sig det är jobbstart, semester eller vad det nu kan vara.

KRAM!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar