DSC 7646 1

Hitta städmotivationen.

Skrivet av Sofia Donner 03.04.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

En STOR nackdel med livssituationen just nu, är att vårt hem är ordagrant totalt upp och ner. När vi alla går på varandra dagarna i enda - samt en av oss är en riktig tornado - så ser hemmet ut som ett slagfält. Det är tillräckligt rörigt att bo på ett bygge - vi behöver inte detta kaos till på köpet.

Så idag steg jag upp tidigare och fick en hel del undan jobbat. Så att jag kan ta en paus på dagen (när tornadon och hans pappa är iväg) och verkligen röjja upp här hemma. Men - jag kan omöjligt vara den enda som tycker att städa är i princip det tråkigaste som finns!? Så därför har jag nu samlat lite tips som gör det (om möjligt) lite roligare. För det är ju en svårslagen känsla, att ta helg när det är städat och fixat hemma.

p225

Gör en bra spellista
Musik har en förmåga att höja ens humör, så gör en städ-spellista eller leta fram din bästa skiva där hemma och börja lyssna. Då känns det mer som en dansfest, och inte en dansfest. Det går också utmärkt att lyssna på en podd medan du dammar och skurar. Eller varför inte en spännande ljudbok? Fastnar du i historien kommer du knappt märka att du städar.

Prata i telefon
Har du trådlöst headset (ex airpods)? Passa på att ringa den där vännen du inte hunnit prata med på ett tag. Att gå runt och skvallra och skratta med en vän gör allting lättare!

Belöna dig själv när du är klar
Oavsett om belöning innebär en extra god middag, ett nytt läppstift eller kanske en fin helgbukett, så gör du en poäng när du unnar dig något efter att du gjort en storstädning. Du kommer känna dig mer tillfredsställd efter städningen, och du kommer ha något att se fram emot som gör att du kanske städar lite extra noggrant.

Belöna dig själv under tiden
Sätt upp små mål. För varje rum som är klart kan du ta en liten paus. Äta en bulle, eller en glass? Dricka ett glas god juice. Scrolla på instagram i 10 minuter. Vad som helst som gör att du känner "nu kör vi!"

Sätt en timer
Bestäm att du ska städa en viss tid, exempelvis en timma, och sätt timern. Under den timman får du bara ägna dig åt städning. Ingen tv får stå på som kan distrahera dig, och du får inte kolla telefonen för att se om du missat något på Facebook. Det får du göra när tiden är ute!

Ta före och efterbild
Ta en bild på rummet före du börjar, och en bild när du är klar. Då ser du direkt skillnaden och får motivation till att vilja göra lika fint i nästa rum.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar