DSC 7646 1

Home alone med favoritfrukost!

Skrivet av Sofia Donner 12.10.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Idag: Blir lillebror 3 veckor gammal (ung?) och vi har vår första dag hemma på tumis. Känns riktigt skönt faktiskt, att börja återfå en vardag. Och dessa 3 dagar i veckan då Sigge är på dagis ska jag faktiskt fokusera 110 på lillebror, för det blir inte jättemycket fokus på honom när virvelvinden är hemma.

I helgen: Har vi mest bara varit. Lillebror var på ett hjärtultraljud i lördags och Sigge hade jompa igår. Jag gav mig även ut på den första jätte korta och jätte långsamma promenaden sedan snittet. Det kändes helt okej, samtidigt som det var jätte frustrerande. Visst var det en ny kropp efter Sigges förlossning också, men detta är så nytt så det blir läskigt. Jag känner inte alls igen min kropp. Alla vardagliga rörelser tar ont, ömmar och känns obehagliga. Det kommer bli en mycket längre och kämpigare väg tillbaka än jag trodde. Så fort efterkontrollen är klar ska jag boka tid med någon som är duktig på träning efter kejsarsnitt.IMG 4515

Har du gjort ett snitt? Hur såg din återhämtning ut? Berätta gärna!

Annars: Händer det inte så jätte mycket i en vardag med ett spädbarn. Han äter bra, sover bra och bajsar. I princip. Sigge närmar honom mer och mer varje dag, och är kärleksfull och beskyddande. Vi är medvetna om att ett (eller flera) bakslag kan komma, men just nu njuter vi alla av att vara lite nykära i vår nya familjemedlem.

IMG 4490

Besatt av: Min nya favoritfrukost. Keso vanilj med äppelbitar och kanel på. Så otroligt gott! Har du inte testat så gör det, direkt! IMG 4541

Även besatt av: Morden i Sandhamn. Har du precis som jag missat den serien så börja kolla direkt - finns på Yle Arena.

Nu: Reda upp lite tvätt medan bebis sover. Tänk att vi är tillbaka här, i bebisbubblan.

Ha: En jättefin start på veckan. Och kom ihåg - covid19 är på riktigt. Och det är allvarligt. Var försiktig. Sunt förnuft. Tvätta händerna, en gång för mycket helst. Håll avstånd. 

Kommentarer

 • Heidi 12/10/2020 12:54pm (6 månader sen)

  Jag var med om kejsarsnitt för 2 veckor sedan och har samma känsla som du när jag går ut på promenad (om 800m-1km) kan kallas promenad 😅 var förvånad över hur ont hela kroppen gjorde efter snittet och har nog fått ta dem mycket lugnt dessa veckor. Men sakta men säkert går det åt rätt håll 😊

  Grattis till bebisen!

  • Sofia Donner 12/10/2020 3:11pm (6 månader sen)

   Åh! Grattis till dig också - så mysigt. Men huj huj att du också sitter i denna snitt-sits.. Jag är så nåjig också, så det gör ju allt värre. Tex vågar man lyfta babyskyddet till bilen med bebis i? Eller är det för mycket vikt att lyfta? Har du testat?

  • Heidi 13/10/2020 6:01pm (6 månader sen)

   Jag har funderat på samma och har ännu inte vågat lyfta babyskyddet med henne i. Så rädd att nåt ska gå upp då man inte vet hur det ser ut innanför även om yttersta såret läkrr bra!

   Hoppas din återhämtning går fint och att du får må bra!

 • Anki 12/10/2020 6:06pm (6 månader sen)

  Jag har gjort fyra kejsarsnitt. Jag kan helt klart säga att det första kejsarsnittet var det läskigaste, eftersom jag inte visste hurudan smärtan skulle vara efteråt, hur länge jag skulle ha ont och hur länge magen skulle kännas som en degklump utan känsel, trots att det gjorde ont när magen rörde sig (t.ex när jag promenerade). Några månader senare hade jag glömt bort smärtan och kände mig återställd och ”råkade” lyfta en jordssäck. Ajaj, vilken knivskarp smärta och sen blev jag rädd att jag hade rivit upp något inuti magen. Allt väl ändå, som tur var. Det misstaget gjorde jag sen inte om. Mina magmuskel blir nog aldrig det de en gång var, men jag försöker att regelbundet tränar sneda magmuskler, bäckenbottenträning och ryggmuskler.

  • Sofia Donner 12/10/2020 9:00pm (6 månader sen)

   Åh! Fyra! Vilken superkvinna du är! 🙏 Ja det är så märkligt detta. Jag vill typ inte ha kläder på mig för det känns så obehagligt mot själva huden på magen, det hoppas jag går fort över! 🙈

Skriv en kommentar