DSC 7646 1

Kycklingröra & livets röra

Skrivet av Sofia Donner 03.06.2021 | 0 Kommentarer

Kära dagbok - hej på dig! Okej, så nu har värmen hittat hit till vår ö. Jag blev lite orolig där ett tag att den inte kunde läsa sjökort - och därav hade dragit rakt förbi oss. Men nuså, äntligen!

Vi är inne i juni redan. Min födelseldag har hunnit passera. Och nu hänger ni här med någon som alltid har gjort värsta grejen över sin födelsedag. När jag var liten var det årets absolut viktigaste dag, och det följde med mig resten av vägen också. Men i år kände jag för första gången att "äh, jag har ju redan allt och mer därtill, och jag orkar inte med något extra". Så det var egentligen en helt vanlig tisdag. Rasmus är dock väldigt upprörd över detta, att dom inte fick fira mig - så nu har jag gått med på att han får fixa lite tårta och fika till helgen istället. Bra deal!

På tal om mat: Vi lagade bakpotatis till middag i måndags, och det är verkligen en underskattad rätt. Speciellt nu i sommarvärmen. Så himla gott! Denna gång lagade vi vår standard kycklingröra som jag tänker dela med mig av. Lagar alltid den. Passar lika bra i pastasallad eller på en vanlig grönsallad, eller på en smörgås/i en baguette. Sommarens picknick röra!

1 grillad kyckling
1 burk creme bonjour chili och paprika
1 burk creme fraiche
1 ask fetaost
1 rödlök
1 burk majs

Dela kycklingen i små bitar, smula fetasoten och rör ihop allt. Så enkelt. Så snabbt. Så gott! Du kan även fylla på med det som finns hemma. Denna gång hamnade en halv trött paprika ner i röran också, och lite gräslök som fanns kvar.IMG 1913Jag blir lika imponerad varje gång av hur kass jag är på att ta bilder på mat. Hur gör alla dessa instagrammare som fotograferar en perfekt upplagd måltid..!? Men kom ihåg, som alltid när jag delar bilder och recept på något - det smakar 100 gånger bättre än det ser ut - haha!

Jag har: Även köpt vi-är-ihop skor åt mig och Rasmus! Jag ÄLSKAR ju att syskonmatcha barnen, men att familjematcha är också jättekul. Önskar dessa hade funnits i mindre storlekar också..IMG 1744

Annars: Hänger vi i trädgården. Dygnet runt tänkte jag skriva, men inte riktigt så ivrigt. Äter mylla och gräs. Jag är fullt inne i mina plant-bebisar just nu, och planterar just nu om min squash. Har gjort en jättestor beställning på nya perenner till gården som borde komma när som helst, ivrig på att visa dig! Sigge har bara 5 ynka dagar kvar på dagis, sedan väntar 10 veckor sommarlov och i höst ett nytt dagis. Stora killen ska börja stora dagiset.

19CD329D C1A3 47DC 9557 AE6289C2C888

Nu: Ska jag göra ett snabbt yogapass innan Melkson vaknar och Sigge ska hämtas. Detta är min utsikt när jag ligger här på mattan. Helt ok, va?IMG 1932

Ha en jättefin fortsatt dag!!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar