DSC 7646 1

Ljuva sommarångest!

Skrivet av Sofia Donner 07.06.2021 | 0 Kommentarer

Hej måndag! Och vilken varm sådan. Vi har faktiskt varit lyckligt lottade med sommarväder deluxe de senaste dagarna, veckan snart. Här sitter jag på vår altan och njuter av en cola zero. Melker sover i vagnen i skuggan en bit bort. Sigge ligger i utesoffan och tar en siesta med iPad:en och lite cashewnötter. Och man måste nästan nypa sig i armen lite. Hela året väntar jag på denna årstid. Allt känns så mycket lättare.

Helgen: Kom och gick som vanligt. Men den var fullproppad med härligheter. Vi fick vara med och fira två studenter (stort grattis igen - och till alla som tagit examen!) och med det kom det ju smörgåstårta ut genom öronen. Det måste ju vara något av det godaste som finns ändå - en riktigt stor bit smörgåstårta. MUMS! Vi har även hunnit fixa massor hemma på gården, varit ute på sjön med Sigges guffar (Melkers premiärtur!) och ätit musslor på Brasseriet. Sigges guffar hade lovat Sigge minigolf (premiär) och vi har inte fått höra om något annat den senaste veckan. Så igår var det äntligen dags! Att han orkade spela 3 hål och sedan sysselsatte sig med att stjäla flaggor och kasta bollarna i poolen - well, det kommer väl lixom med på köpet gissar jag.

Annars: Är jag svettig och trött. Sommaren har bara börjat och redan känner man av den där bitterljuva sommarångesten som kommer när man har barn. Det är stor skillnad, tycker jag, på sommaren före och efter barn. Före var hela sommaren bara ett stort lugn. Man kunde ta dagarna som dom kom. Sitta en hel dag på en terass och dricka sangria. Äta middag vid 22. Åka vart man ville när man ville. Ligga i gräset och räkna moln i ett dygn. Ja, du hajjar. Nu handlar ju allt om barnen. Och det är ju absolut 100 % så det ska vara, men puuuhh det är utmattande också! Sommarlovet är i slutändan så kort, och man vill ju ge dom det bästa. Och även om det så är en dag "bara" i sandlådan, så tar det ändå på att vara ute så mycket. Och man ska ha på rätt kläder, solskydd, solhatt/keps, komma ihåg alla måltider, se till att dom dricker.. Ja - alltihop! Man vill hinna ge dom allt. Göra allt. Se allt. Hinna vara på stranden. Hinna äta bollglass. Hinna vara på sjön. Och däremellan hinna vila och varva ner. Och i år är det ännu större utmaning när Melker är så pass stor att han "kräver" underhållning och vill vara med i allt, men alldeles för liten för att hänga med själv i Sigges lekar. Så man måste bära och hjälpa och agera fredsmäklare varje vaken stund. Men, han sover ju ännu PEPPAR PEPPAR flera timmar per dag, så då passar vi på att koppla av lite, både Sigge och jag. Men ja - snart väntar 11 veckor (!) sommarlov för honom. Varav Rasmus är ledig 4 av dom med oss. Så visst. Sommaren är fantastisk och underbar och magisk. Men den är väldigt krävande också. För efter allt detta roliga, när barnen somnar, så har man ännu hela huset kvar. Med disk, tvätt, husdjur, partner som man vill få tumis tid med, plocka undan.. Det blir lite övermäktigt ibland! Och det är viktigt att kunna känna det - och tycka att det är okej det med! <3

Nej, nu ska jag sluta babbla och övergå till dagens nästa programpunkt: Hänga tvätt! Denna vecka är till bredden fylld med kompis-tid för mig. Två middagar med vänner ute väntar, en lunch, två fikor (böjer man det så?) och en Teams-dejt. DET ger energi om nånting.

Ha en fin start på veckan, och kom ihåg att bara vara bland alla måsten!

IMG 1973IMG 1990IMG 1996IMG 2035IMG 2020IMG 2069IMG 2047IMG 2053IMG 2077

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar