DSC 7646 1

Min oas i vardagen.

Skrivet av Sofia Donner 16.06.2022 | 0 Kommentarer

När det kommer till vår trädgård, som ju är lite av mitt fjärde barn - så har jag en stor kärlek till "det där lilla udda". Jag gillar när det står en stor sten här, och en stor sten där. Ett traktordäck har blivit en blomrabatt. En stenmur i mitten av allt för att det inte ska bli bara en stor yta av gräs. En kompassros av stora stenar. Ja, du hajjar. Och eftersom vi är väldigt mycket ute, så saknade jag något där man bara kunde vara. Jag vill inte ha en sådan där trädgårdsgunga som "alla har", och inte en hängmatta. Och en filt på marken var inte heller det jag tänkte mig. Så.. Dethär, mina vänner, kan vara livets bästa födelsedagspresent någonsin. Rasmus snickrade ihop den åt mig till en födelsedag för några år sedan, och förra sommaren byggde vi ihop den med altanen. Den är även strategiskt placerad så att man kan ligga där och vila och samtidigt se studsmatta, lekstuga, sandlådan och gungorna. Och detta den absolut mest använda saken vi har på gården. Barnen sitter och leker i den. Vi ligger och läser böcker när vi behöver en paus i skuggan. Rasmus och jag tar ut datorn och ligger där och ser en film efter nattning. Vänner hopträngda med och ett glas vin. Ja, den används till det mesta. Nu har vi även hängt upp solcellslampor längs taket så den lyser upp så mysigt på kvällarna. Och jag älskar, älskar, älskar den! Nästa projekt är att sätta en klätterros mot baksidan som får klättra upp längs med "ryggstödet".

Skarmavbild 2022 06 16 kl. 11.46.36Skarmavbild 2022 06 16 kl. 11.46.55

Skarmavbild 2022 06 16 kl. 12.07.12

Igår: Hade vi premiär för åländska jordgubbar. Och Teddy åt livets första ("riktiga") jordgubbe. Om det vart succé? Han satt i 30 minuter och bara åt och åt och åt. Här hade jag, med första barnet, fått svettattack och börjat oja mig över att han skulle få ont i magen. Med tredje barnet är det bara "ät och var lycklig, unge" som gäller. För hallå - vad slår solmogna inhemska jordgubbar..?'

Skarmavbild 2022 06 16 kl. 11.46.41Skarmavbild 2022 06 16 kl. 11.46.47

Idag: Är det Sigges sista dagisdag innan ett 10 veckor långs sommarlov drar igång. Jag längtar så, så, så mycket! Detta är min sista tid hemma nu, och jag vill verkligen njuta av att ha alla mina barn runt mig, samlade. Absolut, det kommer säkert bli en jäkla utmaning (mest för psyket) och säkert en halv miljon gräl och tårar längs vägen - men det tar vi då. Idag njuter vi!

Ikväll: Ska vi äääääntligen få träffa våra vänners nya lilla bebis, som precis nu blir 1 månad. Jag har redan sagt åt mina äggstockar att bete sig, och inte komma på idén med att bebisar är mysiga och man "kan ju faktiskt ha en till". Men åh, bebisgos..

Nu: Ska jag fortsätta i köket. Vi ska äta tårta efter dagis idag för att fira sommarlovet - så dags att baka, baka!

Ha: En jättefin fortsatt dag. SNART är det helg!!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar