DSC 7646 1

Morotsbiffarnas Rolls Royce!

Skrivet av Sofia Donner 14.01.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Okej hör här nu! Nu ska jag dela med mig av en sådan fantastisk smaksensation, så du aldrig kommer vilja äta något annat. Okej. Det kanske var en liten överdrift i detdär - men jag skojar inte. Dessa morotsbiffar är så goda, så goda.

Receptet nedan är för 4 personer, står det. Men jag lagade dubbelsats och det räckte till middag två dagar för mig, Rasmus och Sigge. Så ja, man får testa fram lite hur mycket man behöver.

250 gram skalad morot
1 halloumiost
2 ägg
0,75 dl ströbröd (för att få det glutenfritt tog jag havrekli, gick bra)
1 krm chiliflakes
1 krm spiskummin
salt, peppar

Riv morot och halloumi grovt och blanda med resten. Låt stå en stund. Forma sedan biffar av smeten, lägg på en plåt och pensla olja (oliv eller raps) på varje biff. In i ugnen, 200 grader ca 8-10 minuter (kika efter om dom fått lite färg).

morots och halloumibiffar med oreganokram

Vi åt dessa med quinoa och en sås på gräddfil, vitlök och finhackad spenat. MUMS! Som vanligt är jag ju sämst i världen på att ta matbilder - så denna bild är stulen från google. Hur som helst, smaklig måltid! ;)

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar