DSC 7646 1

Pokebowl á la Vestberga: Vuxen och barnversion.

Skrivet av Sofia Donner 11.07.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Häromkvällen hade vi Rasmus lillebror Lucas över på middag. Och om det är någon som uppskattar "det lilla extra" i matlagning så är det han. Därför är det alltid roligt att experimentera lite när han kommer över, för han uppskattar det. Min egen man vill helst ha korv och makaroner varje dag - eller skaldjur.

Denna gång var jag sugen på pokebowl. Man kan ju laga denna rätt i hundratals olika varianter - men här kommer min. Och den blev riktigt bra. Kommer absolut att lagas igen! Lagade även en lite annan variant åt Sigge - så det blev vuxenversion och barnversion.

Pokebowl á la Vestberga (3 portioner)

IMG 1787

Sushiris 
500 gr marinerad sushilax (tips, åk till lokal fiskhandlare och be om färdig bit som passar till sushi)
Picklad rödlök
Edamebönor
Gurka
Avakodo
Picklad ingefära (köpte färdig på burk)
Sirachamajonäs
Mango

Riset:
Köp färdigt sushi-ris och koka enligt förpackning. Tillsätt risvinäger och låt allt svalna lite.

Laxen:
Marinerade jag i ca 2 timmar med;
2 msk soja
1 tsk fisksås
2 msk sesamolja
1 pressad lime
lite chiliflakes
lite salt
Och innan servering strödde jag över rostade sesamfrön

Picklad rödlök:
Koka upp 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Låt svalna lite och häll över skivad rödlök i en tätslutande burk. Klart på några timmar.

Sirachamajonäs:
ca 3 dl majonäs (Felix använde jag) och 3 msk siracha sås.

-> Jag lade riset på botten av tallriken och lade majonäsen i en spritspåse. Sedan spritsade jag den ziczac över riset, i ganska tjocka ränder. Sedan lade jag grönsakerna som en ring längs tallriken och laxen i mitten. Bara att njuta! 

----

Barnversionen

IMG 1788

Jag kokade makaroner istället åt Sigge. Och istället för sushilax så köpte jag färdigkokta jätteräkor, som jag lagade samma marinad åt som till laxen. Innan servering stekte jag dem ca 15 sek per sida. Sigge äter inte avakado eller ingefära, så det lämnade jag bort. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar