DSC 7646 1

Renovering fas 3

Skrivet av Sofia Donner 07.02.2022 | 1 Kommentarer

Kategorier:

Äntligen är vi igång! (Måste skrikas ut för att få rätt effekt här). I helgen tog vi itu med det som vi släpat fötterna med ett tag - att tömma övre våningen på gamla delen av huset. Den består av en liten toa, två sovrum och varje sovrum har två kalla vindsförråd på var sida. Ni vet såna där typiska för gamla hus. Well, i detta hus har vi inte låtsas om dom för dom har varit till bredden fyllda med Rasmus farmors saker. Och nu var det bara att ta tjuren vid hornen och börja reda upp allt. Rasmus föräldrar, bror och min mamma var här och hjälpte oss - och 3 traktorflak fyllda med saker att föra till soptippen senare var vi klara! Puhhh - vilket jädrans slitjobb! Men jag måste säga, allt flög inte upp på traktorflaket - vi hittade många skatter också. Och 6 Ikea kassar fulla åker till Emmaus loppis. Men nu är det gjort. Så skönt! Nu kommer vi till det roliga - att börja riva. Dessvärre inte riktigt än, för det är massor med lådor med saker där uppe som vi kommer behöva under byggtiden (Sigges gamla kläder bland annat som plockas fram vartefter Melker och Teddy växer) - så dom ska ner och förvaras någonstans under tiden.

I alla fall. Jag önskar att jag tagit mer bilder (ska ta mycket mer innan vi börjar riva) men detta är alltså 1/5 av allt vi röjde bort. Hitta Melker och Sigge på bilden på traktorflaket så får du en kaka!IMG 9821IMG 9822Så vad är planen framåt, kanske du tänker nu. Och om du inte tänker det, så tänkte jag berätta ändå! Jo, alla våra sovrum blir där uppe. Vi har ju haft ritningarna klara ett bra tag, men i och med Teddys oplanerade ankomst ville vi rita om och få ett till sovrum. Och ett till stort badrum. Det är en otrolig lyx att kunna göra allt detta själv, med Rasmus som är så himla duktig på att rita hus. Vi kan göra ändringar lite hur och när vi vill, utan att behöva betala en arkitekt pengar för varje ändring. Här sitter arkitekten bredvid mig i soffan och vi planerar och pratar och ändrar och känner efter. Flyttar väggar och lägger till fönster och allt vad vi nu känner för. Men, nu är vi båda väldigt nöjda.

Där det står entréhall blir vårt sovrum, vi går igenom en liten walk in closet för att komma till själva sovdelen. För att få in ett till sovrum var jag tvungen att ge upp den stora walk in closet:en som vi hade i ursprungsplanen. Men det är okej. Den kommer igen när första ungen flyttar hemifrån ;) Vårt sovrum blir en ny tillbyggnad ovanpå farstun som vi ska bygga i vår, så det kommer bli himla mysigt med lite "tornkänsla" på sovrummet. Vi tänker också att Melker och Teddy får sova i samma rum ett tag, och så har vi ett av rummen som lekrum ett tag. Och det största rummet får Sigge. Fördelen med att vara äldst, såklart! ;)IMG 9823En till fördel med att ha Rasmus som partner i detta projekt (och i livet, såklart!), är att han inte bara ritar hus. Han är även väldigt duktig på "fin-snickeri". Så vi kommer platsbygga något roligt i varje barns rum. Just nu letar vi inspiration på Instagram, men detta är väl på ett ungefär vad vi är ute efter. Det är väldigt högt till tak i barnens rum, så det vill vi utnyttja. Vad tror du? Har du tips på bra konton med barnsrumsdesign så snälla rara skicka tips i DM! Min Instagram är @sofiacharlottaelvira. TACK på förhand (säger jag och i smyg förväntar mig hundratals tips).IMG 9581IMG 8749Nej, nu ska jag sluta babbla. Jag inser att om man inte är intresserad av renoveringar är detta säkert ett bra sömnmedel. Men det är ändå väldigt roligt att dela med sig av resan. Nu ska jag återgå till att skala äpplen (äter dina barn också kilovis med äpplen?). 

Ha en riktigt fin start på veckan!! KRAM

Kommentarer

  • Bim 07/02/2022 12:41pm (16 månader sen)

    Tack för att du delar med dig, Fia! Det är alltid en fröjd att läsa vad du skriver, jag riktigt njuter o ler för mig själv.

    • Sofia Donner 07/02/2022 1:11pm (16 månader sen)

      Tack snälla! ❤️ känns ibland märkligt att ”babbla på itu tomma intet” så skönt att veta att man pratar med någon ;) stor kram

Skriv en kommentar