DSC 7646 1

Rörelseglädje för barn.

Skrivet av Sofia Donner 23.11.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Visste du att barn idag rör på sig mindre än någonsin? Är inte det otroligt obehaglig information. Skärmar tar upp mer och mer tid i vardagen, och vardagsmotionen minskar - eller helt uteblir. Rasmus och jag hade en djup diskussion kring detta när Sigge var nyfödd -och båda var överens om att verkligen prioritera Sigges rörelseglädje. Att få rörelse och motion som en naturlig del av vardagen där det viktigast av allt är roligt och kravlöst.

Motion för barn behöver inte vara fotbollsträning två gånger i veckan, eller simlektioner. Motion är lika mycket utelek. Gå i skogen. Kasta löv. Leka på gården. Dansa i vardagsrummet till en rolig låt. Hjälpa till att föra ut soporna. Enkla saker där vi använder kroppen. Tillsammans.

Därför är vi SÅ tacksamma för att Mariehamns gymnastikförening ordnar Mini Gymnastik på fredagar. En timme där de öppnar upp gymnastikhallen och de små (från 1 år) får röra sig fritt. Utan ledare, utan krav, utan "måsten". Det är verkligen helt underbart, och hela familjen älskar det. Igår hade vi Sigges kusin Selma med som är 4 år - och även henne passar det perfekt.

Så bor du på Åland och är hemma med barn - besök Bollhalla fredagar kl 9:30. Screenshot 2019 11 23 at 10.21.04Screenshot 2019 11 23 at 10.20.52Hoppa från trampolin ner i skumgummibassängen, hoppa studsmatta, gå balansgång, springa fritt, leka med hulahula ringar, leka med rep, klättra på ribbstege, kasta boll - så många olika saker att välja på. Viktigast av allt - lek tillsammans med barnen. Man ser ibland föräldrar som sitter vid kanten och tittar på, ibland även på sina mobiler. Vad lär sig barnen av det? Nej. Lek, lek, lek!Screenshot 2019 11 23 at 10.34.41

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar