DSC 7646 1

Sjukstuga så det räcker och blir över.

Skrivet av Sofia Donner 22.06.2021 | 1 Kommentarer

Hej på dig, denna soliga (och stekheta) tisdagskväll. Klockan slår snart 8, och jag sitter i soffan med en iskall fanta och en skål popcorn. Har just klippt halva gräsmattan, men när åbäket körde fast blev jag lipis och gick in och surade. Kan bero på de senaste dygnens noll komma noll noll noll sömn.

Sigge: gick på ett 11 veckor långt sommarlov i torsdags. Planen var att gå ut och äta på fredagen för att fira, men istället däckade han i hög feber och fick läggas in på barnavdelningen. Väldigt kortfattat innebär killarnas Sfärocytos att när dom drabbas av ett virus eller en infektion, så orkar kroppen inte skapa nya röda blodkroppar i rätt takt - och deras HB crashar. Så under lördagen fick han en dos nytt blod och antibiotika. På måndagen blev vi utskrivna, men febern härjar fritt här hemma ännu. Han får som jättehöga febertoppar emellan varven, både obehagligt och påfrestande. Men, det vänder!

Antal timmar framför paddan på sjukhuset: Jättemånga.IMG 2402

Antal gånger jag gråtit inombords för att Sigge just nu BARA vill se på fåret Shaun och jag tycker lerfigurer är så himla obehagliga: Ännu fler.IMG 2399

Om några dagar: är det ju midsommar också! Vi brukar fira hos våra vänner och grannar här i byn, men jag tvivlar starkt på att Sigge i denna takt varit feberfri i 2 dagar på fredag. Mirakel kan ju ske, men vi ställer in oss på en mysig midsommar hemma. Eller i båten! Hoppas vi fått båten i sjön! Och jo - på tal om 2 dagar feberfri. Herremintid, få saker gör mig så provocerad som föräldrar som ignorerar den gyllene regeln - två dagar symtomfria kids innan man ger sig ut i världen igen. Även om det "bara varit lite snor". Det är så viktigt att alltid komma ihåg att det som "bara är lite snor" för ditt barn kan vara jätte allvarligt för ett annat barn som ni kanske träffar i butiken. Eller på dagis. Eller i lekparken. Vi måste hjälpas åt att ta hand om varandra, alltid. Lika som vi måste hjälpas åt att bli av med Covid! Här hemma är vi (Rasmus och jag) fullt vaccinerade nu - SÅ SKÖNT! Hur ser det ut i din region? Är ni på gång?

Annars: Har jag passat på att sy gardiner till båten medan Melker sovit sina dagsvilor och Sigge kollat på filmer. Jag hade lite glömt hur mycket jag älskar att sy, så ska genast påbörja nästa projekt! Till Sigge sydde jag massor - två babynest, filtar, sovpåsar, mössor.. Till Melker? Ingenting. (MEN GE MIG SKÄMSKUDDEN!!). Måsta ta igen det! Har du något bra mönster på leggings till barn..?

Jag borde verkligen ha tagit en före bild. Det var ingen vacker syn. Nu måste jag bara lägga dit en ny gummilist längst ner också. Och sy till resterande 5 fönster!IMG 2422

Annars två: Är denna duk till vagnen är bästa uppfinningen på länge! HUR visste jag inte om denna när Sigge var liten (här tänkte jag faktiskt skriva valp först, helloo gröthjärna)? Denna är från lekmer - sommarens redan mest använda grej!IMG 2395

Nu: Ska jag njuta av lite egentid innan det är dags för sängen. Många timmar att ta igen. Min hjälte till man tog över gräsklipparjäkeln och det är rätt mysigt att somna till ljudet av den.

Om inte före: Ha en aaaaalldeles ljuvlig midsommar. Och om inte det, ha en fin resterande vecka!

Kommentarer

  • Bim 24/06/2021 6:40pm (14 månader sen)

    Som vanligt är det du skriver väldigt underhållande o jag kan nästan tycka att det känns som om det är jag själv som upplever det du berättar om. Tack för att du delar med dig! Ett ”flytande” språk har du också. Ha en fin Midsommar!

    • Sofia Donner 24/06/2021 9:53pm (14 månader sen)

      Tack snälla rara! <3 Ha en SUUUUPEEER midsommar!!

Skriv en kommentar