Skaldjurspasta
Okej - nu är det dags att justera veckans inköpslista så du kan laga denna underbara pasta till middag i helgen. Det går snabbt, det är enkelt och det är en riktig festmåltid.
Recept 4 personer:
1 paket spagetti
1 paket frysta jätteräkor (scampi)
1 paket fryst skaldjursmix (här kan du mixa fritt - ibland tar jag färska musslor, ibland bara jätteräkor - you choose)
1 chili
4 klyftor vitlök
2 dl grädde
1 dl riven parmesanost
En skvätt vittvin
Hummerfond
körsbärstomater
Sockerärtor
Koka pastan 2-3 minuter kortare än koktiden på paketet. Stek under tiden hackad chili och hackad vitlök på medelvärme. Höj värmen och släng i skaldjur/räkor/det du använder i het panna. Rör om några sekunder. Häll av allt i pannan i en skål vid sidan om. Ställ ner till medelvärme igen och häll i grädde, lite vittvin, hummerfond efter smak och parmesanosten. Låt småkoka några minuter. Släng ner körsbärstomater (delade på mitten) och sockerärtskidor (delade på mitten) och låt koka upp. Häll ner skaldjuren och rör om. Häll av pastan och häll ner grädd- och skaldjurablandningen och rör om allt. Servera! Gärna med ännu mer parmesan ovanpå och ett gott glas bubbel!
Kommentarer
Madeleine 14/01/2020 2:12pm (3 år sen)
Låter smaskens!
Sofia Donner 14/01/2020 2:50pm (3 år sen)
Jaa verkligen! Säg till vad du tycker om du testar någon gång :D Eller kom gärna med förslag på finjusteringar!
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar