DSC 7646 1

Skärgårdsturnè & bubbelpool

Skrivet av Sofia Donner 22.07.2021 | 0 Kommentarer

Så, nu är vi hemma igen efter vår lilla skärgårdsturné. Vår första lite längre resa i vår nya båt (läs: husbil på vatten). Eller egentligen har vi varit hemma flera dagar, men hej och hå - tiden går!

Så vart åkte vi: Vi började med Nådendal och Mumindalen. Vi startade på kvällen vid kidsens läggdags, och körde medan dom sov. Himla smart och bästa tipset! Att Sigge fick somna i hemmahamn och vakna utanför Mumindalen var extra spännande! Mumindalen var kanon - stekhett var det, och jag fick lite Covid ångest av alla som trängdes bland Mumintrollen för att få en bild - men det gick bra ändå. Tänkte inte ge någon desto längre recension, det har fina Evior redan gjort så himla bra här! Efter Nådendal åkte vi vidare till Pargas, sedan Nagu och till sist stannade vi på Lappo innan vi styrde in i vår hamn igen!

77F56293 A8BD 45F0 BE45 F5113ABF9B43IMG 3190

IMG 3281

IMG 3387IMG 3409

Så hur var det att bo i en båt: Förvånansvärt bra! Minus för den stekande stekhettan som verkade vilja förvandla oss alla till små svettpölar. Och lite minus för gravidmagen som gjorde det lite kämpigare att komma i och ur båten, men det blir ju vad man gör det till. Kidsen älskade det! Eller ja, Melker är ju lite svår att prata om sådant med - men Sigge ville aldrig åka hem igen. Men väl hemma och inne i sina leksaker igen så ville han aldrig mer åka båt heller, så även där lite svårt att hänga med. Båten har toa (mitt krav) och liten kokplatta med ugn - och kylskåp och diskho - så vi hade det riktigt bekvämt och bra! Ser framemot många fler äventyr!

Så vad händer utöver detta: Vi klämmer in så mycket kvalitetstid med vänner som det bara går. Snart är vi inne i vardagshjulet igen och innan dess vill jag ha suttit ner på vår (eller någon annans) altan med så många när och kära som det bara går! Maxa det, helt enkelt. 

IMG 3565

Bygget: Rullar på igen! Återkommer inom kort med bilder!

Annars: Har vi köpt en bubbelpool. Våra vänner Rebecca och Micke har en likadan, och jag blev så förälskad i deras bilder när familjen och deras dotter badar och njuter. Och eftersom jag väääägraaaar åka till stranden själv med båda barnen (innan Rasmus gick på semester alltså) så kändes det himla bra att kunna bada hemma. Sigge, vår lilla fisk, är överlycklig. Och efter att barnen somnat och vi kan krypa ner i poolen - så är nog vi precis lika sålda!

Barnen: Njuter av sommar! Melker har verkligen gjort enorma utvecklingshopp de senaste veckorna. Han är precis överallt, hela tiden! Och har totalt bestämt sig för att han vägrar bli matad längre. Väldigt tålamodskrävande, vill jag lova. Med första barnet hade man ju all tid i världen att sitta bredvid och titta på när dom petade i sig allt. Nu - inte lika mycket av varken tid - eller ork.

IMG 3427IMG 3492

Graviditeten: Löper på! Är i vecka 24 nu och tiden bara rusar! Men jag tänkte ett skilt preggo-inlägg istället, så återkommer med det - också..

På tal om bananer: Jag har en vana att sitta ner i duschen. Det är magiskt alltså, jag lovar! Att sitta ner under tak-duschen (heter det så när man har en sådan där stor platta uppe i duschen..?) och bara låta jättevarmt vatten skölja över en är så, så, så avslappnande. Hur som helst. Rasmus har alltid tyckt att detta är väldigt märkligt beteende, men igår när jag gick in i badrummet medan han duschade - så satt han där. På golvet. Och tyckte det var underbart! Vart jag vill komma med detta? Ingen aning helt ärligt - men om du inte testat så gör det nu. Berätta gärna hur livsförändrande det var!

Nu: Ska jag ta Sigge med på en av hans favoritgrejer - handla på Smarket. (ja-a, dessa ungar ändå!) Ha en jättefin dag!

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar