DSC 7646 1

Sociala medier-fri vecka.

Skrivet av Sofia Donner 27.04.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

I helgen gick det upp för mig hur hjärndöd jag har blivit på senaste tiden på grund av sociala medier. Jag har verkligen hamnat i ett beroende där jag planlöst ligger i soffan och bara scrollar mig igenom instagram - kollar konton som tillhör människor jag inte ens vet vem är. För att jag är trött. Behöver vila. Och ni känner säkert igen det här: Man ska bara kolla lite, och vips har det gått en timme - eller två. Och det enda man har fått ut av det är vad Influencer X åt till lunch.

Vändningen kom för mig när jag låg i soffan och Sigge satt bredvid och lekte med några bilar. Mitt i allt slår han undan min telefon, kryper upp i min famn och säger "mamma kram". Då högg det till i magen. Hur länge hade jag fokuserat på skärmen istället för på honom? Hade han försökt få kontakt med mig, och istället bara fått se baksidan på min mobil? Så otroligt hemsk tanke.

Så - jag raderade alla sociala media appar. Med undantag för Whats app och Messenger. Planen är att börja med en hel vecka utan, och sedan försöka återgå till en mer "normal" användning. Jag har även köpt två böcker jag länge velat läsa. Och istället för att scrolla bort två timmar varje kväll efter att Sigge har somnat, så tänker jag sätta mig ner och börja läsa igen. För det saknar jag. Oj, vad jag saknar det. 

Hur är din relation till sociala medier? 

social media mobile icons snapchat facebook instagram ss 800x450 3 800x450

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar