DSC 7646 1

Sommarsol och morotsbekymmer.

Skrivet av Sofia Donner 15.06.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej måndag!

Igår kväll: Jag låg plattlång i vår utesoffa efter Sigges nattning och verkligen njöt. Det känns som helgen som varit var en hel semester. Vi har verkligen tagit vara på varje sekund, och jag fick så mycket ny energi av all sol, kvalitetstid med min lilla familj och samtidigt ett lugnt och skönt tempo.

Fredag: Direkt efter jobbet hoppade vi i svärföräldrarnas båt och drog iväg på ett litet äventyr. Målet var Sigges gudfars stuga, en egen liten ö utanför Föglö. Helt magiskt är det där. Så avskilt, lugnt och fridfullt! Vi insåg dock rätt snabbt att Sigge behöver få lite mer båtvana (han tyckte det var lite skrämmande med ett flytande hem som gungade lite hela tiden) - men tror han kommer älska det bara han blir lite van. Vi sov över vid Gerts brygga. Grabbarna satt uppe och spelade kort till 02:30 - vilken sommarnatt!

IMG 1150487F8776 15EE 4F37 85D1 9EB35286612E2IMG 1169

Lördag: Vi åt frukost vid bryggan med styrde ganska direkt efteråt hemåt. Hemfärden gick mycket bättre med Sigge. Ett platt, stilla, hav gjorde honom (och oss) betydligt mycket lugnare. Väl hemma skulle hans nya pool invigas. Succé! Och på kvällen kom våra vänner Eva och Andreas över med pizza. Dagen gick i samma tema. Lugnt, fridfullt och härliga känslor!IMG 1188IMG 1229

Söndag: Återigen en frukost utomhus och efter den ett besök till stan för att hämta med Sigges kusin Selma. Barnen lekte i poolen i princip hela dagen - och på kvällen kom våra familjer över på lite altaninvigning med grillmiddag. Man verkligen märker hus Sigge njuter när alla hans nära och kära är samlade. Vi hoppas helhjärtat att Covid-19 läget här på ön hålls i skick så vi kan ha flera sådana här kvällar under sommaren. Igår testade laga rödbetsburgare, och det blev riktigt bra. Så recept på det kommer upp inom kort!IMG 1244IMG 1241

Mina odlingar: Kämpar på! Spenaten har börjat blomma, så måste skörda allt ikväll - förvälla och frysa in. Salladen kämpar i hettan, rädisorna är på gång, tomatplantorna står stadigt i nya växthuset,  alla kryddor och örter mår bra - men mina morötter! Dom borde vara nästan klara nu redan. Testade skörda en igår och detta är resultatet. Den är ju inte jättestor precis. Har du någon erfarenhet av morötter? Har jag kanske gallrat för dåligt, att de växer för tätt? Mer näring? Alla tips mottages helhjärtat!IMG 1248

Graviditeten: Tuffar på. Jag sover väldigt dåligt just nu. Dels värmen (vårt hus är en bastu sommartid), dels börjar det bli tungt att svänga på sig - och dels för att jag har börjat bli väldigt trött i ryggen. Ont skulle jag inte kalla det, men trött. Som att den inte orkar hålla upp mig riktigt. Och det gör att höften belastas mer, och benen börjar värka. Inte jättebehagligt. Antagligen har det väl att göra med att det inte gått jättelång tid sedan förra graviditeten, att jag inte hann träna upp den lika stark igen här emellan. Men jag hoppas det ger sig. För magen kommer ju bara bli tyngre ännu... Hjälp!

Nu: Skall jag starta arbetsdagen. Jag ser mållinjen! På torsdag kl 14 går jag på sex veckor semester. Helt underbart! Sedan jobbar jag tre veckor, och så börjar en ny mammaledighet. Igen. Märkligt! Har du nära till semester?

Detta: Blev ett helt dagboksinlägg. Har du hunnit somna på vägen, eller klarat dig enda hit ner? Bra jobbat i så fall! Ha nu en härlig start på veckan!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar