DSC 7646 1

Spenatsoppadeluxe

Skrivet av Sofia Donner 26.03.2020 | 1 Kommentarer

En stor fördel med att jobba hemma (vi fokuserar helt på dom nu) - är att det är enklare att lägga ner lite mer kärlek i vardagsmaten. Häromdagen gjorde jag en stor sats spenatsoppa. I dessa virus- och förkylningstider är det lite extra bra att boosta sin kropp med nyttigheter. Fast jag har märkt, nu när man är hemma hela tiden, hur lätt det är att småäta Fazers också. Och det är helt okej det med. Det är ju bra för själen ;) I detta recept är det vittvinet som ger soppan den där lilla extra lyxkänslan! Supersnabbt, och billig, maträtt.

Min spenatsoppa-deluxe

1 påse färsk babyspenat
1 liter vatten
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 dl grädde
2 tärningar grönsaksbuljong
1 skvätt vitt matlagningsvin (hoppa över om du inte har det)
1 stor klick smör
1 tsk malen muskot
Salt och peppar

Börja med att skölja spenaten och lägg dem i en bunke. Häll kokande vatten över (från tékokaren är smidigast). Låt stå 1 minut och häll sedan bort vattnet.

Fräs hackad lök och vitlök i en stor klick smör i en kastrull. Häll på spenaten efter en liten stund och rör tills den mjuknat. Häll på lite vittvin och rör om. Häll på vattnet, i med buljongen och muskoten. Låt koka några minuter. Ta bort från plattan och mixa allt med stavmixer. Lägg tillbaka på plattan, i med grädden och låt småkoka ett tag. Smaka av med salt och peppar.

Koka lite ägg till att servera med!
spenat blogg
Smaklig måltid!

Kommentarer

  • Bim 26/03/2020 9:58pm (11 dagar sen)

    Smaskens! Den bara måste jag prova. Tack för att du delar med dig av receptet. Är så tacksam över den fina babyspenaten som blivit så allmän i våra butiker. Den är jättepraktisk!

    • Sofia Donner 30/03/2020 8:21am (7 dagar sen)

      Verkligen! KUL att ha en annan fellow-babyspenat-älskare! Jag brukar mixa ner några nävar i plättsmeten :D Sååå gott!!

Skriv en kommentar