DSC 7646 1

Supergott (och enkelt) isté!

Skrivet av Sofia Donner 20.06.2021 | 0 Kommentarer

Hej hej hallå i värmen! Eller värmen var väl årets klenaste beskrivning - tropisk hetta har slagit till över vår lilla ö. Och med hettan kommer det viktigaste: Vätska, vätska, vätska. För några år sedan slutade jag dricka kaffe men före det var islatte min stora passion. Nu har jag bytt till isté. Och här ska du få mitt favoritrecept!

Jordgubbsisté

1,5 liter kokande vatten
5 påsar jordgubbsté (jag använder Clippers)
0,5 dl socker
1 citron
Frysta jordgubbar
Isbitar

Lägg tépåsarna i en skål (ta bort papperslappen) och häll över vattnet. Låt dra i 5 minuter, längre än så blir det beskt. Ta ur påsarna och blanda i sockret, rör runt tills det har smält och låt allt sedan svalna. Pressa sedan i en halv citron, och skiva resten av citronen i skivor som du slänger i tillsammans med några frysta jordgubbar. Går ju bra med färska också, men frysta bidrar ju lite mer till att kyla ner drycken.

Häll upp i kanna och sedan unna dig ett stort glas! MUMS!

Jag är rätt säker på att lite mynta i detta skulle vara hur gott som helst, men det hade vi inte hemma och de i landet har inte riktigt växt till sig än. Men ska testa nästa gång. Och vad gäller mängden socker - öka eller minska efter eget tycke!

IMG 2392IMG 2393IMG 2394

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar