DSC 7646 1

Syskonvagn

Skrivet av Sofia Donner 14.06.2020 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Vi har gått och smakat på karamellen gällande syskonvagn ett bra tag nu. Behöver vi en - behöver vi inte en? Svårt att veta. Sigge går gärna själv nu, men vi har alltid vagnen med ändå så han lätt kan åka när benen inte orkar längre. Han kommer ju vara 2 år och 5 månader när nästa tittar ut, så lite liten att skippa vagn helt känner jag. Vi har två "vanliga" vagnar, så båda kan sova ute i varsin vagn - men när man ska iväg känns det ju behändigt att få med båda två i samma vagn. Många har rekommenderat ståplatta till vagnen - men jag tror inte vår äventyrliga kille skulle hållas på den.

Sigge kommer gå kvar på dagis 3 dagar i veckan fram till december (efter det måste han sluta då han är under 3 och jag är hemma) och min plan är att hämta honom promenerandes. Så någon sorts transportmedel är ju viktigt. Syskonvagnar är ju allt annat än billiga - så vi ville inte köpa en bara för att heller.

Men mitt i allt hade vi sådant otroligt flyt, att en väns bekanta sålde sin syskonvagn för typ ingenting - för att handtaget hade gått av. Vi åkte och tittade på den och Rasmus konstaterade att han lätt kunde svetsa ihop det. Så valet blev enkelt - vi tar den!

Det är en Carena vagn av modellen Gotland. Två sittdelar och en liggdel. Stora sittdelar som går att vika ner, så den går att sova i också. Stora rejäla däck så den passar bra för livet på landet! Nu ligger den nervikt i garaget så jag snodde lite bilder från internet. Men vi känner oss riktigt nöjda, utan att ha ordentligt testat den än. Färgen på vår är mörkblå, men annars är det vagnen nedan. 

Om du har denna får du gärna skriva några rader. Om du har andra tips, skriv gärna dom också!

Anteckning 2020 06 09 113243Anteckning 2020 06 09 113306

Kommentarer

 • Maria 14/06/2020 3:22pm (11 månader sen)

  Vi har en carena också. Ha använt den sedan 2014. (4 barn under skolåldern så den har varit i flitig användning) Vi är mycket nöjd med den. Speciellt med dom långa sufletterna, ställbara handtaget och stora korgar under. Perfekt "ut och gå vagn" då man har två små som behöver sova samtidigt. Lättskuttad på grusvägar med dom stora lufthjulen.
  Vi har också en liggkorg som vi använd då vi haft en nyfödd.

  • Sofia Donner 15/06/2020 7:57am (11 månader sen)

   Super! Tack för den recensionen, känns tryggt och bra! :D

 • Saara 14/06/2020 6:47pm (11 månader sen)

  Vi har ungefär samma åldersskillnad på våra två äldsta och skaffade ingen syskonvagn.. Körde med ståbräda, men det var ingen hit, varken för mor eller barn, vår långa tjej rymdes inte att stå på den om inte handtaget var i högsta läget - för högt för korta mig.. Dessutom ville hon inte använda den, eftersom hon gärna vandrade själv, även långa sträckor.. Bra såklart, men inte får ju mamma så mycket motion om man ska anpassa takten till en liten.. Så syskonvagn låter som ett bra val! : )

  • Sofia Donner 15/06/2020 7:55am (11 månader sen)

   Jaa, jag gissar att vi skulle ha haft samma issues här med en ståbräda! Det är så svårt att veta, och det ändrar ju så snabbt. Sen mitt i allt kommer det väl en ny fas där man vägrar gå.. Så känns tryggt att ha denna ifall det behövs :)

Skriv en kommentar