DSC 7646 1

The truth about the Harry Quebert affair

Skrivet av Sofia Donner 31.03.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:
Taggar:

När jag först blev tipsad om denna serie så googlade jag den först. Expressen hade kallat den för ett skämt. Men, det var Lynn som tipsade mig och vi har oftast samma smak - så vi gav den en chans ändå. Och vilken (jäkla!) tur.

En helt fantastisk serie. Tyvärr består den bara av en säsong på 10 avsnitt - man vill aldrig att den ska ta slut. Enda till sista avsnittet hålls man på helspänn, och har inte en blekaste aning om hur det kommer sluta. Och i sista scenen, i sista avsnittet, känner man sig tillfredsställd och glad. Det kunde inte ha slutat bättre!

Så vad handlar den om? Harry Quebert är en författare som blir misstänkt för ett mord på en ung flicka, som försvann för 33 år sedan. Han har tagit en yngre författare under sina vingar som blir inblandad i denna jakt och som bestämmer sig för att rentvå Harrys namn. Serien handlar om hans utredning kring vad som egentligen hände den unga flickan. Sen har jag ju en liten crush på Patrick Dempsey också sedan han var med i Greys Anatomy, så det var extrakul att han har huvudrollen!

71T5M+GRmNL. RI

Serien är spännande (oerhört), romantisk, vacker, sorglig, full av "WHAT" stunder och man kan verkligen inte sluta se. Rasmus påstår att allt detta är baserat på en sann historia, men jag tror inte det. Men kanske..?

Jag önskar lite att jag hade läst boken först, men kommer absolut att beställa hem den nu. 

Vi såg serien på ViaPlay, men den finns säkert på andra ställen också. :) Hur som helst - ett utmärkt tips på tidsfördriv i dessa tider!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar