DSC 7646 1

Vad jag önskar mig av detta år.

Skrivet av Sofia Donner 16.01.2021 | 2 Kommentarer

Kategorier:

Jag såg att Eivor på sin blogg skrev om vad hon önskar inför detta år. Det var väldigt fint, tycker jag - så jag snor den idén av henne och lägger upp egna mål/önskningar inför året. Nu har vi kommit halvvägs i årets första månad, och jag hoppas vi kan se framåt med lite ljus i horisonten.

Personliga mål/önskningar

Lämna allt vad graviditet och kejsarsnitt i backspegeln, och komma igång med min träning ordentligt igen. Mitt mål är att komma tillbaka till löpningen.

Mindre skärmtid och mer tid i böckernas värld. Speciellt i sängen på kvällarna. Förut var jag så duktig och satte bort mobilen kl 21 varje kväll - nu skrollar jag långt in på natten fast sömnen ligger på minus. Inte bra!

Leka mer med mina barn, på deras villkor och efter deras önskningar.

Släppa kontrollen hemma mer. Nu gör jag helst allt själv, för då blir det gjort så som jag vill. Tvätten vikt, diskmaskinen fylld etc. Spelar det någon roll hur en tshirt är vikt och satt in i ett skåp? Nej. Det gör ju inte det. Jag måste släppa på det, för att ta emot mer hjälp och därav få mer ork.

Skratta mer! Det är hemskt att säga, men 2020 var inte året då det skrattades så mycket alls. Rasmus 8 månader långa sjukskrivning, covid, graviditeten som tog all energi, Melkers hjärta.. Puh.. Så i år ska det skrattas! Massor! Mycket! Länge!

Mål/önskningar för familjen

Här är det samma som Eivor - vi vill också kunna besöka Mumindalen. Vi tänkte in i det sista åka förra sommaren, men det kändes inte helt rätt - så vi lät bli. Sigge kommer älska det! Jag har så ljuvliga barndomsminnen därifrån, vi åkte dit varje sommar i flera år.

Mer kvalitetstid tillsammans i vardagen!

Äventyr! I sommar ska vi åka och tälta. Det är redan bestämt. Jag hoppas på en resa utomlands också i höst - men vi får se hur omvärlden ser ut.

Hälsan! Vad mer kan man egentligen önska..?

Mer vegetarisk mat. Den bollen faller nog på mig, men jag ska ta tag i det!

En liten önskan är en valp.. Men jag tror den önskningen kommer få bli ett mål för 2022 istället. Det behöver diskuteras lite här hemma ännu. Rasmus vill ha en ny jakthund - jag vill ha en familjemedlem som följer med i blåbärsskogen. Har du tips..?

IMG 6714Kolla på ögonen på mina barn, förresten. Hur kan de få så otroligt olika ögonfärg? Spännande, tycker jag!

Mål/önskningar för huset och gården

Flytta in i nya delen helt och hållet, och få klart övre våningen på gamla delen.

Fira vår första jul i huset!

Fixa upp och ta ibruk det gamla, trasiga, växthuset vi har på gården. Det har varit på agendan länge, länge. Men inte känts som prio ett. Nu får det bli hög prio - jag mår bäst bland mina odlingar.

Byta panel på gamla delen. Så vi får ett helt vitt hus, och inte ett rött och vitt, halva halva. Undrar vad grannarna tänker...?

 

 

Kommentarer

 • saara 18/01/2021 3:31pm (46 dagar sen)

  Labrador! : ) Våra barn är uppvuxna med en labrador i huset, de är verkligen perfekta barnfamiljshundar. De är ju väldigt bökiga och energiska, och i och med att de är så stora (vilket de verkligen inte inser själva) så blir det det ju en del omkullknockningar.. Å andra sidan har de en ängels tålamod och "tål" mycket. Inte för att barnen får göra vad som helst såklart, men åtminstone har ingendera av våra killar försvarat sig i första taget. Smarta dessutom, fast det skulle man inte alltid tro då man ser hur knasiga dom kan vara : ) Familjehund och jakthund i samma paket ; )

  • Sofia Donner 20/01/2021 12:23pm (44 dagar sen)

   JA! Jag är också uppvuxen med labrador, och det är än idag, långt efter att hon gått bort - av alla hundar vi haft runt oss - den finaste hunden jag vet! Ljuvlig ras! Har även kikat lite på golden.. Den verkar väldigt lika i lynnet!

 • Fina Christina 18/01/2021 8:10pm (46 dagar sen)

  Här går vi också i valptankar. Så pass långt att sambon har valt ras (tysk jaktterrier) och vi har sökt fram uppfödare. Hittade vad som verkar vara en pålitlig en nära Åbo och de har planerad valpkull till nästa sommar, skulle vara perfekt! :) Läste på om tysk jaktterrier och det verkar vara en familjehund som vill följa med på äventyr men som också behöver få en lagom dos jakt, perfekt för oss då. Har ju en dvärgschnauzer från tidigare och det är nog så underbart med hund.

  • Sofia Donner 20/01/2021 12:21pm (44 dagar sen)

   Åh! Så ni får tillökning i sommar?! SÅ mysigt!! Jag ska direkt läsa på om denna ras! :) Vad tror du er vovve kommer tycka om den nya bebisen..? ;)

Skriv en kommentar