DSC 7646 1

Våra likheter och olikheter.

Skrivet av Sofia Donner 28.10.2019 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Det blir mycket om bröllopet mellan Rasmus & mig just nu. Så vem är vi egentligen, som ett par? Jag hade tänkt skriva en längre text, som säkert skulle ha resulterat i en mindre novell - men istället kom jag på idén att lista våra likheter och olikheter för dig. Listan kan göras hur lång som helst, från båda håll, så jag tänker lista 5 saker som är verkligen märks i vardagen, och hos andra.

LIKHETER

- Vi är båda galna i ostar och skaldjur. Det behöver aldrig debatteras om fredagsmyset i vårt hus - ostbricka eller räkor med aioli. När vi vill lyxa till livet är det alltid skaldjursbricka som gäller.

- Vi har samma värderingar. Vi ser på både Sigges uppfostran och på livet i stort, vad som är rätt och fel, med väldigt lika ögon. I år röstade vi till och med på samma kandidat i lagtingsvalet utan att ha diskuterat det. Vi kände båda bara att hen stödjer det vi känner. Vad gäller Sigges uppfostran har vi (hittills) inte sett på något olika. Det känns tryggt att veta att vi står på samma sida när han kommer börja utmana oss mer. 

- Vi väljer båda serier framför film. Båda har så pass mycket myror i benen så det passar oss bättre med ett kort avsnitt än en hel film.

- Vi värderar båda familjen högst. När Sigge kom bestämde vi att han skall få växa upp med att vi alltid (ja, så gott som då) äter middag tillsammans kl 17, att hur vardagen än ser ut så prioriterar vi det. Vi ser båda det som något fint och viktigt. Vi ser även alltid till att det finns tid för Sigge att få spendera tid med resten av sin familj regelbundet.

- Vi är båda väldigt rastlösa och påhittiga. Att sitta i soffan en hel dag finns inte, och vi ser en aktiv livsstil vad gäller både vardagsmotion och träning som något självklart och viktigt. Vi är båda väldigt bra på att hitta på saker. Allt från att ge sig ut i skogen på vandring mitt i allt, till att svetsa ihop en staty av skrot på gården. Helst är vi utomhus och grejar på. Vi tycker båda att livet är ett äventyr, och skall levas så också. Att samla på erfarenheter och upplevelser är vad som gör livet rikt.

 

DSC 8651En så passande bild från vår bröllopsfotografering. Vi tröttande på allt poserande och "pluttinutti" så vi passade på att leka av oss lite emellan.

OLIKHETER

- Jag går gärna och lägger mig kl 20. Rasmus tycker det är slöseri på tid att lägga sig innan 24. Jag tycker det är slöseri med tid att sova bort dagen och stiger gärna upp kl 06. Rasmus tycker det är plågeri att stiga upp innan 09.

- Vår godissmak. Vi har heeeelt olika godissmak. De gånger vi köper hem lösgodis så har vi alltid egna påsar. Min räcker i en vecka. Rasmus räcker i en timme. Vi hade en kul grej om detta på bröllopet. Vi delade ett bord i två, där vi fick varsin sida där valt ut 5 lösgodisfavoriter var och hällt upp i skålar (alltså mängden godis var enorm!) och så fick gästerna rösta på den sidan med bäst godissmak. Det var väldigt uppskattat. Kul också att man kunde gå och småäta godis hela kvällen och natten. Och jo - JAG VANN! Med STOR marginal, haha!

IMG 5946

- Jag är livrädd för allt med fart, och Rasmus lever för det. Jag anser att man helst skall köra lite under hastighetsbegränsningen för att det inte skall vara läskigt att åka bil. Rasmus skulle ge allt för att få vara formula 1 förare.

- Rasmus är supersocial och kan sätta sig ner och prata om vad som helst med vem som helst. Jag behöver en liten stund när det kommer till nya människor. Jag är inte blyg, men kanske mer lite reserverad? Jag har svårt för människor som är för högljudda och "på", medan Rasmus smälter in varsomhelst.

- Rasmus har en "kom igen nu älskling, det ordnar sig" inställning. Jag oroar mig och funderar och analyserar a-l-l-t. Här kompletterar vi varandra så bra. Rasmus får mig att slappna av i många situationer, men jag får även honom att ta vissa situationer på mer allvar.

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar