DSC 7646 1

Vårat bygge: En uppdatering!

Skrivet av Sofia Donner 10.09.2021 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Heeej Fredag! (vinkar så mycket det bara går!) Idag ska vi iväg och provköra lite bilar! Ingenting som gör mig sådär jätte exalterad, men Rasmus är på hugget kan jag lova. Vi behöver en större bil nu när vi ska ha tre stor barnstolar bak i bilen, men jag är så opepp. Alla dessa bilar ser ju ut som skåpbilar..?  Dethär är alltså tjejen som grät när jag bytte in min sportiga Audia A3:a mot vår Mazda 6 som vi har nu. Men, livet har sina faser.. Och är det look-a-like-skåpbil som gäller nu ett tag, så är det ju bara så. Huvudsaken är ju att alla sitter bekvämt och säkert!

Men, nu till roligare saker! Vårt bygge! Det kom en kommentar med en fråga för ett tag sedan, om hur bygget löper på. Att det varit lite snålt med uppdateringar kring det. Och ja, alldeles rätt. Mest för att det inte hänt så mycket att rapportera om. Inne har vi färdigställt  nya delen och flyttat våra sovrum dit (ska ta vettiga bilder) och ute har det i sommar varit fokus på att få altanen färdig. Men nu så. Nu är vi igång igen! 

Och först ut var tillbyggnaden till köket. När vi bestämde oss för att köpa detta hus (Rasmus Farmors hus) så bestämde vi oss också för att i princip bara lämna kvar ett skal av det - och göra om allt. Vi har båda aldrig velat köpa ett färdigt hus, utan bygga eget - så detta är ju i princip samma sak. Och när vi satte oss ner för att rita upp detta blivande drömhus, så hade jag bara EN önskan. En lounge-del. Så här har ni den! Tänk dig ett rum du går in i från köket, och från altanen. (Ett trappsteg ner från köket för att öka "annat rum" känslan). Sedan tänker du dig några sköna fåtöljer och en liten soffa, massor med växter, en stor vinkyl, ett gammalt skåp fyllt med sällskapsspel, en bokhylla med favoritböcker, en korg med garn och stickorna - och en stor ljuskrona hängandes från taket. Rummet du sätter dig i på sensommarkvällar när altanen blivit för kall. Eller efter middagen när barnen ser på barnprogram och du fortfarande har lite vin i glaset som du vill njuta av i lugn och ro. Eller på glöggkvällen med vännerna. Eller ja, massor med eller här. Kort sagt, ett extra litet vardagsrum utan tv och andra störande moment. Bara vara rummet.

Det var min dröm, och jag är så glad att vi fick till det i ritningarna!

IMG 4868

IMG 4877

IMG 4890

IMG 4899

Men, innan detta rum får börja njutas av så kommer det än så länge att fungera som Rasmus kontor. Sigge sover nämligen nu i vad som

är tänkt som kontoret - så vi måste få alla nya sovrum i gamla delen av huset klara först. Och där Rasmus har kontoret nu, ska vi slå ut en vägg och fördubbla storleken på köket.

Ja, du hör ju. En massa pyssel och flyttande runt och hit och dit. Men det kommer bli så jäklars bra till sist, så det gör ingenting.

Nu ska panelen upp på denna nya del (petrolblå som mellan huskropparna på sista bilden, nästa vår byter vi panel på gamla delen så den också blir vit men vi måste vänta med det för i höst ska vi flytta lite fönster) och sedan blir det bara i princip att isolera på insidan och lägga golv. Inreda med färger och tapeter och sånt gör vi nog först när Rasmus kontor flyttat ut. Jag vill också vänta och se hur vi bestämmer oss för att ha det i köket, färgmässigt och så - så rummen matchar varandra.

Nej, nu blev det återigen en roman. Uuupsiiii. Jag ska återgå till hushållssysslorna och DU ska ha en jättefin helg!!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar