DSC 7646 1

Världens största vedhög & plättar

Skrivet av Sofia Donner 22.04.2021 | 0 Kommentarer

Godmorgon torsdag - full fart hela dagen! Skickade just iväg en väldigt stolt Sigge till dagis med en viktig påse i handen - idag ska han bjuda sina vänner där på glass efter maten, för att fira sin kommande födelsedag. Han har knappt sovit inatt, så ivrig inför denna stora upplevelse. Hur gulligt..!? På söndag är det dags för den stora dagen och kalas, som han har väntat!

Här på gården händer det stora (ordagrant) grejer. Vi har ju haft byns absolut största träd (någon sa kommunens största?) på vår gård, och nu var det dags att det fick ryka. Det är Rasmus Farfar som planterat det (stor fördel med att ta över släkt-hus, det finns så mycket historia i alla vrår, älskar det!) så det var lite känslosamt för alla. Men, det hade börjat ruttna inifrån tyvärr. Och för att vara helt ärlig - det tog bort i princip all sol från framsidan på gården och vi är rätt trötta på fjorton ton löv varje höst. Men ja, ner kom det! Och vilket projekt! Rasmus var SÅ duktig! Vi hyrde lyftkran och så började han såga - uppifrån och ner. Här ser du före och efter-bild. Observera Rasmus skåpbil nere vid trädet, ger en liten blick i hur enormt det var! Nu är det bara stammen kvar, men med en omkrets på 5 meter så behövs lite mer proffshjälp för att få bort den. Så den får hänga kvar ett tag just nu.

Screenshot 2021 04 22 at 8.03.33Screenshot 2021 04 22 at 8.03.49Om det tog en evighet att reda upp gården? Japp! Men härlig träning är det!!

Screenshot 2021 04 22 at 8.03.58När Pappa är livets stora idol! <3

Annars har vi mest hängt ute, och sugit in detta fantastiska väder som varit. Känner inte du också hur man kommer till liv så fort solen börjar värma? Vi är en riktig skogsmulle-familj och det är ju himla mycket behagligare att vara ute när det är lite varmare. Och just nu läggs mest tid på gården. Med solen kommer ju även grillning - och i vårt fall - Muurikkan! Bästa köpet vi gjort. I helgen stekte vi plättar på den, och det är ju utan tvekan världens godaste plättar. Äts dom ute blir dom ännu lite bättre!

Screenshot 2021 04 22 at 8.04.08Screenshot 2021 04 22 at 8.04.18

Okej - jag har egentligen inte så mycket nytt att komma med. Det är full fokus på kommande 3 års kalaset. Det börjar bli mer och mer krävande att vara 2 barnsförälder nu. Det var ju väldigt mycket lättare när Melker var bebis-bebis och bara låg i ett babynest och sov. Nu när han kan ta sig framåt och "vill saker" så får man kämpa lite mer! ;D Men det är härligt! Sigge är bäst! Igår när Melker inte var nöjd med något och jag behövde laga mat, så satte Sigge sig på golvet och började läsa en bok för honom. Älskade unge! Nej. Nu slutar jag babbla för idag. Imorgon, fredag, ska Melker checka in på hotell Mommo och resten av oss ska iväg på ett litet äventyr som jag berättar mer om senare! Screenshot 2021 04 22 at 8.04.28

Ha en superfin fortsättning på dagen!!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar