DSC 7646 1

Vecka 23 och hjärtultraljud.

Skrivet av Sofia Donner 25.05.2020 | 0 Kommentarer

Kategorier:

Hej och välkommen, graviditetsvecka 23. Vi byter på söndagar, så min tanke är att få igång ett söndagsinlägg framåt med graviditetsuppdateringar. Skulle ha börjat igår, men hej livet på landet - vårt internet låg nere från 06-23. Längtar tills vi drar igång elen i nya delen av huset, då får vi även in fiber samtidigt. För jag vet inte om det är alla tallar eller alla rådjur runtomkring oss, men något stör wifi signalen någe enormt i alla fall.

Okej - vidare.

Idag: Skall jag till barnmorskan. HB värdet, urinprov, mäta magen och lyssna på det lilla lilla hjärtat. Och på tal om att lyssna på hjärtat - hur gick hjärtultaljudet förra måndagen? Weeell, nackdelen med att bo på en ö och inte ha all kompetens på plats. Speciellt inte i coronatider. Vi måste vänta ytterligare en vecka, för då har dom en speciallist här. Så vi håller andan lite till och tänker på något annat så länge.

Helgen: Har gått fort, alldeles för fort. Vi har i stort sett varit ute från morgon till kväll. Och jo  - så har vi köpt syskonvagn, begagnad och i superbra skick.

Vecka 23

Så hur mår jag? Helt okej faktiskt. Har en nerv i kläm i höften som bråkar lite, men det ska väl ge med sig. Känner att det nog är bebis som ligger lite tokigt ibland och kommer åt nerven. Än är han inte så stor så man kan flytta på honom. Minns att jag verkligen älskade det med Sigge, när bebisen blev så stor i magen att man kunde buffa undan den när den låg tokigt. Gissar att mitt HB börjar gå ner lite nu också, för blir lätt yr och känner mig lite vit i hyn - trots många timmar ute i solen. Så gissar att järntabletterna inte är långt borta nu.

Så hur mår bebis? Bra, tror jag. Väldigt (!) mycket mer aktiv i magen än vad Sigge var. Och då menar jag jättemycket. Det gör mig lite nervös inför framtiden, haha! Får mer info om status idag hos BM. Enligt appen väger bebis ca 0,5 kg och är 20 cm lång. Har inte börjat få sammandragningar än, vilket är väldigt tacksamt! 

Så hur mår den blivande tvåbarnspappan? Bara bra! Han tar detta med full ro och har fullt upp med bygget och Sigge.

Funderingar: Vi har börjat pratat om att vi måste börja prata lite med Sigge om att vara storebror, och bebis i magen snart. Jag är ju väldigt mycket för böcker - och man märker att Sigge suger åt sig mycket när vi läser, så ska leta upp någon bra vi kan köpa hem. Har du tips tar jag tacksamt emot.

Veckans mage: Inser nu att vi inte har en enda vettig spegel i huset. Måste fixa en fota-magen-vettigt spegel till nästa vecka.

93E93A47 C324 4872 B85A AB8C5F33832E2

Denna vecka: Är jag på kurs (distans såklart), men kommer sitta långa dagar på kontoret. Så har förinställt ett kul inlägg där jag jämför förra graviditeten med denna. Vem kunde tro att det faktiskt är en enorm skillnad att vara gravid andra gången..?

Nu: Ha en jättefin start på veckan. Ser ut som värmen verkligen är påväg också, yey!

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar