DSC 7646 1

Vecka 25

Skrivet av Sofia Donner 30.07.2021 | 1 Kommentarer

Allright, då sadlar vi om lite från sommar, semester och myggor till all in preggo-mode. Vi är nu inne i vecka 25 (var tvungen att dubbelkolla) - och jag varken hinner med eller har koll på någonting. Vad gäller vecka i graviditeten har dom haft väldigt svårt att sätta ett datum, då jag inte hade någon sista mens att utgå från (när jag inte hann få mens emellan) - så det datum vi har är "på ett ungefär" för att dom ska veta om jag börjar gå över tiden. Men eftersom Melkisen var 11 dagar tidig och kroppen denna gång är ännu tröttare, så har vi fått veta att vi kan räkna med att kiddo gör entré före utsatt datum. Så därför delar vi inte med oss av datumet - det har lixom inte så stor vikt i det hela. Berätta gärna, du som har fler barn. Kom dom före eller efter datum? Var det olika? Följde det något mönster?

Så hur mår bebisen: Ja, alla undersökningar hittills har visat bra. Vi har en hel del extra ultraljud denna gång så dom får följa med lilla hjärtat, men inget tyder ännu på att det skulle vara något avvikande denna gång. Men sen igen, det var ju först i vecka 34 som dom såg tillräckligt bra för att kunna konstatera att Melker var hjärtsjuk - så jag tar allt för vad det är och väntar och ser helt enkelt. Inget är garanterat här i livet, och om det är något senaste året lärt mig är det att leva idag - och inte i framtiden. Och idag är allt bra!

IMG 3794

Så hur mår jag: Fortfarande fint! Jätte, jätte tacksam! Det varma (kokheta) vädret har gjort att både vettig motion och träning uteblivit typ helt, men ska steppa upp nu när det börjar bli svalare. Följer Coach Jonnas träningsschema för gravida och är så himla nöjd. Ska berätta mer om det senare! Har denna gång varken en gravidapp eller desto mer koll på något. Känns som man lite kan detta nu? Känner sparkar tydligt varje dag nu, och sedan någon vecka syns dom också utanpå vilket Sigge tycker är roligt. Han förstår inte riktigt att det ska komma ännu en till tror jag, men vi försöker prata om det lite nu som då.

IMG 3792Mamma med 9 timmars sömn i bagaget (woho!) och en spenatsmoothie och i stort behov av att fixa ögonbrynen!

Kroppen då: Den jobbar på! Jag kan lova att det känns att den fått vara med om lite väl täta graviditeter - men jag är ändå förvånad över hur den orkar. Bäckenbotten känner jag mig väldigt svag i (no shit lixom), så det är noll hopp på studsmattan i år. Men mycket hinner väl hända ännu, vartefter magen växer. Så jag ropar inte hej fören vi är i mål! Magen ligger återigen på undre sidan av kurvan, alltså "lite mindre" än vad "den borde vara" - men det gjorde den med Sigge och Melker också och det var två stora bebisar, så jag tar noll stress över det denna gång vilket är väldigt skönt.

IMG 3788

Cravings: Inga, ännu. Men tidigare har dom också kommit mycket senare, så det hinner väl komma ännu. I dom tidigare graviditeterna har det ju varit citroner och sura gröna äpplen, så Rasmus hoppas på pizza denna gång, hahah!

Tankar och känslor: Varierar från dag till dag. Jag ser väldigt mycket framemot att få uppleva ännu en förlossning. Ni som läst mina tidigare förlossningsberättelser vet hur förälskad jag är i dom. Det är utan tvekan det häftigaste jag gjort! Men jag känner fortfarande stress över att bli 3 barnsmamma, och så himla tight. Vi kommer ha 3 barn på 3,5 år. Det skulle väl skrämma vem som helst. Men Rasmus är så lugn och trygg och påminner mig varje dag om vilket äventyr det kommer bli - så jag lyckas oftast hitta lugnet i känslorna och bara lita på att det kommer bli bra! Vi är ett team som gör dethär tillsammans, i alla delar. Jag tror det är A och O i alla relationer inför ankomsten av ett barn. Vare sig det är första eller tionde barnet. Och samtidigt känner jag lite lättnad över att dom kom så tätt. Har sagt till Rasmus från dagen Sigge kom att "här blir det inga barn gjorda efter 35" (har satt 35 som någon magisk gräns i mitt huvud, före 35 är skaffa familj och småbarnsår och trötta föräldrar - efter 35 är stark mamma som byggt upp sin kropp igen och orkar med vardag och familj) - så nu slipper jag ju det i alla fall (töntigt skratt). Och ta nu inte på nosen någon, man skaffar ju självklart barn när man själv är redo - dethär med att vara över spädbarnsåren vid 35 är bara min egen målbild. Har du satt upp någon målbild gällande ditt liv? Nu behöver det inte gälla barn, men överlag. Typ: Vid 40 ska jag ha sprungit ett marathon! 

Kom ihåg: Vikten av att träna och ta hand om sin kropp! Vi har bara en. Och det är ju inte bara graviditeten den ska orka med. Sen väntar bärandet på bebis och det tunga babyskyddet till bilen. Knuffandet av vagn. Bära växande bebis. Orka leka. Orka springa och hoppa och cykla och busa. Så även om soffan lockar när graviditeten tar på och man känner sig helt slut - samla energi till att få någon form av motion gjord. Inte bara du, utan din bebis, mår så himla mycket bättre av det!

Nu: Väntar jag på hösten! Längtar efter jeans och varma mysiga tröjor! 

Söker: Serietips på Netflix, ViaPlay eller HBO!

Kommentarer

  • Christina 05/08/2021 7:44pm (10 månader sen)

    Låter lite som här då, jag hoppades få första barnet innan jag blev 30 och det blev så. Skulle fylla 30 fyra dagar efter beräknat, så vilken tur att han kom 6 veckor för tidigt. :D Nånej.. Har också som mål att försöka hålla igång om jag får bli gravid fler gånger. Blev helt nojig under första graviditeten och vågade knappt röra på mig annat än obligatoriska promenader med hunden.

    • Sofia Donner 09/08/2021 9:08am (10 månader sen)

      Han kände av mammas mål :p Jaa, jag var exakt lika under första graviditeten! Men man lär sig lita på kroppen - den vet vad den ska göra! Och sen lärde man sig ju också att ränna efter småbarn är ett jäkla marathonpass, så man måste vara iform ;D

Skriv en kommentar