DSC 7646 1

Vecka 30

Skrivet av Sofia Donner 01.09.2021 | 2 Kommentarer

Jag. Kan. Inte. Förstå. Att. Det. Har. Gått. Fem. Veckor. Sedan. Jag. Skrev. Detta. Senast. Men. Here. We. Are.

Hej vecka 30 - nedräkningen kan börja! 10 veckor kvar till beräknad nedkomst om han följer planen - men Melker var ju snabb ut så vi får se. Jag hoppas "slippa undan" tidigare - när han är helt klar för att komma ut, såklart!

Så hur går det? Det knallar på! Jag fortsätter (PEPPAR, PEPPAR - all peppar i världen) att må väldigt bra. Med tanke på att jag ändå ränner efter en 3 åring som vill spela fotboll och leka spökjakt, och bär på en (jättesnart) väldigt stor 1 åring - så är jag rätt imponerad över mig själv! Vi fixar dagarna fint, än så länge. Jag har haft lite svajjigt med mitt HB som varit lite väl lågt (förklarar dregglandet i soffan vid 20 varje kväll), men har fått nya tabletter nu som också peppar, peppar verkar fungera. HB är tillbaka där det startade! Vackert så!

Annars har jag tappat matlusten igen. Från att ha varit hungrig dygnet runt så har jag igen svårt att äta. Jag mår inte illa, men jag känner mig bara mätt.. Inte sugen på något förutom Cola Zero och citronvatten - och matig mat (typ pasta köttfärssås) känns jobbigt att svälja. Blir mycket omelett, grekiskt joggis med topping och smörgåsar just nu. 

Ja, det var fysiskt, kanske du tänker nu. Men hur är den psykiska biten? Ja - bättre! Jag blir fortfarande lite ställd med jämna mellanrum över att vi faktiskt ska börja om med ett spädbarn igen. Melker har uppnått den ålder nu när det inte känns som man har en bebis längre, och jag gillar den känslan väldigt mycket. Så samtidigt som det ska bli jätteroligt så känner jag ändå någonstans att det inte kommer bli det. Om du förstår hur jag menar? För javisst, nyfödda är ju hur gosiga som helst. Och det är ju också "enklaste" tiden när dom bara sover, bajsar och äter - och man stoppar ner dom i ett babyskydd och kånkar iväg om man ska någonstans. Men det är samtidigt också väldigt påfrestande tid. Men ja - alla faser kommer ju med sitt. Nu märker jag hur jag svamlar iväg igen - hejhå!

Magen: Tycker jag inte att har växt alls på fem veckor..? Kanske blivit lite rundare? Ska till barnmorskan nästa vecka så får vi se vad måttet säger nu. Det var ju lite i underkant senast.. Men, jag tror bara att mina barn ligger långt in i magen för den verkar ju följa samma mönster i varje graviditet.

Namn: Har vi lite smått börjat diskutera också. Det är så himla svårt. Det var ju enkelt med första, när man hade favoritnamn och så. Men nu känns det bara krystat att hitta ett. Vi gillar både äldre och lite gubbiga namn, inte moderna och "trendiga" namn. Några har vi kvar som Sigge och Melker inte fick, men även ett par nya. Men håller dom hemlis lite ännu, så vi får känna av dom lite till. Har du något förslag? Vad tycker du passar med pojkarnas namn?

Sigge: Har nu börjat prata om att mamma har en till bebis i magen. Han frågar mycket när han kommer och var han ska sova och så. Tror det kommer gå lite mer "per automatik" denna gång. Han är ju ett år äldre då också, än när Melker kom. Sigge tycker förövrigt att bebisen ska heta Hälge.. Eheheh.. Jonääää. 

Nu: Ska jag äta en bit äppelpaj medan Melker sover. VAD gör man av alla äpplen på gården..? Har gjort massa äppelmos redan till frysen, och bakat både paj, kaka och muffins. Har du några andra roliga förslag? Dela!

Tills nästa gång - stooooor kraaaaam!!

0B732457 9145 4C98 A5C9 8884FB0E8E3A

 

Kommentarer

 • Tina 01/09/2021 10:20pm (21 månader sen)

  Elis passar med de övriga om det är en pojke. :)

  • Sofia Donner 02/09/2021 11:59am (21 månader sen)

   Nämen vad läskigt - Elis är på vår top 3 lista och typ det enda namn vi presenterat som idé till våra föräldrar! :D Vilken bra smak vi har, du och jag ;)

  • Tina 03/09/2021 6:47am (21 månader sen)

   Great minds think alike :D

 • Ann 06/09/2021 4:21pm (21 månader sen)

  Finns nog en massa saker man kan göra med äppel. Marmelad och saft. Äppelgröt med risgryn åt jag som liten och tycker som vuxen att det är gott.

  • Sofia Donner 07/09/2021 10:19am (21 månader sen)

   Åh, saft har jag inte ens tänkt på. Eller marmelad! Och ska kolla upp detta grötrecept! Stort tack! <3

Skriv en kommentar