DSC 7646 1

Vecka 35

Skrivet av Sofia Donner 06.10.2021 | 3 Kommentarer

Kategorier:

Godmorgon onsdag, och några dagar in i vecka 35 här. Nuuu känns det som att tiden helt står stilla. Men, Melker kom i vecka 37+4, så det kanske inte är så långt kvar nu.. Spännande!

Igår var vi till barnmorskan och en extra kontroll. Min mage vill typ inte växa alls, och håller sig fortfarande i nedre kanten vilket har varit orsak till en del extra kontroller - men extra ultraljudet nu visar att det är en "över medel" bebis där inne (precis som sina bröder) så jag tar ingen stress över det!

Vecka 30 (vitt) och idag, v 35 (grått)2FC31D34 5065 4DDA BD7E CEE307C93844

Fysiskt: mår jag fortfarande oförskämt bra. Den senaste tidens hosta har varit lite väl hård bara.. Inte lätt att hosta lungorna ur sig samtidigt som man har en människa i magen som sparkar dig i njurarna! Har börjat få en hel del sammandragningar nu, som kommer fast jag vilar - så tar det lite lugnt med att "ränna runt" men håller mig ändå igång. Har inte möjligheten heller att ligga på soffan med en 1 åring som just lärt sig gå (svetten rinner) men det känns bara bra - om det är något jag lärt mig efter dessa graviditeter är hur mycket snabbare återhämtningen efter ändå är om man håller igång kroppen! Så, försöker i alla fall!

Jag har med både Sigge och Melker sluppit svullna händer och fötter också, och än så länge ingenting nu heller. Hoppas det fortsätter så!

BB väskan: Ska jag så småningom börja ta itu med också. Denna gång blir den nog himla liten - man behöver ju inte inte mycket med. Bekväma myskläder, gott godis och cola zero. Och min stickning! Och killarnas storebror-presenter. Melker hade en present redo åt Sigge när han kom till BB och hälsade på, och det var väldigt fint och mysigt. Hade du också mindre och mindre med dig för varje barn..?

Förlossningsbrevet: Är klart och inlämnat. Denna gång hade jag inte så mycket att skriva.. Det blir som det blir, oberoende vad man skriver i det ändå. Och jag är öppen för allt. Dock skrev jag att jag önskar bli lämnad ifred med amningen - att vi sköter det själva. STRESS när barnmorskorna kommer in var och varannan minut och ska hjälpa till och drar i dina bröst och fixar och donar.. Puh.. Nä, nu vet jag att fråga om hjälp själv om jag känner att den behövs!

Annars: Känns allt rätt okej ändå. Vi är så redo man nu kan bli. Det enda som saknas är en större bil - men vi har kommit fram till vad vi letar efter och nu bett en lokal bilhandlare kolla runt om dom kan få in en sådan. Återkommer med mer om det när vi hittat den rätta!

Sigge: Har nu börjat intressera sig massor för magen och den lilla där inne. Hans lilla gulliga huvud kryllar med funderingar och frågor. Måste bara dela med mig av mina favoriter som kommit de senaste dagarna:

- Hur kom den in i magen? Har du ätit upp den?
- Hur kommer den ut? Kommer du spy ut den?
- Har den mörkt där inne?
- Vad äter den? Äter den din mage?
- Ser den din navel? Ser den ditt bajs?
- Är det en skölpadda där inne?

Och min absoluta favorit:

- Vad har Pappa då i sin stora mage?

ÄLSKAR att ha en 3 åring i huset. Vill bara suga in mig allt det som rör sig i hans huvud. Vilket magisk värld! Har du några roliga frågor du fått från blivande storasyskon? 

Nu: Ska jag lägga på tvättmaskin nummer tre. Är ännu, ett år senare, i chock över hur mycket mer tvätt det blev med två barn i huset. Hur mycket kommer det då inte bli med tre kids..? Puh!

Nu hoppas jag att det inte är många graviditetsuppdateringar kvar innan lillebror kommer - men tänker att vi kör en om 2 veckor igen, i vecka 37 - och sen tar vi nästa när han är här! Håll alla tummar och tår f

 

Kommentarer

 • Ann 07/10/2021 5:09pm (10 månader sen)

  Min systers 4 åring blev besviken då lillebror kom. Han hade väntat sej en lekkompis och lillebror kunde inte leka bara äta och sova. När lillebror äntligen blev större blev det mycket roligare. Storebror var inte så svartsjuk som väntat när kompisen bara åt och åt och sov.

  • Sofia Donner 11/10/2021 12:24pm (10 månader sen)

   Haha jaa, det måste ju vara så himla svårt för dom att förstå att det inte kommer ett annat barn utan en nyfödd som inte kan någonting..

 • Christina 08/10/2021 7:01pm (10 månader sen)

  Med första hade jag superliten mage, blir spännande att se hur stor den blir denna gång..

  • Sofia Donner 11/10/2021 12:24pm (10 månader sen)

   VAD har jag nu missat??!! Suuuuperstort grattis!! Vilka underbara nyheter! När kommer lillesyskonet?

 • Christina 13/10/2021 12:33pm (10 månader sen)

  Int har du missat så mycket. :D Vi satte ut nyheten för omvärlden förra fredagen. Tack! Hen är beräknad i mitten av mars, så bra planerat där. :D :D Eftersom blivande storebror också är född i mars.

  • Sofia Donner 07/11/2021 10:23am (9 månader sen)

   <3 <3 STOR KRAM!

Skriv en kommentar