california bay area grateful good vibes summer nights pacific ocean beach life is good

Internship på Stanford

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 02.07.2021

Pediatrics Internship Program Stanford Internship Stanford Medicine Science California By Miss P

I sommar gör Phela ett fem veckors internship på Stanford. The Pediatrics Internship Program är för de studeranden som börjar näst sista eller sista året på high school. Målet med the internship är att öka kunskapen inom vetenskap, medicin och forskning hos de studeranden. Det är en fantastisk möjlighet på många sätt. Phela har i flera år varit intresserad av vetenskap och medicin. Att få möjligheten till att pröva på det han är intresserad av innan han skall söka in på universitetet kan ge en riktlinje inom vilket område han kommer att göra sin Bachelor.

Phela har 3 mentorer under sitt internship, alla på olika nivå i sina studier och karriärer inom medicin. Huvudmentorn har sitt eget labb inom genterapi. Mentorer kan vara avgörande i ens karriär och jag är tacksam över att the internship ger möjlighet till flera mentorer.

En av huvuduppgifterna för the internship är en vetenskaplig granskning inom ett ämne. Huvudmentorn gav Phela möjligheten att välja sitt specifika ämne, men det måste vara inom monocyter och neurologi inflammation. De är flera interns inom Pediatrics denna sommar och i slutet av the internship skall de alla presentera sin granskning.

 

Du kanske också gillar:


Midsommarhelgen

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 29.06.2021 | 1 kommentar(er)

 

Midsommarhelgen blev live musik, vänner, båttur, för mycket sol och jordgubbstårta! Det låter nästan som en midsommar i Finland och Sverige. Trots att nästan ingen av våra närmaste vänner har som tradition att fira midsommar, så känner de till att den existerar för att vi försöker fira den på något sett. Precis som ifjol kom många av oss samman för att lyssna på våra tonåringar som spelade live musik på midsommardagens kväll.

Ovan kan du lyssna på tonåringarna som spelar Santanas Soul Sacrifice.

Midsummer Midsommar Bay Area Sailing Boats Pacific Ocean Beach By Miss P

På en ö i söndags träffade vi oplanerat på ett amerikanskt par som har firat midsommar på Åland för något år sen. De kände till alla midsommartraditioner och undrade om vi hade ätit nypotatis, sill och grillad lax pa midsommarafton.

Midsummer Midsommar Jordgubbstarta Strawberry Cake Wildflowers Vildablommor By Miss P copy

 

Hur var din midsommar?

 

Du kanske också gillar:


Sommar vibbar

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 19.06.2021 | 1 kommentar(er)

Palo Alto Bay Area California Kalifornien Friday Friday Vibes Late Afternoon

Idag hade jag riktiga sommar vibbar! Sommar med värme närmare 40 C är äntligen här! (Känns som jag frusit mycket denna vår och sommar.) Efter flera månader med massvis med jobb, så börjar jag komma ut på andra sidan. (Min inbox är fortfarande ett organiserat kaos, men snart kommer den att endast bara vara organiserad.) När jag promenerade i downtown spelades musik på olika ställen och folk hälsade och log. (Har hört att vi använder färre muskler till att le än att frown. Så le mer!)

NOLA Restaurant Stanford Palo Alto Bay Area California Kalifornien

Träffade en vän för sen lunch på restaurang NOLA i downtown Palo Alto. Det var så kul att ses och catch up IRL för vi har inte setts på över 1.5 år. Mycket hinner hända under den tiden. Vi brukade vara en grupp på tre som umgicks, men den tredje flyttade till Austin, TX, för något år sen.

NOLA Restaurant Restaurang Stanford Palo Alto Bay Area California Kalifornien

I tisdags släpptes alla Covid restriktioner i Kalifornien så staten är back in business. Privata företag, sjukhus, restauranger, mataffärer m.fl. kan ha sina egna rekommendationer och/eller krav på att t.e.x. ansiktsmask måste bäras för att du skall kunna besöka dem.

 

Du kanske också gillar:

 


Time management

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 07.05.2021 | 1 kommentar(er)

Half Moon Bay CA Californien Kalifornien February Februari Life is Good By Miss P

Våren 2021 har sett väldigt annorlunda ut än 2020. Min största utmaning har varit time management. Det är lätt att inse vad som är viktigt och betyder mer än annat när det måste hård prioriteras. Hård prioritering skapar nya rutiner och städar ut all bs, vilket är bra på sitt sätt.

I februari blev jag del av ett team på jobbet som driver ett Pilot Program cross functional i USA och Canada. Det är intressant, spännande och lärorikt. Jag vaknar upprymd på morgonen för att få fortsätta med projektet. Ibland skulle jag kunna hoppa över sömnen för att fortsätta jobba. Andra dagar inser jag att jag behöver pace myself så att jag inte går in i väggen.

De flesta i vår bekantskapskrets har fått båda doserna med Covid vaccin. Vi får vår andra dos nästa vecka. Plötsligt har vi ett socialt liv med flera F2F aktiviteter. Efter över 1 år med främst ett socialt liv online känns det nästan konstigt, men jag inser också hur mycket jag har saknat det sociala livet.

 

Hur har din vår varit?

 

Du kanske också gillar:


1 år med online skola

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 18.03.2021

High School Murial PALY Palo Alto High School By Miss P

Palo Alto High School, PALY, hade haft online skola i 364 dagar i förra veckan när en alternativ hybrid i person skola öppnades upp. Enligt rektorn har 20% av eleverna valt att gå tillbaka till skolan i person. Skolan kom igång bra med sin online undervisning när höstterminen startade, efter trial and errors under vårterminen 2020. Phela har valt att fortsätta online skola hemifrån.

För Phela har det passat bra med online skola. Tänker att det har delvis att göra med Phelas ålder och motivation eftersom han är självgående när det gäller skolan. Studierna på High School är upp till eleven oavsett om hen är i skolan i person eller online. Under vårterminen har Phela några håltimmar i veckan som nästan är 2h och då passar det perfekt för honom att ta en paus från studierna och åka iväg på cykeltur.

Online skola har också gett oss mer tid tillsammans. Några dagar i veckan kan vi t.e.x. äta lunch samtidigt, något som inte har hänt sen innan Phela började Kindergarten. Ibland slutar en klass innan bestämd tid, vilket ger oss en välkommen paus att sträcka på benen och gå till parken. Tänker att det gäller att uppskatta de små guldkornen i vardagen under denna tid.

 

Du kanske också gillar:


Russian Ridge

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 03.02.2021

Russian Ridge Preserve Russian Ridge Hike Redwood City Bay Area California Pacific Ocean New Years Eve By Miss P

På eftermiddagen på nyårsafton gick vi på en underbar hike i ett område som heter Russian Ridge, vilket är 30 minuter hemifrån med bil. Vädret var perfekt med sol och ingen vind. Området har flera trails. Det trail vi valde att gå är 8 km långt och har en del höjdökning. Belöningen fick vi när vi kom till toppen och kunde se Stilla Havet (kortet ovan).

Russian Ridge Preserve Russian Ridge Hike Redwood City Bay Area California New Years Eve Cow By Miss P

Delar av Russian Ridge har kossor som betar och på så sätt underhåller marken. Vi såg flera ståtliga kossor. Lämnade gott med utrymme mellan kossorna och oss. Vill gärna inte störa dem.

Russian Ridge Preserve Russian Ridge Hike Redwood City Bay Area California New Years Eve By Miss P

Många andra var ute och hikade samtidigt. Eftersom vi var i lockdown från 21 december till slutet av januari, så har många valt att spendera tid utomhus på en av alla tusentals trails som finns i området. Oavsett vilket trail jag väljer att hika så bjuder det alltid på en underbar natur och ofta otroligt fin utsikt.

Russian Ridge Preserve Russian Ridge Hike Redwood City Bay Area California The North Face New Years Eve By Miss P

Det kändes bra att avsluta året med en hike. Även om 2020 bjöd på många utmaningar så är det definitivt ett år som vi spenderade mycket tid utomhus.

 

Hur avslutade du 2020?

 

Du kanske också gillar: 


Januari 2021

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 01.02.2021

Kategorier:
Taggar:

2021 Happy New Year Pacific Ocean Bay Area California By Miss P

Januari månad kom och gick. Månaden har jag upplevt mer som en långhelg än en månad. Jag hade många planer om diverse inlägg på bloggen, men inser att tiden tog det bättre av mig. De som följer mig på instagram ser oftare uppdateringar på mina stories.

Det nya året firade jag in med en långpromenad på stranden och medtagen lunch. Bay Area har haft lockdown från 21 december tills här om dagen. Därmed har vi spenderat största delen av månaden endera hemma eller utomhus. Swea i San Francisco har haft en stegutmaning under månaden. Vi har varit flera lag med 3 deltagare i varje som har räknat ihop våra steg varje vecka. Vanligtvis tänker jag inte direkt på steg utan har mer ett behov av att endera promenera eller hika. Men tänker att det kanske hjälpte oss att gå mer än vi annars skulle ha gjort? Det viktigaste är ju dock att vara fysisk aktiv.

2021 Happy New Year Cheers Pacific Ocean Bay Area California By Miss P

Jobbet tog aldrig en riktig paus under jul och nyårshelgen och januari har varit busy. Det är oftast mycket på gång i vårt rekryterings team, HR som function och företaget i sig, vilket jag gillar för det är aldrig ett tråkigt ögonblick. Företaget har gått bra under Covid, vilket till viss del är en trygghet för oss som jobbar där. Under det senaste året har det varit en lottovinst för många att ha en ett jobb och/eller att ens företag går med vinst.

På jobbet har vi börjat med en bokklubb som arrangeras av medlemmar från olika ERGs (Employee Resource Groups). Just nu läser vi The Loudest Duck av Laura Liswood. En väldigt intressant bok som jag kommer att skriva om i ett separat inlägg. Förutom The Loudest Duck parallell läser jag Mediocre av Ijeoma Oluo och More Than Enough av Elaine Welteroth. Kan definitivt rekommendera alla böckerna.

Book Bok The Loudest Duck Laura Liswood More Thank Enough Elaine Welteroth Mediocre Ijeoma Oluo

En del timmar har jag spenderat med Phela som övningskör för att kunna få sitt körkortet när han är 16 år. Bay Area bjuder på olika typer av körning som grannskap, småstad, storstad, smala vägar som slingrar sig upp och ner för bergskedjorna, expressvägar och stora motorvägar med 4-8 parallell filer. Vädermässigt har körningen bjudit på klart väder, liten sandstorm, tjock dimma, ösregn och mörker. Igår hade vi planer på att åka upp till Mt. Hamilton som hade fått snö på toppen och är endast 1.5h från oss. Men istället bjöd vägen upp för bergskedjan på lite stenras och sista sträckan upp till toppen hade stängts.

 

Hur har din januari månad varit?

 

Du kanske gillar:


2020 - Vilket år!

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 31.12.2020

Mal Goals 2021 Make Space Love Laughter Champagne Bay Area California By Miss P

Reflektioner

2020 är året när mycket hände trots att största delen av året har spenderats hemma, eller runt hemmet p.g.a. Shelter In Place och Lockdowns. Mitt IRL sociala liv har knappt existerat jämfört med tidigare år och ändå har året rusat förbi.

De senaste dagarna har jag reflekterar en del över året som gått. Jag tror på att skapa utrymme för nya ting i livet och städa ut de som inte längre fyller något syfte, både fysiskt och mentalt. För mig är tacksamhet och målsättning en del av processen.

 

Tacksamhets summering av 2020

 

  • Familj & vänner - Mitt allt. 

  • Hälsa - Är tacksam att jag har fått vara frisk ännu ett år!

  • Mitt jobb - Räknar mig definitivt som priviligerad för att jag har kunnat fortsätta att jobba som tidigare år.

  • Aktivism - Fler tv kanaler/podcasts/radiostationer/tidningsartiklar/företag än tidigare i USA har diskuterat ämnen som vad är vitt privilegium, Karens, polisreform, att vara anti-rasist vs inte rasist m.m. Företag som Sephora, Vogue, Bloomingdales, West Elm och Macy's har tagit the 15% pledge som Aurora James non-profit företag skapade.

  • Naturen - Att bo nära bergen och havet har definitivt hjälp mig under detta år! Få saker är bättre och mer helnande än en långpromenad på stranden medan delfiner och valar simmar i havet bredvid. 

  • Företaget jag jobbar på - Att ha en CEO (uppbackad av styrelsen) som stödjer mångfald på arbetsplatsen är avgörande om företaget vill lyckas och hänga med i tiden. Under hösten har vi bl.a. skapat 7 ERGs (Employee Resource Groups) på företaget!

  • Böcker - Året har definitivt gett mig lite extra tid till att läsa. Har definitivt köpt mer böcker än någonsin förr. Delvis för att många riktiga guldböcker har publicerats i år, men också för att biblioteket har varit stängt i perioder.

  • DJ DNice - Många är de timmar som Dj DNice och Club Quarantine har underhållit med musik på min telefon och laptop sen mitten av mars när Club Quarantine började på IG. Jag har jobbat, suttit på ER Trauma Center, dansat i vardagsrummet, haft sömnlösa nätter och kokat mat till Club Quarantine. DNice har definitivt hållit många människors anda uppe under de senaste 9.5 månaderna.

  • Zoom/Teams/Messenger Video/FaceTime - Apparna som har gjort att en stor del av aktiviteterna under året har fått oss att känna oss lite närmare varandra genom videosamtalen. Allt från intervjuer, styrelsemöte, doktorsbesök, Holiday Parties på jobbet, Happy Hour med vänner, bokklubb, frukost med mamma, coaching, check in med vänner och mycket mer.

  • Bridgerton - Tack Shonda Rhimes för att jag äntligen kan se en tv-serie om tidigt 1800-tal som har en rollbesättning med olika etniciteter som inte är baserat på stereotyper!

 

Vad finns på din tacksamhets summering?

 


Vinnarna av boken The Rise!

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 28.12.2020 | 1 kommentar(er)

Kategorier:
Taggar:

Marcus Samuelsson The Rise Book Black Cooks Soul of American Food

 

God fortsättning till dig!

 

Här kommer de två vinnarna av Marcus Samuelssons bok The Rise!

Vinnare Bok Book The Rise Marcus Samuelsson By Miss P

Grattis till Stina som vann boken via Bloggen och Krookslizette som vann boken via Instagram!

Vinnare Bok The Rise Marcus Samuelsson By Miss P

Jag kommer att kontakta Stina via email adressen som du använde för att lämna kommentaren och jag kommer kontakta Krookslizette via DM på IG.

Tack till alla som var med! Kanske fler chanser dyker upp i framtiden. ;)

Önskar dig en fin dag!

 


Lucka 24: Min gåva till 2 av er!

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 24.12.2020 | 10 kommentar(er)

Kategorier:

Amaryllis Amarylis Jul Christmas Holiday Season Hyacint Hyacinth By Miss P

God Jul Kära Du!

Tack för att du har tittat in på min blogg! Jag hoppas att du har haft möjlighet eller kommer ha möjlighet att läsa något i min Sharing Is Caring Julkalender! Jag hoppas också att du aktivt väljer att vara en som delar med dig där du kan! Vi har kommit till sista luckan i kalendern, men möjligheten till att fortsätta bry oss om varandra kommer finnas kvar varje dag!

 

Marcus Samuelsson The Rise Book Black Cooks Soul of American Food

Pay It Forward!

Jag vill göra en Pay It Forward genom att lotta ut 2 kopior av Marcus Samuelssons bok The Rise! Jag kommer att lotta ut en bok via bloggen och en bok via mitt Instagram konto. Lämna ditt förnamn i kommentarsfältet på detta inlägg om du vill delta i utlottningen via bloggen. För att delta i utlottningen via mitt Instagram konto: följ mitt Instagram konto och lägg ditt Instagram konto i kommentarsfältet under posten för utlottningen. Naturligtvis kan du delta i utlottningen både på bloggen och på Instagram.

Möjligheten att delta i utlottningen pågår till söndag 27 december, 2020, kl. 21:00 Finsk Tid/11:00 am PST. Jag kommer att meddela vem vinnarna är på måndag den 28 december via bloggen och Instagram. Jag förbehåller mig rätten om fördröjning av leverans av boken till mottagaren ifall om boken är slutsåld vid tidpunkt av inköp eller/och om fördröjning sker p.g.a. företaget som sköter posttjänsten där du bor. Eftersom The Rise inte finns på svenska och om du önskar att få en bok på svenska så kan du välja Marcus Samuelssons bok Red Rooster: matlagning i Harlem. Detta inlägg är inte sponsrat av någon.

 

Önskar dig en fin julhelg!

Kom ihåg att lämna ditt namn i kommentarsfältet!! ;)