måndag 16 april 2018 - 08:25

Vegetarisk rigatoni med quorn i morots och ingefära sås

Vegetarian and Organic Rigatoni with Quorn in Carrot and Ginger Sauce By Miss P

Här kommer ett gott och lätt recept som du kan göra under 20 minuter. Det här receptet kom till när vi inte hade planerat vad vi skulle koka till middag och jag fick använda de ingredienser vi hade hemma. :)

 

Ingredienser:
Rigatoni pasta
Quorn (innehåller ägg)
Morots och ingefära soppa
Morot
Ingefära
Broccoli
Chili

 

Koka pastan. Häll upp den mängd quorn som du önskar koka i kastrull, och häll i morots och ingefära soppan så den täcker all quorn. Låt de koka på låg värme. Krydda med chili för lite mer smak. Riv ner önskad mängd morot och ingefära. När pastan är klar är såsen också klar. Toppa med riven morot och broccoli. Bon Appétit!

Taggar:

Kategorier:

Mat

Skriv en kommentar 0

onsdag 11 april 2018 - 15:00

Apple Park Visitors Center i Cupertino

Apple Headquarters in Cupertino By Miss P

 

Apple Park - bilden är tagen från Apple Parks Visitors Center (från takterassen) som finns på andra sidan gatan och som öppnades för allmänheten i november 2017.

 

År 2006 inköptes marken för vad som skulle bli Apples nya huvudkvarter Apple Park i Cupertino endast 1,6 km från det dåvarande huvudkvarteret på den välkända adressen 1 Infinite Loop (också i Cupertino). För ett år sen började 13000 anställda flytta in i etapper i den enormt stora och runda byggnaden på totalt fyra våningar och 260,000 kvadrat meter. Apple Park är av de mest energieffektiva byggnader i världen. Hela campusen använder endast förnybar energi och återvunnet vatten.

 

Apple Park Innovative Design By Miss P

 

I Visitors Center finns möjlighet att se hur Apple Park ser ut genom en 3D design av campusen (bilden ovan) tillsammans med Augmented Reality teknologi (AR) som ses på bilden nedan.

 

Apple Park Innovative Design Principles By Miss P

 

 

 

Här är en kort video som visar hur användandet av AR teknologi ger insyn i Apple Parks huvudbyggnad och parkeringsplats under olika tider på dygnet.

 

Apple Park Visitor Center By Miss P


I Visitors Center kan man naturligtvis testa (och köpa) bl.a. iPhones, iPads och Apple klockor.

 

Apple Watch Hermes By Miss P

Apple Park Apple Watch By Miss P

 Apple klockor med bl.a. klockband designade av modehuset Hermès.

 

Apple Park Tshirts By Miss P

Apple Park tshirts som är till exklusive försäljning på Visitors Center.

Apple Park Visitors Center Cafe By Miss P

Ett Cafe finns också på Visitors Center.

 

Har du vägarna förbi Cupertino så rekommenderar jag dig att åka förbi Apple Park Visitors Center! Det är öppet varje dag. 

 

söndag 8 april 2018 - 21:00

En flexibel fysisk arbetsplats

Work By Miss P

 

Både Anci Jylhäs blogginlägg “Härarbete och tänkarhattar” och Julia Holmqvists blogginlägg “Var är framtidens jobb” inspirerade mig att skriva vidare på ämnet om hur en flexibel fysisk arbetsplats kan vara en win-win situation för både arbetsgivare och anställda när det är möjligt.

 

Att kunna jobba på distans fungerar naturligtvis inte för alla yrkesgrupper. Men många fler kan jobba på distans än vad många tror så länge alla inblandade är flexibla. Detta är kanske nytänkande för en del men det är också en livsstil. För mig är det den ultimata work-life-balance att ha mitt jobb på min laptop. Jag kan fysiskt befinna mig på kontoret, hemma eller på andra sidan jordklotet när jag jobbar. Att jobba på distans innebär också att vara flexibel vilket kan medföra att den traditionella gränsen mellan jobb och privatliv suddas ut, men det är också en enorm frihet. Precis som Julia skrev så är det "frihet under ansvar." Jag kan välja att ta en längre lunch, eller att närvara vid min sons presentationer på skolan som oftast är en annan tid än under lunchen, eller volontära på skolan, eller att gå på en föreläsning, eller att resa och ändå göra mitt jobb. Naturligtvis betyder det att ibland börjar jag jobba tidigt på morgonen långt innan alla andra är vakna, eller så kan jag jobba sent på kvällen, eller ibland på småtimmarna, eller under helgen.

 

Jobbar du för ett internationellt företag eller/och med en internationell marknad är chansen stor att du jobbar andra timmar än det vanliga 8 - 5. Hela mitt team är utspridda globalt och ingen annan än jag finns i Kalifornien. Har vi ett möte med vårt team så kan klockan vara 21:30 i Bangalore, medan den är 16 i London, 11 på Östkusten och 8 här. Med ett globalt team använder vi program som Skype, Google Hangout och Zoom för att bl.a. kommunicera med varandra, träna en kollega på något hon/han ej kan, och att lösa problem när mjukvaruprogram ej fungerar som de skall. För dessa funktioner och mina dagliga uppgifter spelar min fysiska arbetsplats ingen roll.

 

Vilka är några av fördelarna för ett företag att ge sina anställda möjlighet till att arbeta på distans?

 

  • Om företagets fysiska plats är i ett område där fastighetspriserna är extremt dyra, men närvaron av företaget är ett måste för businessen som i Silicon Valley, så kan företaget klara sig på en mindre yta med fler som jobbar på distans och endast kommer in till kontoret nu som då. På företaget jag jobbar kommer de att installera längre skrivbord för de som kommer in till kontoret men vanligtvis jobbar på distans, så att flera kan sitta bredvid varandra på en mindre yta jämfört med nuvarande en person per kub (cube) eller konferensrum.

 

  • Löner till de anställda som jobbar på distans kan eventuellt vara lägre beroende på levnadskostnader i det regional område de bor i jämfört med om de skulle bo i samma område där företagets kontor är. I San Francisco finns ett advokat företag vars flertalet advokater bor i andra delstater där levnadskostnaden är billigare. Trots att de har ett privatflygplan som flyger in dessa advokater i fall om de måste befinna sig i San Francisco, så blir den totala summan lägre än om de skulle behöva betala advokaterna den lön som är rimligt för San Francisco området.

 

  • Om företaget är lokaliserat i ett område med miljontals människor kan anställda se det som en tillgång att få jobba på distans för att slippa spendera 2-3h i trafik till jobbet, och lika länge i trafik hem från jobbet. Istället kan den anställda använda den tiden till att jobba fler timmar om arbetet kräver det eller att göra något som ger dem en bättre work-life-balance.

 

  • Vid rekrytering kan företaget vara mer attraktivt på arbetsmarknaden om det erbjuder sina anställda flexibiliteten att jobba på distans.

 

  • Företaget kan rekrytera topp kandidater som inte vill flytta från stället där de bor (kanske de bor i en annan stat) till ett ställe närmare företaget, och då är det perfekt att kunna anställa dem och de kan jobba hemifrån.

 

  • Personligen är jag mer effektiv när jag jobbar på distans än på kontoret men kanske det har att göra med typen av jobb jag gör.

 

Jag har haft en flexibel fysisk arbetsplats både som frilansare och heltidsanställd och det är något som jag verkligen kan rekommendera!

lördag 7 april 2018 - 00:00

Spring Break på skidorten Heavenly

Heavenly Ski Resort Lake Tahoe By Miss P

 

Denna vecka var det Spring Break så vi passade på att åka till Heavenly skidort som ligger i södra Lake Tahoe. Heavenly har 97 nedfarter, 2 terräng parker, 28 stolliftar och 2 gondoler och är därmed den största skidorten av de 17 som finns i Lake Tahoe området. Du kan skida i grön, blå, svart och dubbel svart backe, i skogen (så länge du skidar inom Heavenlys område) eller terräng parkerna. Du kan skida både i Kalifornien och Nevada. Den längsta nedfarten är 8.9 km lång.

 

Heavenly Lake Tahoe CA By Miss P

 

De flesta nedfarter på den Kaliforniska sidan bjuder på mer eller mindre utsikt av Lake Tahoe. Något som jag aldrig tröttnar på.

 

State line California and Nevada at Heavenly By Miss P

 

Detta är vid statsgränsen mellan Kalifornien (till vänster) och Nevada (till höger). Nevada bjuder på utsikt över deras torra och ökenliknande landskap. Backarna på Nevada sidan är riktigt bra. Oftast är de färre skidåkare där så det är kortare kö till liftarna.

 

Good Place to Network By Miss P

 

Dagens tips är att passa på och nätverka när du sitter i liften! Denna gång träffade vi bl.a. en familj från Indiana som flyger till Tahoe några gånger per månad. Kanske vi träffar dem nästa gång vi är i Tahoe? Träffade även några från New Jersey och naturligtvis många från olika delar av Kalifornien. Alltid intressant att höra olika människors historia om varför de är i Heavenly.

 

At 10040 FT Elevation at Heavenly By Miss P

 

Högsta punkten i Heavenly ligger på 10,040 feet vilket är 3060 meters höjd.

 

Tamarck Lodge at Heavenly By Miss P

 

Skidorten har flertalet lodger i olika storlekar och med olika cuisines. Detta är Tamarack lodge som ligger bredvid gondolen som du kan ta upp hit även om du inte skidar. Gondolen går även under sommaren.

 

Heavenly Village By Miss P

 

Nere i Heavenly Village som ligger på 1907 m.ö.h. där gondolen (ses på foto) tar dig upp till Tamarack lodge. Här finns after ski fester med live musik, shoppar, restauranger, hotell och..

 

Ice Skating at Heavenly Village By Miss P

 

.. skridskobana.

 

fredag 6 april 2018 - 10:50

Lake Tahoe

Lake Tahoe By Miss P

 

Lake Tahoe eller Tahoe i folkmun hänvisas oftast till området runt sjön Lake Tahoe i bergskedjan Sierra Nevada som ligger 345 km nordöst om Palo Alto på gränsen mellan staterna Kalifornien och Nevada. Det finns 17 skidområden (utförsåkning och längd) i Tahoe med Heavenly som det största och Squaw Valley som kanske det mest kända från att ha varit värd för vinter OS 1960. Naturen är fantastisk och det finns oändliga hiker att utforska. Området bjuder på kända årliga motorcykelträffar, reggaefestivaler, båtmässor och golftävlingar. Delen av Tahoe som tillhör Nevada bjuder på gambling (som är legalt i Nevada men inte i Kalifornien).

 

Tahoe By Miss P

 

Sjön Lake Tahoe är 35 km lång och 19 km bred med 115 km strandlinje. Sjöns yta ligger 1900 meter över havet, vilket gör den till den största alpine (yta över 1524 m.ö.h) sjö i Nordamerika. Lake Tahoe är den andra djupaste sjön i USA med ett djup i medeltal på 330 meter och med djupaste stället på 501 meter. Sjön är den andra största i volym i USA. Om Lake Tahoe skulle tömmas på sitt vatten utöver hela Kalifornien, så skulle hela staten täckas i 35 cm vatten. Det kalla vattnet och elevationen på Lake Tahoe gör vattnet i sjön väldigt klart och du kan se 30 meter ner. Lake Tahoe omsluts av berg på alla sidorna.

 

Map of Lake Tahoe and Some of the Ski Resorts By Miss P

 

Tahoe är absolut värt ett besök om du har vägarna förbi. Det finns många små byar runt om sjön och lite högre upp i bergen (främst i norra Tahoe) som erbjuder olika typer av övernattningsmöjligheter, aktiviteter och restauranger. Här finns allt från det enkla till det exklusiva. Något för alla!

lördag 31 mars 2018 - 00:00

Reposado - en restaurang värd att besöka!

Ett trevligt sätt att tillbringa fredag kväll är att äta en god middag med vänner och diskutera livet. Restaurangen för kvällen blev Reposado i Palo Alto. Reposado är en Mexikansk restaurang som serverar brunch, lunch och middag.

 

Traditional Margarita and Strawberry Margarita By Miss P

 

Guacamolen med färska tortilla chips och flertalet salsasåser var en utmärkt appetizer tillsammans med en Margarita under tiden vi väntade på att alla skulle anlända.

 

Eggplant Steak By Miss P

 

Plus poäng är att Reposado har en vegetarisk meny som även innehåller några veganska rätter. Detta är en vegansk rätt med aubergine biff.

 

Sauteed Scallops and Prawns By Miss P2

Både rödbetssalladen och kammusslorna med tigerräkor kan jag varmt rekommendera.

 

Ceviche with Plantain Chips By Miss P

 

Vi hade beställt bord innan, vilket är ett måste om man vill äta middag. Det kan bokas via Open Table. Vi fick ett runt bord längst in i ena hörnan så det kändes mer privat än att sitta mitt i restaurangen som är relativt stor och var då fullsatt. Vi fick en trevlig kypare med bra kunskap om både mat och dryck. Denna rätt är ceviche med plantain chips.

 

En till kväll som bjöd på många goda skratt, intressanta diskussioner och så passade vi på att fira lite extra! ❤️

fredag 30 mars 2018 - 10:55

Hot om skolskjutning i Palo Alto

I lördags bestämde jag mig för att träffa en god vän för brunch när jag kunde ha gått och marscherat för March for Our Lives, men vår son/min marching body var i L.A. så jag gav mig själv ett fripass. Är dock som antagligen de flesta andra föräldrar i detta land medveten om att en skolskjutning eller hot om skolskjutning kan förekomma i vilken skola som helst. Och idag hände det. PALY (Palo Alto High School) som är gymnasieskolan som vår son kommer att gå i om något år och där de flesta av hans kompisar går var på lockdown strax efter lunch. Någon hade ringt Palo Alto Police Department och hotat med att skjuta upp skolan. Vi som är föräldrar till barn i Palo Alto skoldistrikt fick ett textmeddelande från PAPD om händelseförloppet och de bad oss kolla PAPDs Twitter konto för uppdateringar. Rätt omgående fick vi veta att det fanns inget hot mot skolan vår son går i så den var ej på lockdow. Under tiden som polisen gick igenom PALY för att bedöma om det är troligt att något kommer att hända eller om det är en hoax, stod tiden stilla för många som undrade vad utgången skulle bli. En av våra grannars son går på PALY och de var väldigt upprörda för att de kunde inte få kontakt med honom Under tiden fick vår son textmeddelande från vänner, som var tvungna att hålla sig tysta i nedsläckta och låsta klassrum, som undrade om “This is it?” Efter 1.5h drog polisen slutsatsen att hotet var en hoax och skolans lockdown släpptes.

 

Ikväll blev kvällen när vi satte oss ner för att diskutera med vår son om olika scenarier ifall om ett hot skulle riktas mot skolan han går i. Lockdown drills har han haft i skolan sen han var 5 år så ämnet är ju ej helt nytt. Men dagens erfarenhet kom närmare än önskat.

 

Dagens cirkel slöts, precis som allt annat i livet, med en inbjudan till ett event i NY där några av de som marscherade i lördags kommer att firas för deras aktiva arbete för att få till en förändring när det gäller bl.a. universell bakgrundscheck för alla som vill köpa ett vapen och tillgång till automatvapen. Vad skulle vi göra utan dessa själar som aktivt väljer att vara involverad och vilja förändra och förbättra?

torsdag 29 mars 2018 - 08:50

Besök av hjärnforskare och elektriska ingenjörer

Under kapitlet evolution som tillhör vetenskapsklassen (12-13 åringar) som vår son går i fick de nyligen besök av tre hjärnforskare från Stanford universitet. Klassen fick lära sig fakta som att hjärnan är mer aktiv när du sover och att ryggraden är ansluten till den lägre delen av hjärnan. Hjärnforskarna hade med sig två människohjärnor och tiotals hjärnor från olika djur. Eleverna fick hålla i en av människohjärnorna och studera den närmare. Hjärnforskarna berättade om sina forskningar, varav en har fokuserat på hur hjärnan löser matematiska problem, den andra har fokuserat på möss och råttors hjärnor, och den tredje har fokuserat på hur hjärnan fungerar på kvällen. Alla tre har doktorerat och en jobbar nu på sin andra doktorand.

 

Två elektriska ingenjörer från UC Berkeley universitetet besökte också deras vetenskapsklass för någon vecka sen. Då handlade det om hur energi skapas. Ingenjörerna berättade bl.a. om hur energi kan skapas med hjälp av vatten och vind. Utöver det så hade de berättat lite om sin utbildning och sitt dagliga jobb, och de uppmanade eleverna att besöka Lawrence Hall of Science på UC Berkeley för att lära sig mer.

 

Dessa samarbeten mellan skola och arbetsliv är så viktiga och kan sätta riktlinjer för elever inför framtida studier och jobb. Skillnaden mellan att läsa en text i en bok jämfört med att få kunskap direkt från en person är otroligt olika. Det är enormt lärorikt att få chansen till att träffa de som forskar och jobbar inom olika områden där praktikplatser kanske inte är tillgängliga och där elevens kunskap kanske inte är så stor. Att få en insikt i vilka studier någon valde och vad deras dagliga jobb kan bestå av inom olika nischer är något som jag hoppas på att fler skolor erbjuder sina elever. Barn i denna ålder har en hjärna vars aptit suger i sig ny information som en svamp och drömmar inför framtiden skapas.

tisdag 27 mars 2018 - 07:00

Mr. Cooper

För ungefär ett år sen föddes Mr. Cooper. Han kom till världen med tre andra syskon, varav en som hade dött när kattungarna hittades. Mamman var en vildkatt som rörde sig i området av ett hus i skogen 30 minuter från oss. De tror att mamman hade skrämts iväg för att hon inte kom tillbaka för att ta hand om ungarna och då kontaktades en bekant till mig som fostrar upphittade kattungar tills de adopteras eller fortsätter till ett shelter.

 

Cooper BabyFörsta bilden på baby Cooper. Foto: Sandra

 

Vi hade väntat någon månad på att min bekant skulle få fler kattungar att fostra, för att vi skulle få en av dem. En dag i början av april när vi åt lunch i Monterey fick vi textmeddelandet med kortet på baby Cooper. ❤️

 

The Best Bundle of Joy

Baby Cooper någon vecka gammal. Foto: Sandra

Still Best Budle of Joy By Miss P

Mr. Cooper 1 år - A budle of Joy (även när han sover)!

 

Day of Arrival By Miss P

Första dagen i vår familj ca. 7 veckor gammal.

 

Minipumpkins By Miss P

In the Christmas Tree By Miss P

Minipumporna för Halloween var väldigt roliga att leka med, men julgranen var bäst. Efter att Mr. Cooper hade lyckats få omkull julgranen tre gånger slängde vi ut den.

 

These Two By Miss PBästa vänner. ❤️

fredag 23 mars 2018 - 15:00

Bostadsmarknaden i Bay Area

RVs Mountain View By Miss P

 

Bostadsmarknaden i Bay Area är ett hett ämne som kommer upp nästan dagligen med någon som jag är i kontakt med. Det kan vara en arbetssökande som vill flytta till området men funderar på om de har råd att bo här, eller en vän som bor här vars hyra har höjts så extremt mycket (upp till flera tusen dollar per månad) att hon inte har råd att bo kvar, eller vänner som vill köpa ett hem och inser att det blir att välja mellan en längre väg till jobbet (minst 2 h i vardera riktning) för att ha råd att köpa ett hem, eller så måste de fortsätta att hyra. Vad sägs om en 3-rums hyreslägenhet i San Francisco för $7,5000/månad eller ett 3-rums hus för 3 miljoner dollar? Båda är exempel på hur bostadsmarknaden kan se ut här.

 

Till viss del följer löner levnadskostnaden för området om du har en högavlönad position. Men även de högavlönade ingenjörerna har börjat höja sina röster och säger att deras löner räcker ej till att köpa ett hem i området. Det är välkänt sen länge att människor med vanliga jobb som brandmän, lärare och folk inom servicebranschen tjänar så lite att de endera har en lång körväg till jobbet (vilket kan ta uppemot 3 h en väg) eller att det är svårt att fylla dessa positioner för att de väljer att bo på ett ställe med en vänligare bostadsmarknad. Både låginkomsttagare och medelklassen flyttar ut från området (och från många andra områden i Kalifornien) till stater som Washington State, Oregon, Nevada, Colorado och Arizona.

 

Alternativet till att bo i en lägenhet eller hus är att bo i en RV (Recreational Vehicle) så som husbil, husvagn eller SUV. Kommer ihåg när jag kom i kontakt med det för två år sen för första gången. Det fick mig att tänka. Vi åkte till en skatepark i grannstaden Mountain View där Google har sitt huvudkontor. Det var ett år sen jag hade varit där senast. När vi körde in till skateparken såg jag alla dessa husbilar, husvagnar och SUVs som var parkerade längs med hela gatan. Tog kortet som ses i detta inlägg för att jag var förundrad över vad jag såg. Under samma tid antar jag att husbilar, husvagnar och SUVs hade börjat parkerat på El Camino, en huvudgata i Palo Alto som endast ligger någon km från oss och brevid Stanford Campus, men eftersom jag körde sällan förbi där så hade det undgått mig. Nu kör jag förbi där relativt ofta och brukar bl.a. fundera på barnen som kommer ut eller går in i dessa husbilar/husvagnar/SUVs om någon av dem kanske går i vår sons klass. Tänk att gå hem till en husbil/husvagn/SUV där kanske en dusch och fungerande toalett saknas. Här kan du läsa en bra artikel om några av dem som bor just där på El Camino. Många av dem har heltidsjobb med en lön som ej täcker kostnaden för en hyra i området. Välkommen till Silicon Valley och Bay Area.