GGB Header By Miss P

40 miljoner dollar hus

Skrivet av Petra Lillandt Durosinmi 12.01.2020 | 3 Kommentarer

House by Miss P

Det första inlägget för "Samhället på söndag" får öppna upp diskussionen om de som har och de som inte har när det kommer till tak över huvudet i Bay Area.

I augusti när jag gick på en promenad i vårt grannskap, såg jag att en "hus till försäljning" skylt hade blivit uppsatt utanför huset ovan. Huset har alltid känts tomt och mystiskt, med två staket på sina ställen och en tomt större än många andra. Har tänkt att det kanske är ett hus som någon av de utländsk investerarna har köpt i vårt grannskap för att placera sina pengar, istället för att ha det som fast boende.

Några dagar senare kom en broschyr med posten från företaget som representerar säljaren med frågepris på $39,988,000!! För det priset får du 5 sovrum, 7 badrum och 3 gästbadrum, inklusive pool och tennisbana. Tänker att de månadsamorteringarna motsvara en hög årslön.

Under några år jobbade jag med Real Estate i San Francisco och San Jose. Tycker att det är intressant att följa med marknaden och olika objekt. Har vant mig vid de fantasisummor som hus här i området kostar. Många gånger rivs ett väl funktionerande hus direkt efter köp för att göra plats för något större. Det byggs främst på höjden för att tomterna är relativt små, och många gånger har markytan redan maximeras. Ett hus på vår gata som såldes för nästan $8 miljoner genomgick denna process förra året.

Huspriser och hyrespriser är ett konstant ämne i Bay Area. Samhället speglar definitivt vem som har råd att bo var, som i de flesta andra samhällen. Om du är intresserad av att läsa mer om bostadsmarknaden i Silicon Valley så kan du läsa mitt tidigare inlägg Bostadsmarknaden i Bay Area.

Homeless Tents San Francisco SF CA By Miss P

En vanlig syn på gatorna bl.a. i San Francisco är hemlösa som sover i tält som är uppsatta på trottoaren. Tänker att ett tält är ändå bättre än under bar himmel så länge som alternativen är få för de som av flera orsaker inte bor i en lägenhet eller hus. Samtidigt finns det fler lägenheter och hus än förut runt $40 miljoner som byter ägare i Bay Area.

 

Du kanske också gillar:

Kommentarer

 • Anki 12/01/2020 11:53am (17 månader sen)

  Jag brukar också följa med bostadsmarknaden i den region vi bor. Här är vi långt ifrån några sådan här stora summor för hus, men jag har noterat att det verkar att ligga i generna, att man ska bygga sitt eget hus, eller åtminstone beställa ett färdigt hus och anpassa det enligt individuella behov. Husen tycker jag också är relativt stora, i förhållande till familjerna storlek. Behöver en familj verkligen så där stora hus? Måste man ha all denna ”lyx”?En annan rörelse är dock i uppvakningsskedet, d.v.s att minimera sitt boende. De senaste året har jag läst flertalet artiklar om par/familjer som väljer att bygga väldigt minimalistiska, ekologiska och ofta mobila hem. Det finns en stark miljömedvetenhet här. Intressant när vi pratar om boende är också alternativa boendeformer, t.ex kollektiva boenden. Det finns nästan inte alls här.

  • Petra Lillandt Durosinmi 13/01/2020 2:16am (17 månader sen)

   Håller med om att det är intressant att följa med de som bygger väldigt minimalistiskt och ekologiskt! Här är det väldigt vanligt att ha en eller flera roommates trots att man är i 20 eller 30-årsåldern p.g.a. de dyra priserna. I SF finns det flera stora kollektiva communities. Har hört om ställen som har över 50 personer.

 • Christer Lovmark 12/01/2020 2:02pm (17 månader sen)

  Ja,a Petra. Jag kanner till allt detta du skriver om. Har sjalv bott dar runtom I 40 ar och nu sa bor jag I lilla Vasa Finland dar man ser inga talt etc, etc. Varlden har varit delad I alla sorters situationer I historien och kommer att vara sa. Lycka till I the bay area, it's a lovley place to live if you can afford it ! TCB.

  • Petra Lillandt Durosinmi 13/01/2020 5:34am (17 månader sen)

   Det känns som om det inte fanns lika många tält och hemlösa för 15 år sen. Vet att SF hade något program som lyckades minska på antalet hemlösa under några år i mitten av 2000-talet. Men sen började det öka igen i takt med att ekonomin blev bättre och gentrifieringen av SF blev mer utbredd.

 • Daniela Krooks 12/01/2020 3:49pm (17 månader sen)

  Jag minns när jag var i San Fran på en kurs 2017, jag bodde i LA då och jag tyckte att det var så många hemlösa i SF! Det var typ mitt starkaste minne från den resan haha. Men nu i Columbus tycker jag nästan att det är ännu flera vilket e superrandom stad att domineras av hemlösa - eller kanske jag bara märker dem mer? Men jag tror att här är the culprit mera dåliga livsstilsval (droger etc), medan det i SF verkar vara mera logiskt att man helt enkelt inte har råd?

  • Petra Lillandt Durosinmi 13/01/2020 5:49am (17 månader sen)

   Jag tänker också att Columbus låter som en random stad för hemlösa. Men naturligtvis finns de över allt. Jag kan tänka mig att turister i SF kan få sig en liten chock om de råkar gå på en av de gator som har mycket mer hemlösa än de andra. Vissa städer har börjat bygga s.k. Tiny Houses för hemlösa som skall vara en temporär lösning tills de kan flytta in i något mer permanent.

Skriv en kommentar